Toamna începe cu Nordic Film Festival

0
309
Ascultă acest articol

NORDIC FILM FESTIVAL își dă din nou întâlnire cu iubitorii cinematografiei nordice, invitându-vă la cea de-a treia ediție a sa, ce va avea loc în perioada 22-25 septembrie 2022, la Cinema Elvire Popesco din Bd. Dacia, Nr. 77.

Cu un program ce cuprinde 14 pelicule de lungmetraj, #NordicFF aduce în prim plan perspective cinematografice unice și atipice, care celebrează diversitatea formelor și viziunilor artistice abordate de cineaștii din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Iubitorii de film din Capitală vor fi întâmpinați anul acesta cu un program variat, care se adresează tuturor vârstelor, din care nu vor lipsi pelicule multipremiate precum „Run Uje Run”, „Hope”, „The Blind Man Who Did Not Want To See Titanic”, „Erna at War”, „Tove”, „Legends of Valhalla: Thor”, „My Dad, Marianne”, „Dreambuilders”, „Super Furball”, „Agnes Joy”, „Out Stealing Horses”, „Wildland”, „Beware of Children” sau „Tigers”. Proiecțiile vor fi subtitrate în limba română.

„Ne dorim ca Nordic Film Festival să reprezinte o pauză de la cotidian, o oază de cultură și umanism într-o perioadă tulbure a Europei. Am ales să organizăm din nou Nordic Film Festival pentru că legăturile culturale europene nu trebuie să înceteze, iar un festival de film în minus ar fi o adevărată adâncitură spre abis într-o industrie culturală ce oricum arată slabe semne de revenire.” afirmă Vlad Rotaru, Directorul Artistic al festivalului.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Danemarcei în România, Ambasadei Republicii Finlanda în România, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Regatului Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București.

#NordicFF a debutat în februarie 2018, la București, fiind urmat, în 2019, de două ediții retrospective – la Sibiu și Chișinău. Festivalul a revenit, în 2020, la București, cu prilejul celei de-a doua ediții, care s-a bucurat de un real succes.

Biletele pot fi achiziționate de aici sau direct de la casieria sălii de cinema Elvire Popesco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.