10 răufăcători X-Men din benzi desenate mult prea… ridicoli?!

Să nu mai pierdem Tempo și să dăm drumul la Post! Zic. :-D

0
740
Ascultă acest articol


Ne aflăm în mijlocului unui eveniment de proporţii în lumea Marvel. Judgment Day a început şi avem înfruntarea definitivă între X-Men şi Eternals mediată de Avengers (de aia se mai zice şi AXE la eveniment). A început destul de puternic această confruntare în care Eternals caută să eradice toţi mutanţii de pe faţa pământului acum că au reuşit să devină nemuritori şi asta este un mare “No-no” conform regulilor deviaţiei. Şi cu ocazia asta mi-a dat mâna liberă să vorbesc despre 10 dintre cei mai ridicoli villains din X-Men, nu ca un top ci doar sunt 10 la număr şi aşa mi-a venit mie. Şi vorbim de “ridicoli” din toate punctele de vedere.

10. The Nasty Boys

Nu, nu sunt nici huligani nici o critică/satiră asupra trupelor de tip Boy Band din epoca anilor ’90 ci sunt echipa de henchmen, sau mini boss, prin care trebuia să treci ca să ajungi la Mr. Sinister. Un fel de echipă de atac la ordinea marelui Sinister, The Nasty Boys, format din Slab, Hairbag, Ramrod, Ruckus şi Gorgeous George nu doar au nume ridicole ci şi un aspect pe măsură. Şi în ciuda numeroaselor înfruntări cu X-Factor (nu, nu emisiunea cu cântăreţi) şi X-Force rămân ca o echipă scoasă din pozele din cărţile de Engleză de clasa a VIII-a care prezintă diversitate.

9. Wildside

Nu doar faptul că are părul ăla ridicol a lui Legion sau că ocazional pare pitic îl fac ridicol, ci şi faptul că puterile lui sunt mult prea asemănătoare cu cele a lui Legion. Poate altera psihic realitatea cui vrea, dar preferă să se murdărească pe mâini folosind violența. Tortură, dezmembrări şi alte chestii destul de “yucky!” au de-a face cu acest individ foarte deranjat. Cum ziceam, nu doar faptul că pare Legion de pe Wish. Părul, costumul de acrobat, poziţia cocoşată, pe care ocazional o are, dar şi ghearele tehno-organice fac ca Wildside să fie mai mult motiv de râs decât spaima mutanţilor.

8. Sugar Man

Alt motiv de râs, Sugar Man – această creatură expertă în biologie şi inginerie genetică seamănă mai mult cu Humpty Dumpty decât cu acel răufăcător de temut. Braţele mici şi corpul sunt oricum eclipsate de căpăţâna enormă şi ca elemente ridicole putem adăuga faptul că are dinţii ascuţiţi. E o fantezie copilărească pusă în comics. Are simţurile îmbunătăţite şi poate mirosi chiar şi frica, iar limba lui este atât de puternică că poate străpunge prin piatră şi fier. La fel de rotund ca el este faptul că acest personaj este un produs pur al anilor ’90 care dă dovadă de lipsa de idei a creatorilor într-o epocă destul de sumbră pentru comics-uri.

7. Brimstone Love

Menţinând tematica de nume de cântăreţi, ne dăm seama că Brimstone Love este şi el o aberaţie care face mai mult o încercare de a reaprinde flacăra a ceea ce s-a numit “Satanic Panic” decât un adevărat villain X-Men. Dacă puterile lui, de a produce magmă, lumină, căldură, nu te impresionează poate faptul că este un artist care se bucură de suferinţa celorlalţi şi produce artă cu aceasta, te vor face să aplauzi acest eşec care niciodată nu trebuia să vadă lumina zilei.

6. Exodus

Mutanţii sunt internaţionali şi din Franţa vine acest Bennet Du Paris, Exodus. Se pare că este nemuritor şi există pe Pământ de prin secolul XII. La pachet are puteri de tip telepatice, teleportare, telekinetice, super forţă şi aparent e şi necromant, putând să aducă la viaţa morţii. Tot la pachet vine cu unul din cele mai ridicole outfituri pe care le-am văzut şi deşi e unul dintre acei mutanţi care vine chiar spre prezent în comics-uri, nimeni nu şi-a dat seama cât ridicol e costumul la revizuire, că în afară de culori, a rămas la fel de pompos.

5. Tempo

Heather Tucker – Tempo – este un fel de Iron Man cu puteri mutante de a opri timpul, dar nu peste tot. Este fondatoarea a ceea ce se numeşte Mutant Liberation Front sau M.L.F. (fără “I” evident) o grupare teroristă care caută să eliberezi mutanţii tineri. Are costumul ridicol şi galben/auriu pentru a prevenii interferenţe psihice şi să arate ca un glonte uman, sau mă rog, mutant. Datorită faptului că poate manipula timpul poate deveni la fel de rapidă ca un glonte. Ia această explicaţie ca atare şi nu pune alte întrebări. Nimic nu e favorabil când vine vorba de Tempo nici măcar faptul că a reuşit să o facă pe Rogue să se lovească cu un perete în timp ce zbura.

4. Post

O poveste complexă de lacrimi şi eşec, Treman era un mutant de partea celor buni sub grija lui Cable, dar când acesta a fost infectat cu virusul Tehno-Organic mutaţia sa a accelerat. Treman a devenit Post sub manipularea lui Onslaught, care a încercat să îl facă o putere cibernetică de neoprit, cu puteri de a se teleporta şi de a deveni invizibil, puterea de a construi arme şi de a arăta complet şi total generic, Thanos la discount. A murit ca al doilea mutant care a încercat să îl omoare pe senatorul Roberth Kelly şi a creat universul Days of Future Past. Păcat totuşi că a fost atât de banal.

3. Onslaught

Că tot l-am menţionat mai sus. Onslaught este Magneto de steroizi de cal spaţial. Este creaţia din undele cerebrale ale lui Charles Xavier şi Magneto. Problema este că arată exact că Magneto deşi pe scara de pericol este unul din cei mai mari villains care a revoluţionat comics-urile în anii ’90 devenind şi unul din cei mai periculoşi. Repet, arată ca Magneto. Cel mai periculos villain X-men.

2. Stryfe

Dacă Onslaught era o copie foarte “Extra” a lui Magneto, avem şi o clonă de-a lui Cable. Este chintesenţa design-ului ridicol a anilor ’90. Doar uită-te un pic la el. Armura, macho vibe, totul este la puterea 1000 plus faptul că evident fiind o clonă a lui Cable, are aceleaşi puteri cu adaosul de nebun de legat. Nu că ar fi fost Cable mai sănătos. Crescut de Apocalypse, Stryfe este unul din acei mutanţi de nivelul lui Jean Grey sau chiar şi a propriului creator/tată surogat/spune-i cum vrei.

1. Omega Red

Cine ştie despre X-Men probabil deja prevedea că la #1 va fi Omega Red. Chintesenţa chintesenţei, Omega Red este tragic şi violent. Şi-a supravieţuit execuţia dar experimentele l-au transformat într-un Captain America şi mai puternic. Dacă adăugăm şi faptul că are tentacule din carbonadium, un fel de adamantiu al săracului, avem o altă reţetă de unul din cei mai ridicoli răufăcători din universul X-Men. Iar dacă mai adăugăm şi faptul că este atât de prost creat că are nevoie să se alimenteze cu forţa vitală a victimelor ca să trăiască în continuare este vorba de o bombă cu ceas care caută doar să ucidă pentru a continua să trăiască. Tragic, trist şi Doctor Otto Octavius i-ar da un 4/10. O maşină de ucis, Omega Red acoperă toate aspectele anilor ’90 pe care le-am văzut în cei de mai sus, plus un pic de condiment extra să fie şi mai edgy.

Voi ce părere aveţi? Ar mai fi personaje de menționat? Așteptăm părerile voastre în secţiunea de comentarii aici sau pe Facebook. Iar dacă nu tot ce rămâne este să continuăm să citim comics-uri, să descoperim povești noi şi cel mai important să le împărtăşim şi cu ceilalţi. Deşi România nu este tocmai vârful suliţei când vine vorba de comics, manga şi aşa mai departe, am observat că este o comunitate în creştere care merită mai multă atenţie şi o voce, nu doar când avem un East European Comic Con, ci tot timpul când ceva nou se mai mişca în lumea ilustrată. Până una-alta, ne vedem la EECC 2022, în perioada 26-28 august la Romexpo, în București. Be there!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.