Ascultă acest articol


Sincer vă spun, ne-am dorit să ne îndreptăm ușor și către acele accesorii de gaming din categoria vestimentară pentru că este foarte importantă. Da, gamer-ul își exprimă susținerea și plăcerea față de gaming printr-un rig puternic, laptop, console, componente și accesorii toate asortate pe cât posibil.

Susținerea însă merge și mai departe de atât, pe lângă obiectele de mobiler dedicate gaming-ului, gamer-ul are nevoie și de vestimentație adecvată, dedicată și tematică, iar cel mai important, jucătorul are nevoie de recipiente în care să-și poată deplasa accesoriile de gaming și laptop-ul dintr-un punct în altul, sau, în cazul jucătorilor profesioniști, la locația unde are loc evenimentul de gaming.

Nu vrei să-ți cari laptop-ul de gaming într-o pungă de M*ega, aruncat lângă mouse, mouse pad, tastatură și căști! Pe lângă că este foarte riscant să le scapi/zgârii/lovești, este și destul de incomod.

Accesorii vestimentare precum tricouri, hanorace, cămăși, măști etc sunt și ele importante în primul rând pentru a-ți promova jocul preferat, sau echipa eSport și apoi pur și simplu să te asortezi cu tot ce ține de gaming-ul al cărui fan se compară de la egal la egal cu cel microbist sau al altor sporturi populare.

Genesis este unul dintre producătorii de periferice de gaming care a luat avans pe piața de gaming și popularitatea sa este în continuă creștere, iar, pentru cei care nu știați, acesta produce, pe lângă accesorii și obiecte vestimentare și acele recipiente despre care vorbeam mai sus, precum Rucsacurile sau chiar și o… băutură energizantă!

Genesis a fost drăguț să ne ofere pentru a sparge gheață și în zona de gaming dedicată obiectelor vestimentare, cu rucsacul Genesis Pallad 450 pe care l-am văzut din prima dedicat fanilor jocurilor de/cu război, Call of Duty fiind prima franciză care ne-a venit în minte.

Pallad 450 are un “military design” și vine împachetat într-o pungă în care găsim pliculețe de siliciu anti-umezire, iar pe toartă avem prin o etichetă de carton cu informații despre produs. La prima vedere este burdușit de buzunare, fermoare, chingi, șireturi și clipsuri de plastic care se prind pentru o susținere crescută, atunci când este purtat.

Tehnic vorbind, rucsacul cântărește 1300 g, are o capacitate de 28L și este confecționat din poliester. Dimensiunile lui Pallad 450 sunt de 450 x 195 x 300 mm, are 6 buzunare și 2 compartimente mari cu buzunare multiple și poate susține și proteja un laptop de 15.6″.

În mână se simte rezistent, la aspect culorile camuflajului amestecându-se cu nuanțe de negru date de acele clipsuri de plastic, fermoare, șireturi, plasă neagră de la buzunarele externe și ceva arici de prindere. Arată bine și se asortează la fix cu alte obiecte vestimentare camo.

Cele 6 buzunare ale sale sunt plasate în interior în două compartimente separate care se închid cu fermoar: un compartiment pentru accesorii și un compartiment căptușit cu buret, pentru laptop. Buzunare sunt prezente și în exterior – unele de plasă neagră, iar cele două mari compartimente interne sunt acoperite cu un capac care se prinde cu o clemă uriașă de plastic. Pe acel capac apare și sigla Genesis încrustată într-un bănuț metalic. Mai multe cleme de plastic se prind și pe lateralele rucsacului, iar toate sunt ajustabile.

Avem și multe fermoare pe care sunt prinse șireturi groase înnodate, iar odată ce-l pui pe spate ai sistem de prindere la piept și încă unul în jurul abdomenului, sau se poate poziționa invers pentru a ține strâns conținutul rucsacului.

Partea din spate este îmbrăcată în mai multe zone cu burete pentru confortabilitate maximă, iar toate cusăturile par rezistente la prima vedere. Buzunarele interioare sunt de mai multe mărimi unde sigur găsești să-ți pui mobilul cu încărcător, tastatura, mouse-ul și mouse pad-ul și căștile, atâta timp cât și ele la rândul lor sunt ambalate în cutii individuale. Spun asta pentru că rucsacul nu este confecționat cu pereți exteriori rigizi (ex. cum sunt valizele de turism), așadar dacă îndeși prea multe în el posibil să se zdrobească accesoriile și laptop-ul între ele. Compartimentul laptop-ului e destul încăpător, putând să pui și încărcătorul acolo, asta dacă nu este unul foarte uriaș.

Mânerul mi s-a părut un pic cam micuț și nu foarte bine întărit la cusături, deși comod, iar bretelele care se pun pe umeri sunt și ele comode, au buret, dar subțiri. În buzunarele laterale externe poți pun sticla cu apă și… energizantul 🙂 și poți să-ți agăți la ce fermoar dorești brelocul preferat cu glonte, pistol, grenadă sau orice simbol al jocului tău militar preferat.

Nu scrie nicăieri că ar fi rezistent la apă/ploaie sau praf, iar pentru testare am pus un laptop de gaming cu încărcător, un mouse și mouse pad (zise M), tastatură de gaming mică (fără Numpad); tastaturile mari și groase încăpând fără a putea să închizi fermoarul la compartimentul de accesorii, dar oricum nu este problemă că este ținută locului de către acel capac cu clipsul mare de plastic. Înăutru am mai pus și o pereche de căști de gaming over-ear, telefon și încărcător și chiar am reușit să bag și un Switch Lite. De menționat că toate astea au fost puse fără cutii sau protecții, exceptând căștile pe care le-am pus într-un săculeț fin. În exterior merge pusă o sticlă/termos cu apă și poți foarte bine, pe lângă brelocuri, să-ți agăți și șapca camo.

Astfel, cu toate acestea, Pallad 450 a ajuns la o capacitate de aproape 10kg (?1) cred (nu am pus pe cântar) și nu arăta a fi burdușit prea tare. Pus pe spate și prins la piept, rucsacul e stabil și nu m-a ma deranjat nicăieri, având un nivel măricel de comoditate. Testul extrem (pentru că nu l-am făcut pe cel cu apă și praf) a fost să sar cu el în spate. Nu s-a slăbit sau s-a rupt nimic deci testul l-a trecut cu brio.

Ca un fel de concluzie pot spune că Genesis Pallad 450 este un rucsac de gamer casual care-și poate lua în deplasare accesoriile, perifericele și laptop-ul de gaming fără să-și facă vreo grijă. Nu e foarte mare, e rezistent, are spațiu pentru strictul necesar gameristic și nu în ultimul rând, acel “military design” face ca fanii jocurilor de război să-și poată asorta rucsacul cu alte obiecte vestimentare camo. Ready to Frag!

Genesis Pallad 450 se comercializează în România la un preț de aproximativ 250 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.