Ascultă acest articol


“August, 1896. Londra victoriană e zguduită de un eveniment supranatural care conferă anumitor persoane, majoritatea femei, abilități supranaturale, unele fermecătoare, altele tulburătoare. Indiferent de specificul acestor puteri, toți cei care le dețin sunt în mare pericol. Misiunea de a proteja și adăposti toți acești oameni speciali cade în sarcina misterioasei văduve luptătoare Amalia True (Laura Donnelly) și a genialei tinere inventatoare Penance Adair (Ann Skelly). Pentru a reuși, acestea trebuie să înfrunte forțele răului, hotărâte să le anihileze specia.” – așa sună sinopsis-ul celui mai proaspăt serial marca HBO, disponibil acum pe HBO GO, The Nevers!

Noul serial HBO, The Nevers a avut premiera pe 11 aprilie pe HBO GO, cu prima parte a sezonului 1, constând în șase episoade. Cea de-a doua parte (ultimele șase episoade) vor fi prezentate la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Prima parte a sezonului 1 îi are ca producători executivi pe Joss Whedon, Bernadette Caulfield, Ilene S. Landress, Doug Petrie, Jane Espenson și Philippa Goslett. Daniel S. Kaminsky este co-producător executiv, iar din distribuție fac parte Olivia Williams, James Norton, Tom Riley, Pip Torrens, Ben Chaplin, Denis O’Hare, Amy Manson, Rochelle Neil, Zackary Momoh, Eleanor Tomlinson, Elizabeth Berrington, Anna Devlin, Kiran Sonia, Sawar Viola, Prettejohn Ella, Smith Vinnie, Heaven și Nick Frost.

Mulțumită HBO România avem disponibil în exclusivitate pentru MovieNews.ro un interviu cu Zachary Momoh, pe care vi-l amintiți probabil din “Seven Seconds”, care îl interpretează pe Horatio Cousens, doctorul orfelinatului din serial, care a căpătat puterea de vindeca oamenii și cu Olivia Williams (“The Ghost Writer”) care o interpretează pe Lavinia Bidlow, cea care finanțează cu generozitate acel orfelinat condus de Amalia, cunoscuți drept Cei Atinși.

Zachary Momoh în The Nevers (HBO)

Întrebare: Descrie-ți personajul din The Nevers…

Zachary Momoth: Îl joc pe doctorul Horatio Cousens. E un imigrant venit din Jamaica și a venit să practice medicina – de fapt, a venit aici și a studiat medicina și și-a creat o carieră de medic și practicant de medicină generalistă. Este neobișnuit, pentru că este un bărbat care are o putere specială – majoritatea Celor Atinși sunt femei – și puterea lui este puterea de a vindeca. Poate vindeca oamenii la un nivel molecular, nu neaprat cancerul sau ceva de asemenea amploare, dar poate vedea stresul molecular sau tensiunile din răni și le poate ameliora.

Î: Ceea ce vine foarte la îdemână. Cum a apărut această putere, cum a descoperit-o și cum a ajuns la Orfelinat?

ZM: A descoperit-o pentru prima oară atunci când îi făcea un examen lui Amalia True, în timp ce ea se afla în ospiciu. Intrase într-o altercație cu cineva care ținea un cuțit și a fost tăiată pe braț. Horatio a vrut să-i verifice rana și să o coasă. Și apoi, brusc, puterea pur și simplu a început să emită din el. Ea, Amalia, a fost singura care a putut să i-o explice și după această întâmplare, el a urmat-o ca să lucreze cu ea la Orfelinat.

Î: Care este esența relației dintre el și Amalia?

ZM: Amândoi încep această călătorie de descoperire din motive diferite, dar pentru mine ei sunt începuturile Orfelinatului. Evident, Lavinia [Bidlow, Olivia Williams] se implică și ea, dar Amalia și Horatio sunt cei care încearcă primii să descifreze ce se întâmplă în lume și amândoi își dau seama cam în același moment. De aceea Horatio se simte atât de legat de Amalia – există ceva mai mare decât o singură persoană care se petrece în lume.

Î: Horatio nu-i vindecă și ajută doar pe Cei Atinși; câteodată el vindecă și oameni „răi”. Care sunt motivațiile și moralitatea lui?

ZM: Cred că este o persoană care crede puternic în Dumnezeu, dar și în jurământul hipocratic, știți cum sună: „în primul rând, trebuie să nu faci rău”. Așa că, așa cum vede el lucrurile, oricine are dreptul la îngrijire medicală, indiferent de crezurile lor sau cine sunt ca oameni. Cred că acesta este lucrul care îl propulsează în dorința de a fi doctor și de asemenea, în felul în care acționează și ca doctor, dar și cum se prezintă ca persoană. Știi, el vrea să vindece toți oamenii.

Î: Show-ul nu poate fi comparat cu nimic altceva – e o dramă de epocă, fantasy și barocă. Cum ți s-a părut atunci când ai primit prima dată scenariul?

ZM: Bănuiesc că mi-am dat seama că nu puteam să prezic ce urma să se întâmple și nu puteam să-mi dau seama încotro se îndreaptă. Și pe mine mă intrigă foarte tare acest lucru, îți deschide apetitul li te face să te gândești: „Ok, hai să explorăm pe mai departe”. Și apoi existau elemente dintr-o varietate foarte mare de genuri, ceea ce înseamnă că nu puteai să-l pui într-o singură categorie. Nu poți să spui că e doar science-fiction sau ca o revistă de benzi desenate, sau ceva de epocă. E o producție foarte distractivă în sensul de unde ai putea să te îndrepți cu povestea și personal pentru mine ca actor, există multe de jucat. Și în plus sunt un mare fan HBO în general. Calitatea muncii pe care o fac este exemplară. Așa că scenariul plus HBO, a înseamnat că m-a făcut să-mi dau seama că va fi un succes.

 

Olivia Williams în The Nevers (HBO)

Întrebare: The Nevers e un serial de epocă cu acțiunea plasată în 1899. Ce îl face relevant pentru un public modern care îl vede în 2021?

Olivia Williams: Aș spune că în primul rând datorită elementului de a avea de-a face cu pierderea drepturilor, când devii un „celălalt”. Este vorba despre a avea curajul să te opui puterilor din lume sau chiar să lupți pentru dreptul tău de a exista în pace și de a coexista cu rase diferite, sexe diferite, clase sociale diferite. Acest serial cumva explorează toate aceste teme, dar face asta într-un fel foarte distractiv și în același timp, intim. Cred că, dincolo de toate scenele de acțiune și elementele vizuale și tot restul, există un nivel de intimitate între toate personajele, care dezvăluie multe despre cum ne conectăm cu cei din jur, știi ce zic? Așa că simt că este genul de serial care poate rezona cu tot felul de tipuri de oameni.

Î: Care au fost momentele tale preferate din timpul producției?

OW: Pentru mine, a fost ceva instantaneu, prima zi pe platouri. De obicei, în filme sau seriale de televiziune, când creează obiecte de recuzită sau aduc recuzită, ești avertizat să nu le atingi încă, să nu pui mâna acolo. Dar cu The Nevers – ați văzut toată estetica de tip steampunk și recuzita, nu? În afară de imaginile generate digital (CGI), multe dintre obiecte erau funcționale, ori autentice din epoca respectivă, ori refăcute pentru a funcționa, de parcă ar fi fost obiecte funcționale. Așa că mă plimbam în atelierul lui Penance [Adair, Ann Skelly], crezând că ce văd sunt doar niște clanțe și butoane care trebuie doar să arate bine. Și apoi mi-am dat seama că de fapt se mișcă, era o manivelă care chiar face ceva. Și apoi mă uitam peste umăr să văd dacă mă va ruga cineva să nu ating nimic… Dar totul era de o calitate așa de mare încât au creat pentru noi o lume interactivă, pe care o putem folosi, în loc să mimăm. Așa că e o dovadă a nivelului de muncă pe care l-au depus pentru noi, ca să putem juca cum trebuie. La toate gadgeturile lui Penance, reacția mea era de „Cât. De. Cool”.

Î: Te-ai urcat în mașină?

OW: Nu, nu am apucat. Am stat lângă ea și am atins-o puțin. Ar fi trebuit – îmi doream mult să o conduc, sincer. Să fac niște cercuri cu ea în jurul Orfelinatului.

The Nerver îl găsiți acum pe HBO GO via HBO România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.