“Dacă ar fi să o iau cumva, sincer aş fi preferat să fiu Balan tot timpul, pare cool. ”

Gen: Aventură, Acțiune, Platformer

Lansare: 26 martie 2021

Studio: Square Enix

Distribuitor: CD Media

Platforme: PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Project Scarlett, Microsoft Windows PC

Clasificare: 7+

Sinopsis:

Fiecare moment este o aventură

Bine ați venit la un spectacol minunat de acțiune, care nu a mai fost văzut până acum!

BALAN WONDERWORLD este un joc tematic minunat de acțiune în jurul Teatrului Balan. Condus de enigmaticul maestru numit Balan, vedetele spectacolului Emma și Leo vor folosi abilități speciale dintr-o multitudine de costume caracteristice în timp ce se aventurează în țara bizară și imaginară a Wonderworld. Aici amintirile și priveliștile din lumea reală se amestecă cu lucrurile pe care oamenii le iubesc.

Douăsprezece povești diferite așteaptă vedetele noastre în Wonderworld, fiecare cu propriile ciudățenii unice. Vor explora toate colțurile acestor etape labirintice, pline cu o multitudine de trucuri și capcane, pentru a ajunge la inima fiecărei povești.

Wonderworld există în inimile și imaginația oamenilor

Decorul acestei povești este tărâmul fantastic, bizar al Wonderworld; un loc în care amintirile fericite și pozitive ale oamenilor se amestecă cu grijile și negativitatea lor neliniștită.

Leo și Emma sunt conduși în Wonderworld de misteriosul clovn Balan și pornesc într-o călătorie pentru a găsi ceea ce este important pentru ei.

Înainte de a se putea întoarce în lumea reală, trebuie mai întâi să restabilească echilibrul pierdut din inimile lor…

Peste 80 de costume diferite deschid toată acțiunea pe care ți-ai putea-o dori!

Vedetele spectacolului pot folosi puterile locuitorilor din Wonderworld purtând costumele lor colorate, cu peste 80 de modele diferite pe care să le încerce!

Pocniți dușmanii, mergeți prin aer, înghețați timpul sau manipulați tot felul de obiecte… posibilitățile sunt nelimitate atunci când folosești un costum nou.

Doi creatori legendari se reunesc!

Bucurați-vă de povestea de la Square Enix într-o lume minunată cu acțiune totală creată de legendarul Naka Yuji.

Pentru prima dată în 20 de ani, Naka Yuji și Oshima Naoto își unesc forțele formând echipa BALAN COMPANY; reunind laolaltă profesioniști în dezvoltarea jocurilor de acțiune, producție video și muzicală, atât din interiorul, cât și din afara companiei.

Recenzie:

Probabil unul din cele mai rău văzute jocuri pe anul acesta, Balan Wonderwold, nu este deloc rău. Nu încerc să mă lupt cu morile de vânt nici să vin eu să explic marea cu sarea sau să zic că cineva nu are dreptate. Părerea mea este că abordarea acestui joc, de majoritatea celor care l-au jucat până acum este din prisma unui adult când de fapt, jocul, chiar dacă este făcut de Square Enix şi pretenţiile sunt mari de la o asemenea companie, pentru un joc care nu este un JRPG pur şi este un platformer pur, cred eu că publicul ţintă sunt copiii.

Nu pot să spun că are o poveste anume, iar de multe ori un copil nu cred că este prins sau fascinat de thrillerul politic care cuprinde suferinţa unei rase de elfi în timp ce un grup divers de neînfricaţi luptători, vrăjitori şi alte clase care pot face parte dintr-un party de JRPG au pornit la drum să încearcă să oprească pentru a salva oraşul, țara, continentul său, lumea. Câteodată copiii vor ca nişte personaje simpatice să se transforme şi să facă chestii. Pur şi simplu. Povestea aia care există în Balan Wonderworld este că personajul tău, fie fată sau băiat, este cam trist şi se duce într-un teatru unde îl întâlneşte pe Balan, aş explica cine sau ce este Balan însă e foarte neclar, cel puţin pentru mine. Indiferent de ce este, te duce într-un hub world unde vei avea acces la diverse alte lumi unde scopul tău este să strângi diamante să hrăneşti nişte tims, cred că se numeau, care sunt nişte pui rotunzi, să strângi nişte statui, care îţi vor da acces la alte lumi şi evident, gimmick-ul principal al jocului, să aduni costume. De asemenea fiecare lume are de a face cu alte personaje care sunt şi ele triste şi tu, împreună cu Balan, într-o oarecare măsură, îi ajuţi să fie fericiţi? Cred. Plotlines!

Este un platformer, foarte standard din multe puncte de vedere, colorat frumos, are chestii pe care să te cațări, ai locaţii îndepărtate, locaţii mai apropiate, unele sunt sus, unele mai jos doar că nu poţi să ajungi din prima la ele. Ai nevoie de COSTUME! Da, în fiecare nivel găseşti diferite costume care să te ajute să traversezi atât nivelul în care joci cât şi celelalte prin care ai mai trecut. Costumele, atâta timp cât nu eşti lovit se păstrează. Funcţionează cumva ca viaţă, dacă te loveşte un inamic îţi pierzi costumul, dar nu ştiu dacă poţi să mori. Sincer nu am murit niciodată în joc şi nu ştiu ce se întâmplă. Inamicii şi ei la rândul lor sunt, cum să spun, cute. Mecanici simple îi vor distruge foarte repede, pe unii dintr-o lovitură pe alţii din mai multe, iar acelaşi lucru se întâmplă şi cu şefii finali. Dar este totul simplu. Costumul potrivit care face acţiunea potrivită, fie ea sărit, făcut baloane pe care să traversezi şi altele, care devin din ce în ce mai ridicole.

Pentru ochiul critic al unui adult nu este nici din punct de vedere impresionant însă se poate cumva aprecia creativitate celor care sunt în spatele acestui joc, cineva care s-a ocupat de Sonic şi altcineva care s-a ocupat de Nights Into Dreams. Numele sunt irelevante însă detaliile contează, aduce aminte cumva de NIGHTS. Dacă mai pui că jocul de fapt în afară de mişcare şi schimbat de costume funcţionează cu un singur buton, cred că ar supăra orice gamer adevărat că voia următorul Dark Souls al platform gaming-ului. Balan nu este aşa ceva. De aia tot susţin că este conceput pentru copii, să fie simplu, să arate vizual drăguţ şi colorat şi să apeşi pe un buton să facă “vruuuush” sau “vroom” sau “poc”. Nici măcar pe partea de sunet nu pot să spun că este ofensiv. Personajele vorbesc într-o limbă stranie, probabil sunt din universul Mario, iar muzica, la fel, este concepută pentru copii să îi ţină activi şi atenţi. Ritmuri şi melodii care se repetă plus că apar tot felul de personaje care dansează să te încurajeze să mergi mai departe, şi ele îmbrăcate în costume evident, sunt clar indiciile că acest joc nu este pentru vârste 30+, 20+, cred că nici măcar 15+. Dar este o experienţă.

Dacă ar fi să o iau cumva, sincer aş fi preferat să fiu Balan tot timpul, pare cool. Dar şi copilul cu care joci este destul de OK în special că face lucruri doar că vrei tu să le facă. Tot universul ăsta, din punctul meu de vedere, cel al unui adult care doar ce a jucat ceva clar menit pentru cineva de la 10 ani în jos, ar putea considera experienţă, în special în multe momente ca un vis febril după o sesiune de substanţe psihedelice. Dansatul, creaturile, lumile prin care treci totul este structurat într-o formă care se poate clasifica că “un trip”. Nu poţi pur şi simplu să urăşti un joc pentru că nu este conform aşteptărilor tale sau că aplici logica şi gândire adultă unor lucruri care ar bucura un copil. Sunt animale domestice care îşi petrec ziua jucându-se cu o hârtie ghem, tu nu ai face asta dar nu ai critica acest comportament. La fel este şi cu copiii, de ce ai avea ceva rău de zis de ceva care pe un copil l-ar face fericit? Nu toţi vor să joace GTA sau Fortnite, poate unii vor să încerce şi alte lucruri noi. Orice părere obiectivă aş putea avea despre Balan Wonderworld îşi pierde valoarea datorită faptului că am o vârstă şi sincer nu sunt publicul ţintă. Însă subiectiv, foarte subiectiv, chiar n-a nimic cu jocul. Este un joc care m-a distrat. Şi câteodată este mai bine aşa, pur şi simplu să te bucuri de lucruri mărunte şi simple decât să verşi hate pentru views, clicks sau mai ştiu eu ce. Părerile proprii sunt cele ce contează şi dacă ţie nu îţi place, aşa să fie, eu unul sunt un “Balan Stan”.

Balan Wonderworld s-a lansat din 26 martie și poate fi achiziționat în format retail și digital pentru PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Project Scarlett, Microsoft Windows PC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.