Unul dintre cele mai asteptate filme al lunii august, „Eliberează-l pe Guy”, a demarat în forță în cinematografele din România. Comedia a înregistrat în primul weekend de lansare în România încasări record de peste 500,000 lei, fiind cel mai de succes debut din premierele cinematografice din weekendul 13-15 august.

Filmul a avut un debut foarte bun în Statele Unite, îndreptându-se la o deschidere estimată la 26 de milioane de dolari. În plus, actorul Ryan Reynolds și regizorul Shawn Levy au anunțat acum două zile că Disney vrea o continuare a producției.

Cu Ryan Reynolds în rolul protagonistului Guy, filmul este regizat de Shawn Levy, fiind bazat pe un scenariu semnat de Matt Lieberman și Zak Penn, filmul se transforma treptat într-o poveste despre alegeri, curaj, prietenie, umanitate și ce înseamnă să te găsești pe tine într-o lume care vrea să te conformezi.

“Rar se întâmplă să primești un scenariu și să găsești un personaj atât de bine definit, iar asta mi-a plăcut la nebunie”, spune Ryan Reynolds.

Scenariul filmului “Free Guy / Eliberează-l pe Guy” cuprinde, în egală măsură acțiune, umor și emoție, fiind cumva atemporal si relevant, într-un fel surprinzător. “Încă de la început, filmul este o meditație despre liberul arbitru. Suntem nevoiți să acceptăm viața așa cum este ea, sau putem să rupem matricea și să schimbăm lumea din jurul nostru? Când m-am gândit prima dată la acest film, acum șase ani, n-am putut anticipa cât de profetică va fi această temă”, spune Matt Lieberman, autorul scenariului original.

Deși lumea în care trăiește protagonistul din „Eliberează-l pe Guy” este creată într-un joc video, adevărurile transmise în film sunt universale, crede regizorul. “Este un film despre o schimbare de perspectivă și mentalitate după care tânjim cu toții. E genul acela de schimbare când începi să crezi că viața ta are mult mai multe de oferit decât până acum. Și atunci îți spui că poate viața nu e ceva ce ți se întâmplă, ci ceva ce poți defini și scrie singur și, desigur, rescrie pe parcurs. Cred că aceasta este o aspirație universal valabilă”, afirmă regizorul Shawn Levy.

“Free Guy / Eliberează-l pe Guy” este distribuit în România de Forum Film și a avut premiera în data de 13 august 2021 în formatele 2D, 3D și IMAX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.