Rezidența digitală Playwrights Ground: Se caută proiecte dramaturgice de teatru contemporan

0
378
Ascultă acest articol


Autorii de teatru emergenți care doresc să-și perfecționeze scrisul pentru scenă în cadrul unei rezidențe digitale sunt invitați să aplice la Playwright’s Ground.  

Proiectul Playwrights Ground a fost inițiat de dramaturgii Gabriel Sandu și Elise Wilk și își propune să contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea dramaturgiei noi.

Playwrights Ground urmărește crearea unei rețele de suport între dramaturgi în cadrul căreia să se dezvolte proiecte personale care să ne dea speranță în viitor. Astfel, dramaturgii interesați sunt invitați să trimită o propunere de text în care, indiferent de tema abordată, să se întrevadă o viziune optimistă asupra lumii.

Până pe 20 mai 2022, așteptăm o prezentare a proiectului (max. o pagină) alături o scenă de monolog/dialog reprezentativă din portofoliu și un CV pe emailul playwrightsground@gmail.com.

În urma apelului, vor fi selectați patru dramaturgi care își vor dezvolta textele în cadrul unor sesiuni mentorate de autorii dramatici Elise Wilk, Maria Manolescu, Gabriel Sandu și Bogdan Georgescu și vor avea ocazia să primească feedback de la regizori și actori profesioniști.

La finalul procesului de lucru, textele vor fi prezentate în cadrul unor lecturi performative hibrid on/offline, în funcție de specificul proiectelor, și publicate în cadrul unui volum digital pe Liternet. De asemenea, dramaturgii selectați vor lucra, la rândul lor, în sesiuni online cu liceeni care își doresc să scrie teatru și pe care îi vor selecta în urma unui apel de proiecte desfășurat în lunile iulie-august.

Rezidențele digitale vor fi remunerate.

Rezultatele selecției vor fi anunțate pe 1 iunie 2022. Perioada de rezidență va avea loc între 5 iunie și 15 iulie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.