Sony anunță astăzi WF-1000XM4 – cel mai recent model al căștilor cu adevărat wireless din seria premiată 1000X. Căștile WF-1000XM4 oferă funcție de anulare a zgomotului de top și calitate audio premium, dusă la nivelul următor. Create pentru a se potrivi perfect în fiecare ureche, acestea oferă o experiență personalizată care se adaptează oricărei situații.

Sunet și mai clar, cu mai puțin zgomot de fundal

Căștile WF-1000XM4 oferă o funcție de anulare a zgomotului recunoscută ca fiind numărul unu în industrie – acum chiar mai eficientă. Noul procesor integrat V1 oferă o anulare și mai eficientă a zgomotului. Special dezvoltat de Sony, procesorul integrat V1 preia performanța de anulare a zgomotului a celebrului procesor QN1e și o duce la nivelul următor. Performanța îmbunătățită de anulare a zgomotului și tehnologia Bluetooth® „System on Chip” oferă cel mai înalt nivel de anulare a zgomotului din industrie, însă cu un consum de energie mai mic decât modelul predecesor.

WF-1000XM4 dispune de microfoane cu senzor dublu de înaltă performanță pentru anularea excelentă a zgomotului. Prin prezența celor două microfoane pentru detectarea zgomotului pe fiecare cască – unul orientat înainte, celălalt către partea din spate – zgomotul ambiental este captat și analizat, ceea ce duce la anularea precisă a acestuia.

Un nou driver de 6mm cu o suprafață magnetică mai mare cu 20% îmbunătățește, capacitatea de anulare a zgomotului al modelului WF-1000XM4. Creșterea volumului suprafeței magnetice și diafragma de înaltă clasă oferă performanțe îmbunătățite la frecvențe joase și îmbunătățește capacitatea de anulare a zgomotului prin generarea unui semnal de înaltă precizie în ceea ce privește gama de frecvențe joase.

Noile unități intraauriculare de anulare a zgomotului asigură o fixare îmbunătățită căștilor WF-1000XM4. Acestea sunt fabricate dintr-un material unic din spumă poliuretanică, moale și elastic, care maximizează zona de contact dintre vârful elementului intraauricular și canalul auditiv. Acest lucru elimină golurile, asigură izolarea sunetului și reducerea zgomotului și determină îmbunătățirea aderenței, pentru o potrivire mai stabilă.

Chiar și în zilele cu vânt puternic, utilizatorii se vor putea bucura de o experiență complet imersivă. Modul Automatic Wind Noise Reduction detectează vântul și anulează automat zgomotul produs de acesta.

Calitate excepțională a sunetului

Căștile WF-1000XM4 suportă acum High-Resolution Audio Wireless , datorită LDAC, tehnologia de codare audio Sony deja cunoscută și adoptată în industrie. LDAC transmite de aproximativ trei ori mai multe date (la o rată maximă de transfer de 990 kbps) decât sunetul convențional redat prin Bluetooth®, permițându-le utilizatorilor să se bucure de conținut High-Resolution Audio la calitate excepțională, cât mai apropiată de cea a unei conexiuni pe fir. Datorită driverelor de 6mm special concepute, acestea reproduc un sunet dinamic, în ciuda dimensiunilor reduse, iar diafragma de înaltă clasă reproduce o gamă bogată de note joase. Procesorul Integrat V1 îmbunătățește, de asemenea, calitatea sunetului și reduce distorsiunile, permițând procesarea codecului LDAC și supraeșantionarea DSEE Extreme™.

Prin intermediul Edge-AI, DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) este realizată supraeșantionarea în timp real a fișierelor muzicale digitale comprimate. Recunoscând în mod dinamic pasajele instrumentale, genurile muzicale și elementele individuale ale fiecărei melodii, cum ar fi vocea sau interludiul, sunetul de înaltă clasă pierdut prin compresie este restabilit, pentru o experiență de audiție bogată și completă.

O experiență de audiție și mai inteligentă
Funcția Speak-to-Chat a fost apreciată la scară largă pentru inovația pe care o reprezintă, atunci când a fost introdusă pentru prima dată pe modelul overhead WH-1000XM4. Această caracteristică este acum disponibilă pe WF-1000XM4 și le permite utilizatorilor să poarte conversații scurte fără a fi nevoiți să-și scoată căștile din ureche . De îndată ce conversația a fost inițiată, funcția Speak-to-Chat întrerupe muzica în mod automat și permite pătrunderea sunetului ambiental, astfel încât utilizatorii să poată dialoga – foarte utilă dacă aceștia doresc să mențină căștile pornite sau dacă au mâinile ocupate. După încheierea conversației, muzica va fi din nou redată automat . Funcția Speak-to-Chat recunoaște vocea utilizatorilor și reacționează la aceasta, datorită tehnologiei Precise Voice Pickup, care combină patru microfoane și senzori cu procesarea avansată a semnalului audio.

Modul „Quick Attention” este disponibil pe WF-1000XM4, iar dacă utilizatorii doresc să asculte un anunț sau să doar să rostească ceva, tot ceea ce trebuie să facă este să plaseze degetul peste casca stângă pentru a reduce instantaneu volumul și a lăsa să se audă sunetul ambiental.

Modelul WF-1000XM4 dispune, de asemenea, de Adaptive Sound Control, o funcție inteligentă care detectează unde se află utilizatorii și ce activitate desfășoară – spre exemplu, călătoresc, se plimbă sau așteaptă – apoi ajustează setările de sunet ambiental pentru o experiență de audiție ideală. Aceștia pot configura Adaptive Sound Control în așa fel încât funcția să poată recunoaște locurile pe care le vizitează frecvent, cum ar fi biroul, sala de sport, sau o cafenea preferată, și să adapteze sunetul pentru a se potrivi situației respective.

Căștile oferă și posibilitatea de a pune pauză și de a reda muzica instantaneu, pentru o experiență fără întreruperi. Astfel, utilizatorii nu trebuie decât să scoată căștile din urechi, iar muzica se oprește, datorită senzorului de proximitate care detectează momentul în care este utilizată o singură cască sau, dimpotrivă, ambele căști. Utilizatorii le reintroduc în urechi, iar muzica reîncepe chiar din punctul în care s-a oprit.

Bucurați-vă de calitate superioară a apelurilor

Experiența apelurilurilor hands-free devine și mai bună odată cu WF-1000XM4, datorită tehnologiei Precise Voice Pickup. Combinând această tehnologie cu microfoanele și cu un senzor de conducție osoasă, căștile WF-1000XM4 preiau vocea clar și precis pentru apelurile hands-free. Microfoanele cu tehnologia beamforming sunt calibrate special pentru a prelua doar sunetele rostite. Cu un raport semnal-zgomot îmbunătățit, acestea vor surprinde fiecare cuvânt chiar și atunci când există mult zgomot în jur. În plus, noul senzor de conducție osoasă preia doar vibrațiile emise de vocea utilizatorilor – nu înregistrează sunetul ambiental – permițând un discurs și mai clar atunci când sunt efectuate apeluri. Funcția de anulare a zgomotului contribuie și ea la o experiență premium a apelurilor pe WF-1000XM4, deoarece le permite utilizatorilor să audă mai clar interlocutorul, chiar și în situații cu zgomot ambiental puternic.

O potrivire și mai naturală în ureche
Încă de la lansarea primelor căști intraauriculare din lume în 1982 (MDR-E252), Sony a analizat cantități uriașe de date referitoare la formele urechilor din întreaga lume. Căștile WF-1000XM4 reprezintă produsul acestor decenii de cercetări, combinând o formă care se potrivește perfect cavității urechii cu un nou design ergonomic pentru mai multă stabilitate.

Utilizatorii pot găsi acum măsura ideală pentru urechile lor prin intermediul aplicației Sony | Headphones Connect. Aceasta îi va trece prin câteva măsurători simple pentru a identifica dimensiunea ideală a elementelor intraauriculare cu izolare fonică, pentru a asigura o calitate premium a sunetului și un nivel minim de zgomot ambiental. Utilizatorii se pot bucura acum de confort sporit, alături de sunet extraordinar.

WF-1000XM4 au fost proiectate pentru a fi mai mici și mai ușoare, însă fără compromisuri. De asemenea, căștile au fost reproiectate pentru a fi cu 10% mai mici decât generația anterioară, fără a compromite calitatea sunetului sau durata de viață a bateriei. Acestea sunt ușoare, fiind astfel partenerul perfect pe întreg parcursul zilei, iar carcasa de încărcare este cu 40% mai mică decât precedenta.

Conexiune Bluetooth îmbunătățită pentru vizualizare neîntreruptă

Căștile WF-1000XM4 sunt perfecte pentru vizionarea emisiunilor TV, filmelor și multor alte tipuri de conținut. Conexiunea wireless avansată sincronizează exact imaginea de pe ecran cu sunetul din căști, pentru o experiență plăcută cu latență scăzută.

Optimizarea algoritmului de transmisie prin intermediul procesorului integrat V1 a făcut conexiunea mai stabilă și mai puțin predispusă la omiterea sunetului, chiar și într-un mediu în care există interferențe, ceea ce înseamnă că WF-1000XM4 asigură o conexiune Bluetooth® mai clară și mai stabilă.

Experimentați o autonomie impresionantă a bateriei și încărcare cu adevărat wireless
Utilizatorii pot folosi întreaga zi căștile WF-1000XM4. Aceștia se pot bucura de o utilizare timp de opt ore doar cu autonomia căștilor și de încă 16 ore folosind carcasa de încărcare. Acest lucru înseamnă o autonomie de 24 de ore de fiecare dată când vor părăsi locuința. De asemenea, o încărcare timp de cinci minute oferă o autonomie de până la 60 de minute de redare, iar aplicația Sony | Headphones Connect va notifica utilizatorii atunci când carcasa de încărcare scade sub 30%.

Datorită încărcării wireless prin intermediul tehnologiei Qi, WF-1000XM4 nu necesită cabluri. Utilizatorii pot folosi chiar și un smartphone cu tehnologia Qi, precum cel mai recent model Xperia cu funcția de partajare a bateriei, pentru a-și încărca atât căștile, cât și carcasa de încărcare.

Rezistență la apă

Cu un rating IPX4 ce asigură rezistența la umiditate, stropii de apă și transpirația nu vor împiedica utilizarea WF-1000XM4 – astfel, utilizatorii vor putea continua să se miște în ritmul muzicii. În drum către autobuz sau tren ori la birou, aceste căști sunt întotdeauna partenerul ideal.

Împerechere ușoară cu alte dispzitive & asistent vocal

Utilizatorii pot beneficia de ajutor hands-free – doar rostesc „Hey Google” sau „Alexa” pentru a activa asistentul vocal preferat. De asemenea, aceștia se pot bucura de conținut, se pot conecta cu prietenii, pot obține informații, asculta muzică, primi notificări, seta remindere și multe altele.

Căștile WF-1000XM4 suportă și noua caracteristică Fast Pair de la Google. Cu o singură atingere, WF-1000XM4 permite asocierea rapidă prin Bluetooth, fără efort cu dispozitivele cu sistem de operare Android. Funcționalitatea Fast Pair de la Google le permite utilizatorilor să localizeze cu ușurință căștile și, de asemenea, să fie anunțați cu privire la nivelul de baterie disponibil. Căștile sunt livrate și cu Microsoft Swift Pair, ceea ce facilitează conectarea cu dispozitivele ce utilizează Windows 10.

Modelul WF-1000XM4 dispune de setări intuitive de control tactil pentru ca utilizatorii să aibă un control rapid și ușor asupra experiențelor de audiție. Prin intermediul comenzilor tactile, aceștia pot activa funcțiile de Noise Cancellation, Ambient Sound, modul Quick Attention sau pot trece la următoarea piesă, pot pune pauză sau reda melodii.

Sustenabilitate

Ambalajul căștilor WF-1000XM4 nu conține plastic și a fost conceput pe baza principiilor de proiectare cu toxicitate redusă și a filosofiei „Made to be remade” („Realizat pentru a fi reutilizat”) care implică o responsabilitate socială mai mare. Pentru a produce cantități mai mici de deșeuri, 99% dintre ambalajele din hârtie, altele decât etichetele, sunt produse folosind materiale reciclate și durabile realizate special pentru Sony. Mai multe detalii puteți accesa aici.

Înconjurați-vă de sunetul preferat

Experiența captivantă 360 Reality Audio poate fi experimentată pe căștile WF-1000XM4 atunci când sunt asociate cu un smartphone care fososește sistem de operare Android™ sau cu un iPhone care are instalată o aplicație parteneră de servicii de streaming. Experiența de audiție 360 Reality Audio învăluie utilizatorii în muzică, ca și cum s-ar afla în fața artistului preferat. Aceștia se pot bucura de un camp muzical imersiv, perfect optimizat pentru fiecare utilizator în parte, la utilizarea căștilor WF-1000XM4 și a aplicației . Sony | Headphones Connect.

În interiorul cutiei, utilizatorii vor găsi trei dimensiuni ale elementelor intraauriculare cu izolare fonică, precum și un cablu de încărcare USB-C.

Preț și disponibilitate

Modelul WF-1000XM4 este disponibil în două variante de culoare, Negru și Argintiu, și va putea fi achiziționat la un preț de aproximativ 1400 lei, începând cu luna iunie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.