#TIFF2022 caută scenarii horror, în competiția Full Moon Script Contest

0
423
Ascultă acest articol


Festivalul International de Film Transilvania lansează apelul de înscrieri pentru Full Moon Script Contest. Ajuns la cea de a doua ediție, concursul este dedicat scenariilor de episoade pilot pentru seriale și mini-serii horror, fantasy, thriller sau comedie neagră. Înscrierile au loc până pe 23 mai și se pot face completând acest formular: https://tiff.ro/inscrieri-full-moon-script-contest

Prin intermediul Full Moon Script Contest, TIFF își propune să încurajeze scrierea de astfel de scenarii, oferindu-le autorilor și autoarelor vizibilitate și șansa de a întâlni potențiali parteneri – un pas înainte în concretizarea proiectelor ca producții.

Juriul Full Moon Script Contest, format din 3 specialiști din industria filmului, va selecta scenariul de serial/mini-serie câștigător, ce va fi recompensat cu un premiu în valoare de 1.500 de euro. În plus, câștigătorul sau câștigătoarea va fi invita/ă  la TIFF 2022, unde proiectul său va fi adus în atenția potențialilor parteneri (producători, regizori, reprezentanți ai platformelor de streaming). Premiul va fi anunțat la Gala de închidere a celei de-a 21-a ediții a festivalului.

La Full Moon Script Contest se pot înscrie atât scenariștii experimentați, cât și cei aflați la debut, din România, cu vârste peste 18 ani. Scenariile, scrise obligatoriu în limba română, trebuie să se încadreze într-unul dintre cele patru genuri: horror, fantasy, thriller și comedie neagră. Regulamentul complet este disponibil aici: https://tiff.ro/regulament-full-moon-script-contest

Anul trecut, la prima ediție Full Moon Script Contest, au fost oferite două premii: cel mai bun scenariu de lungmetraj, în valoare de 1500 de euro, a mers către O fată singură în noapte, scenariu de Sorana Borhină și Rodica Domințeanu, iar cel mai bun scenariu de episod pilot pentru serial/miniserie, în valoare de 1500 de euro a fost ales Cazul Bâlea Lac / Istorii întunecate, scenariu de Alex Țibu și Șerban Racovițeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.