Twenty One Pilots și Stranger Things, o apariție surpriză la Electric Castle

0
544
Ascultă acest articol


Twenty One Pilots, unul dintre headlinerii ediției de anul acesta a festivalului Electric Castle, și-a început concertul cu un moment surpriză în colaborare cu serialul STRANGER THINGS, produs de Netflix. Fanii s-au bucurat de una dintre cele mai populare melodii, Heathens, transpusă în universul STRANGER THINGS și interpretată live de trupă pentru prima dată în România.

Conceptul s-a bazat pe una dintre cele mai importante teme din STRANGER THINGS: faptul că muzica are puterea de a salva oamenii, pentru că le poate declanșa cele mai frumoase amintiri și poate reprezenta astfel o ieșire din capcana lui Vecna. Unul dintre cele mai înfricoșătoare personaje din serial, Vecna, ​​este o creatură nemiloasă care poate controla mințile și trupurile celorlalți.

Mai mult decât atât, temele și versurile trupei acoperă subiecte similare cu cele care se regăsesc și în serial, spre exemplu: provocările maturizării, apartenenței și a acceptării sociale, dar și felul în care facem față emoțiilor. Cele două lumi sunt cu adevărat conectate, iar fanii au observat asemănările dintre piesele trupei și melodia tematică a serialului.

Despre momentul de pe scenă:

Momentul special a început cu proiecția celebrei scene din serial care ilustrează personajul Vecna  în timp ce încearcă să o tragă pe Max către Lumea Răsturnată. Mai apoi, publicul a văzut pe ecran mesajul: muzica are puterea de a salva pe toți. În timp ce melodia tematică din STRANGER THINGS rula în continuare, trupa a început să cânte melodia Heathens din repertoriul propriu.

Detalii din culise și elemente-surpriză din STRANGER THINGS 4:

  • Pentru noile decoruri din California, frații Duffer au fost puternic influențați de filmul lui Spielberg din 1982, intitulat E.T. Extraterestrul. Acesta a fost unul dintre elementele importante care au servit drept inspirație pentru STRANGER THINGS încă de la început, când, în timp ce scriau scenariul episodului-pilot din primul sezon, cei doi ascultau coloana sonoră semnată de John Williams pentru E.T. Extraterestrul.
  • Când joacă pentru echipa de baschet a liceului Hawkins, Lucas poartă tricoul cu numărul opt, care amintește de primul număr pe care l-a avut Kobe Bryant pe tricou. Actorul Caleb McLaughlin este un mare fan al lui Bryant și este cel care a avut ideea de aduce un omagiu regretatului și celebrului sportiv prin intermediul tricoului purtat de personajul său.
  • Serialul documentar PARADISE LOST a servit drept inspirație pentru clubul Hellfire în general și pentru personajul Eddie Munson în special. Eddie a fost conturat, în mare, pe baza imaginii scriitorului și artistului Damien Echols, care a făcut parte din grupul West Memphis Three.

Chitara adorată a lui Eddie este o chitară B.C. Rich Warlock. Aceasta a fost inițial neagră, dar echipa responsabilă de recuzită i-a aplicat un finisaj roșu, pentru a reflecta mai bine culorile din Lumea Răsturnată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.