NVIDIA COMPUTEX: Debutul GeForce RTX 3080 Ti, GeForce RTX 3070 Ti, 130 de jocuri și aplicații au acum RTX, noi laptopuri pentru gameri și creatori de conținut

0
423
Ascultă acest articol


COMPUTEX s-a întors, iar NVIDIA este cap de afiș! Astăzi, NVIDIA a ținut keynote-ul la COMPUTEX care a inclus o serie de anunțuri pentru gameri și creatori de conținut.

NVIDIA a debutat două noi plăci video, printre care noul flagship de gaming sub forma lui GeForce RTX 3080 Ti și noul GeForce RTX 3070 Ti. Cu adiția titlurilor celebre precum DOOM Eternal, Red Dead Redemption 2 și Rainbow Six Siege, acum sunt peste 130 de aplicații și jocuri cu RTX. NVIDIA Reflex este disponibil în 12 din top 15 jocuri de tip shooter competitiv cu adiția Escape from Tarkov, CrossFire HD și altele.

Este timpul pentru Ti: NVIDIA prezintă un nou flagship de gaming

Cu arhitectura NVIDIA Ampere la bază, GeForce RTX 3080 Ti oferă un salt incredibil de performanță și fidelitate cu funcții lăudate precum ray tracing, NVIDIA DLSS care crește performanța cu ajutorul AI, NVIDIA Reflex care scade latența sistemului, NVIDIA Broadcast cu funcții pentru streaming și memorie adițională care permite o performanță rapidă și pentru cele mai populare aplicații creative. Este noua placă video flagship din seria RTX și va fi disponibilă începând cu 3 iunie la un preț de pornire de 6000 RON.

GeForce RTX 3070 Ti vine cu mai multă putere decât GeForce RTX 3070, cea mai populară placă video cu arhitectura Ampere de la NVIDIA. Această nouă placă Ti crește performanța cu mai multe nuclee CUDA și cu memoria foarte rapidă GDDR6X. Împreună, acestea permit lui GeForce RTX 3070 Ti să ofere de 1.5 ori mai multă performanță față de GeForce RTX 2070 SUPER din generația precedentă și o îmbunătățire dublă față de GeForce GTX 1070 Ti. Va fi disponibilă începând cu 10 iunie la un preț de pornire de 3000 RON.

Aceste noi plăci video oferă o performanță foarte bună și pentru cei peste 45 de milioane de creatori de conținut. Cu platforma NVIDIA Studio la bază și cu cei 12 GB de memorie ram GDDR6X pentru aplicații creative, RTX accelerează cea mai folosită aplicație de fotografie (Adobe Photoshop), cea mai folosită aplicație de editare video (Adobe Premiere Pro), cea mai folosită aplicație de streaming (OBS) și fiecare aplicație de randare 3D. Acum sunt peste 70 de aplicații de creare de conținut care au suport pentru ray tracing accelerat de RTX, DLSS sau funcții AI.

Doom Eternal, Rainbow Six Siege și Red Dead Redemption 2 printre cele mai noi titluri RTX

Tehnologiile de gaming și RTX de la NVIDIA au căpătat foarte multă tracțiune, cu peste 130 de jocuri și aplicații care dispun de suport pentru tehnologii accelerate de NVIDIA RTX, printre care și ray tracing accelerate de nuclee RT, NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS) accelerat de nuclee Tensor și multe funcții AI. Tehnologia NVIDIA Reflex de reducere a letenței se află acum în 12 din top 15 jocuri de tip shooter competitiv.

Mai multe urmează. Jocurile evidențiate în cadrul keynote-ului NVIDIA COMPUTEX sau la eveniment care vor adăuga și ray tracing și DLSS sunt The Ascent, DOOM Eternal, DYING: 1983, Icarus, LEGO Builder’s Journey și The Persistance. Printre noile jocuri care cresc performanța folosind DLSS se numără Red Dead Redemption 2 și Rainbow Six Siege.

NVIDIA Reflex se află în 12 din top 15 jocuri de tip shooter competitiv

Ecosistemul NVIDIA Reflex continuă să se extindă cu adiția a patru noi jocuri: Escape From Tarkov, CrossFire HD, Naraka: Bladepoint și War Thunder. Curând, 12 din top 15 shootere vor avea NVIDIA Reflex. EVGA, Lenovo și Viewsonic s-au alăturat pe lista partenerilor care fac upgrade mouse-urilor și monitoarelor G-SYNC cu suport pentru Reflex Latency Analyzer.

Laptopuri GeForce RTX seria 30 pentru fiecare gamer și creator de conținut

La COMPUTEX am anunțat și cele mai noi informații cu privire la laptopuri bazate pe GeForce RTX seria 30. Alienware și Acer au dezvăluit noi laptopuri de gaming. X15 de la Alienware este un laptop ultra subțire cu GeForce RTX 3080 și un display G-SYNC de 2560×1440 – este cel mai puternic laptop de 15 inci și sub 16mm grosime din lume. Noul Predator Triton 500 SE de 16” de la Acer dispune de un GeForce RTX 3080 pentru laptop și este plin de tehnologii Max-Q din generația a treia pentru cea mai bună performanță.

Pentru creatori de conținut, HP Envy de 14 inci aduce capabilitățile RTX în laptopurile ultra portabile. Disponibil cu un display de 15 inci, Envy 15 poate fi echipat cu grafică de laptop până la GeForce RTX 3060. Noua serie Acer ConceptD oferă o varietate de opțiuni și un pad de design Ezel pentru a oferi creatorilor și mai multă flexibilitate. Linia ConceptD pornește de la ConceptD3 care dipsune de GeForce RTX 3050 sau 3050 Ti pentru laptop și ajunge până la ConceptD 7 și 7 Pro cu GeForce RTX 3080 pentru laptop și NVIDIA RTX A5000 pentru laptop. Iar Creator Z16, Creator 17, WS66 și WS76 de la MSI se alătură programului Studio, evidențiind modelul Creator Z16, un laptop premium și elegant care are la bază un GeForce RTX 3060 pentru laptop.

Gameri, studenți și creatori de conținut se bucură de GeForce RTX seria 30 în masă, iar fiecare producător major a lansat noi modele, oferind consumatorilor peste 140 de laptopuri GeForce RTX din care să aleagă.

Mai multe anunțuri de gaming

  • NVIDIA a lansat și o nouă hartă pentru Fortnite numită Titanium City, o hartă pentru 12 jucători care dispune de modul de joc Gun Game. Tematica vrea să sărbătorească anunțul și lansarea plăcii video GeForce RTX 3080 Ti, astfel harta are ca fundal noua placă video. Pentru a juca, intră în Creative Mode în Fortnite și folosește codul de hartă 1866-3511-4211.
  • NVIDIA, Valve și comunitatea de gaming Linux colaborează pentru a aduce NVIDIA DLSS în Proton – Gamerii Linux vor putea folosi nuclee RT dedicate din plăcile video GeForce RTX pentru a crește numărul de cadre pe secundă  pentru jocurile lor preferate de Windows care rulează pe sisteme de operare Linux. Suport pentru titluri Vulkan urmează în această lună, iar suport DirectX urmează în toamnă.

Gaming-ul transformă divertismentul, iar RTX schimbă tot, nu doar pentru gameri, dar și pentru cei peste 150 de milioane de creatori de conținut, streameri și studenți. Cu peste 130 din aplicațiile și jocurile de top accelerate, RTX este noul standard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.