Haideţi să fim spectatorii unor seri rafinate de muzică de cea mai bună calitate – fado, tango şi muzica internaţională la violă și chitară cu doi instrumentişti de excepţie ; nota de vârf: băuturi nobile și degustări de brânzeturi gourmet, în centrul Bucureştiului, la Palatul Noblesse, descoperind o locaţie plină de istorie şi poveste.

Fado

Cea mai recunoscută muzică a Portugaliei este fără îndoială Fado, de mai bine de două secole. Instrumentul esenţial al fado-ului, „guitarra Portuguesa”, este o chitară cu 12 coarde derivată dintr-o lăută specifică regiunii Congo din Africa.

Fado este un gen muzical care datează din anii 1820 în Lisabona, Portugalia, dar care are probabil origini mult mai vechi. Deşi asemănător cu tango-ul şi cu blues-ul totuşi influențele braziliene şi ale Africii de Nord au dat şlefuit acordurile fado-ului, la fel ca şi poezia portugheză şi baladele „modinha”.

Tango

Tango-ul a apărut în periferiile din Buenos Aires. El este considerat unul dintre cele mai pasionale genuri de dans și de muzică din lume. Anul apariției tangoului este greu de stabilit cu exactitate.

Cel mai probabil, la sfârșitul secolului al XIX-lea, în jurul anului 1880, s-au auzit pentru prima dată aceste linii melodice unice. Tango-ul este o formă de artă efemeră în care ne jucăm cu corpurile şi sufletele noastre, în care suntem deopotrivă spectatori şi protagonişti.

Iulian Bolog

Iulian Bolog, şef de partidă al compartimentului viola din cadrul filarmonicii Mihail Jora, s-a născut în 1982, la Bacău. A studiat de la o vârstă fragedă (5 ani) chiar cu tatăl său, apoi a urmat cursurile Liceului de Artă din Bacău, secţia violă.

Este absolvent al Conservatorului din Cluj-Napoca şi câştigător al unei burse de studii în Stuttgart. A cântat în calitate de solist cu diferite filarmonici din ţară iar ca mebru în formule camerale a susţinut recitaluri în România, Italia, Franţa, Germania, Olanda, China, America, Bulgaria, Spania. A susţinut concerte în Berlin, Köln, Stuttgart, Frankfurt şi Atena.

Gabriel Marc

Gabriel Marc maestru al instrumentului, reușește să îi conducă pe ascultători în esența lui Piazzolla şi a altor mari compozitori. Este membru a unor ansambluri camerale şi are o participare constantă în cadrul Filarmonicii Mihail Jora din Bacău.

Gabriel Marc este profesor de specialitate la Colegiul Național „George Apostu” din Bacău, unde, sub îndrumarea să, elevi pasionați de acest instrument, au câștigat premii la concursuri naționale și internaționale.

Este un Vărsător veritabil, calm și calculat, care știe să managerieze orice situație. În „thisCover Bând” este chitarist, însă colegii de trupă îl recunosc ca și „solistul din umbră”.

un eveniment susținut de #MovieNews.ro

Parteneri :
Camera de Comert Bilaterala Romania Portugalia, Five Continents, Cramele Hermeziu, Alexandra Coman, Quintessentially, Thermomix, Dynamic Business Connections, CASINO LIFE & BUSINESS MAGAZINE, MovieNews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.