O poveste tandră de iubire între doi bărbați, Supernova, un experiment psihologic unic, derulat în Ucraina, DAU. Natasha, și două filme românești recente, Scara și După 40 de zile, vor fi proiectate la „Cinema sub clar de lună” în weekend-ul 7-10 octombrie.

Pentru confortul spectatorilor, în spațiul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu, nr. 8) au fost montate încălzitoare. Proiecțiile vor continua până pe 17 octombrie, de la ora 19.00. Programul poate fi consultat pe transilvaniafilm.ro și facebook.com/TransilvaniaFilm/.

Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro/program/cinema-sub-clar-de-luna

Program 7-10 octombrie
Joi, 7 octombrie, 19:00

Supernova
r. Harry Macqueen | Marea Britanie, 93’
Cu: Stanley Tucci, Colin Firth, James Dreyfus

O poveste tandră și copleșitoare despre iubire. Sam şi Tusker sunt de 20 de ani împreună, iar acum se află în vacanţă. Cu doi în urmă Tusker a fost diagnosticat cu demenţă timpurie, iar asta a schimbat complet priorităţile cuplului: timpul petrecut împreună este bunul lor cel mai de preţ. Dar, curând, dragostea lor va fi pusă la încercare. Trailer

Vineri, 8 octombrie, 19:00

După 40 de zile
r. Andrei Gruzsniczki | România, 2021 | 99′
Cu: Mircea Andreescu, Valer Dellakeza, Gabriel Spahiu

O comedie neagră despre Emil, un bărbat care nu crede în fantome, şi cel mai bun prieten al lui, Titi. Totul începe la parastasul de 40 de zile al Smarandei, soţia lui Emil. Este ziua când Smaranda se mută în casa lui Titi şi începe să-l bântuie. Trailer
Festivalul Internațional de Film de la Moscova; TIFF 2021; Beijing IFF

Sâmbătă, 9 octombrie, 19:00

DAU. Natasha
r. Ilya Khrzhanovskiy, Jekaterina Oertel | Rusia, 2020
Cu: Natalia Berezhnaya, Olga Shkabarnya, Vladimir Azhippo, Alexei Blinov

Natasha conduce cantina unui institut de cercetare sovietic secret, în 1950. Viața ei ia o turnură dramatică după ce cunoaște un cercetător francez și e contactată de KGB.

Un proiect început în 2007, DAU a adus peste 10.000 de oameni pe cel mai mare platou de filmare din Europa, o copie a unui institut sovietic celebru, condus de Lev Landau, care făcea experimente cu radiații. Îmbrăcați ca în URSS-ul anilor 1938-1968, unii au locuit și lucrat acolo luni sau chiar ani, au legat relații, au făcut sex, au derulat experimente, s-au urât, iar Ilya Khrzhanovskiy și echipa lui a venit din când în când și i-a filmat, conducând povestea – pe alocuri, șocantă – cu indicații minime.
Ursul de Argint pentru Contribuție Artistică la Berlin 2020

Duminică, 10 octombrie, 19:00

Scara
r. Vlad Păunescu | România, 2021, 137′
Cu: Eduard Trifa, Ana Maria Guran, Ioana Crăciunescu

Un film inspirat de povestea reală de viață a actorului Dragoș Pâslaru, care s-a călugărit în anii 90.

Tânărul actor Andrei deja are faima unuia din marile talente ale generaţiei sale. Spiritul său năvalnic îl face să participe la mai multe evenimente ce vor duce la Revoluţia din 1989, dar şi la sângeroasele Mineriade. Schimbat de aceste experienţe, Andrei va lua o decizie care îi va uimi pe toţi apropiaţii săi… Un film inspirat de povestea reală de viață a actorului Dragoș Pâslaru.

Premiera mondială la TIFF 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.