Până nu de mult, gigantul Sony avea IP-uri exclusiv pentru console. Odată cu schimbarea industriei, revenea cu gânduri mai bune și publica, inclusiv pentru împătimiții de jocuri pentru PC titluri, precum God of War, sau Horizon Zero Dawn.

Dar se pare că lucrurile nu se opresc aici. Trendul de a aduce IP-uri de succes și pe micile ecrane a luat pe sus întreaga industrie a jocurilor. Așa că, Sony, vrând să se mențină în top, a anunțat recent seria Horizon pentru Netflix, seria God of War pentru Amazon și un show Gran Turismo.

Trei francize majore de pe PlayStation vor primi adaptări TV: Horizon va fi distribuit pe Netflix, God of War pe Amazon și Gran Turismo pe o platformă sau o rețea neanunțată în prezent.

Dezvăluit în cadrul unei ședințe cu investitorii pe 26 mai și confirmat de persoane din industrie, inclusiv de David Gibson pe Twitter, președintele Sony, Jim Ryan, a dezvăluit în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri că firma își extinde și mai mult adaptările de divertisment.

Seria God of War și alte spectacole despre care se zvonește de mult timp se vor alătura exclusivităților PlayStation, inclusiv The Last of Us, Uncharted și Ghost of Tsushima, urmând să fie adaptate pe alte suporturi, deși nu există nicio înclinație cu privire la momentul în care aceste serii vor fi lansate.

Nici varietatea platformelor de streaming nu este teribil de surprinzătoare, deoarece Sony nu a favorizat niciun serviciu în mod special până acum. De exemplu, serialul The Last of Us va fi difuzat pe HBO, în timp ce o serie Twisted Metal va fi difuzată pe Peacock.

Netflix, care va găzdui serialul Horizon, a arătat deja un interes puternic pentru adaptările de jocuri video, și pentru jocurile video în sine, cu seriile sale de succes League of Legends Arcane și, de asemenea, cu anime-ul Castlevania.

Amazon Studios, între timp, lucrează în prezent la un serial TV Fallout de la creatorii Westworld, iar un serial Mass Effect va ajunge, de asemenea, pe Prime Video.

Nu este clar dacă aceste seriale vor include personaje deja prezente în jocuri, Gran Turismo fiind cel mai deschis, deoarece nu are cu adevărat niciun personaj, ci se învârte doar în jurul curselor pe circuit.

Horizon, pe de altă parte, are deja două titluri la activ, iar dezvoltatorul Guerrilla Games se gândește și la un al treilea joc. God of War există din 2005 și are opt jocuri principale, dar rebootul său din 2018 este, fără îndoială, cel mai bun dintre ele, primind laude incredibile din partea jucătorilor și a criticilor deopotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.