Ascultă acest articol


Nu este numai dragoste când vine vorba de două periferice de gaming, care nu pot trăi una fără cealaltă. E nevoie de mai mult de atât, e nevoie de sincronizare, compatibilitate, performanță și aspect.

Am făcut această introducere pentru că avem un duo de accesoriu / periferică pe care vrem să le testăm și să concluzionăm dacă fac o pereche bună împreună. Ambele sunt produse de Genesis și sunt dedicate gaming-ului fiind vorba despre Genesis Xenon 770 Gaming Mouse, respectiv Genesis Carbon 700 Maxi Gaming Mouse Pad! Începem!

Ambalaj

Produsele dedicate segmentului de gaming, de la Genesis, acoperă o mare parte din accesorii și periferice care includ de la mouși, tastaturi și până la vestimentație, iar în ceea ce privește ambalajele, acestea sunt foarte importante nu numai pentru un transport safe ci și ca aspect și informații tipărite pentru a oferi tot ceea ce are nevoie să știe un posibil client, atunci când îl ia de la raft.

Xenon 770

Genesis combină culorile roșu și alb, cu texte albe, pentru majoritatea produselor sale de gaming, iar la mouse, pe lângă descrierea că este unul hybrid MMO&FPS, avem imagini cu produsul, respectiv secțiuni ale sale și suntem informați că acesta include RGB și e capabil de DPI 10200, iar pe una dintre laturile cutiei, respect, pe spate, aflăm că include aplicație dedicată și are memorie integrată, butoanele sunt programabile și dispun de switch-uri Huano. Pe spate avem scrise și specificațiile produsului.

Deschidem cutia, iar înăutru găsim mouse-ul – într-un cofraj de carton, două laterale interschimbabile și două montate pe mouse, manual de utilizare și patine (piciorușe interschimbabile).

Carbon 770 MAXI

Mouse Pad-ul aflăm că este unul dedicat vitezei (Speed) și avem chiar și o găurică mică pentru testarea suprafeței. Cordura este materialul folosit, din ceea ce este scris pe ambalaj și mai aflăm care sunt dimensiunile exacte, fiind vorba de un pad Maxi și avem, bineînțeles, imagini cu produsul, descrieri ale acestuia și specificații tehnice, dar și mențiuni că acesta dispune de o baza cauciucată anti-alunecare și că este rezistent la stropirea cu apă. În cutie avem mouse-pad-ul.

Aspect

Din punct de vedere al aspectului mouse-ul este, după cum ne așteptam, de culoare negru cu fir acoperit cu material textil și un strap cu arici și cu USB la capătul de conectare și nu este detașabil. Dimensiunea face să poată fi folosit de gameri cu mâini de mărimi medii, una dintre lateralele interschimbabile oferind posibilitatea și unei mâini mai mari să-l folosească, aceasta mărind ușor suprafața unde vine palma.

Pe spate găsim logo-ul Genesis, iluminat RGB, în partea dinspre spate, iar în față avem rotița de scroll cu un strat cauciucat și laterale iluminate, de asemenea RGB. Rotița este poziționată între cele două butoane principale de Click, iar lângă ea avem și două butoane +/- pentru schimbarea rapidă a DPI-ului.

Cu o formă generală atrăgătoare, laturile sunt interschimbabile printr-un sistem de prindere rapid, cu mici magneți, laterala dreaptă putând fi schimbată după preferințe, pentru o palmă mai mică sau mai mare, iar cea unde vine poziționat degetul mare, poate fi schimbată cu trei butoane (două dintre ele pentru back/forward), respectiv cu 9 butoane cu numere.

Talpa are 3 piciorușe interschimbabile de teflon, care se pot înlocui cu cele din pachet, iar la baza ei, în partea din spate, avem un șir de LED-uri cu RGB.

Mouse Pad-ul este… mare și are o textură plăcută. E negru, cu logo-ul Genesis imprimat într-un colț, și o etichetă reprezentativă Cordura și are o cusătură vizibilă și nu e foarte aspră. Fiind un mouse pad pentru viteză, suprafața este fină și ușor alunecoasă pentru a oferi mouse-ului exact ce are nevoie. Pe birou stă lipită bină, datorită stratului cauciucat. Chiar dacă nu prezintă nimic ieșit din comun de care te-ai aștepta de la un mouse de gaming, acest mouse pad impresionează prin dimensiuni și calitatea câștigată datorită atenției la detalii.

Tehnic

Având dimensiunile de 128 x 69 x 39 mm și o greutate de 110 grame, mouse-ul are o conectare de tip Plug&Play și se face prin firul de 180cm lungime și îmbrăcat în împletitură textilă, cu USB Type-A la capătul de conectare.

Senzorul este optic model Pixart PAW3327 cu o rezoluție maximă 10200 DPI, cele 14 butoane sunt programabile pe switch-uri Durable Huano și dispune de iluminare RGB.

Controlul și administrarea se face prin aplicația dedicată, iar trecerea de la suportul pentru MMO și FPS se face prin schimbarea părții laterale cu 9, respectiv, 3 butoane.

Mouse-pad-ul are dimensiunile de 900 x 400 x 3mm, are bază cauciucată antialunecare și este realizat din material Cordura, cu margine cusută și cu suprafață rezistentă la stropire.

Testare

Moușii de gaming și mouse padurile pentru aceștia, sunt extrem de importanți în jocuri, fie ele de plăcere, competitive sau eSports, pentru că aceste două componente pot face diferența între o victorie și o înfrângere, iar în cazul de față fiind vorba despre un meci MMO câștigat sau un headshot bine sincronizat.

Xenon 770 vine cu o soluție inteligentă de adaptare și una rapidă, pentru că acele plăcuțe se schimbă ușor și rapid, având magneți de prindere. De asemenea, e foarte ok aleasă și treaba cu schimbatul ceileilalte plăcuțe pentru a-ți găsi confortul adecvat palmei tale.

În mână, mouse-ul se simte foarte bine, în cazul meu cu acea plăcuță pentru palme mai mari și este ușor, având o greutate mai mare decât cele populare în ziua de azi, ușoare ca un fulg, dar nici nu este foarte greu. Oricum, știm cu toții că totul ține de încheietură DPI.

RGB-ul are destul de multe jocuri de lumini și chiar dacă nu se vede acel logo de pe capac, luminița de la scroll e observabilă, la fel și cea de pe partea din spate a tălpii, chiar dacă este doar parțial vizibilă.

Butoanele se apasă ușor, nu sunt zgomotoase și te adaptezi rapid cu degetul mare atât la plăcuța cu 3 butoane, cât și la cea cu 9. Conform Genesis switch-urile sunt rezistente în timp, așa că, cel puțin în teorie nu e punct de bifat la capitolul Probleme.

Firul este destul de lung și rezistent, conectarea de tip Plug&Play fiind rapidă, pe Windows 11 totul făcându-se rapid și funcționabil, imediat putând schimba rapid DPI-ul cu acele două butoane de lângă rotița de scroll.

Cât despre suprafețe, mulumită piciorușelor teflonate poți folosi mouse-ul atât direct pe birou cât și pe orice suprafață mată, netedă. Am testat mouse atât cu mouse pad din material textil, maleabil cât și pe cele din plastic mai tare. Mouse-ul răspunde bine în toate cazurile, DPI-ul fiind cel care reglează fin utilizarea. Pe un Windows 11, dar și pe o tabletă sau smartphone cu Android, mouse-ul poate fi conectat și-ți poți face treaba cu el.

Pentru reglajele fine apelezi la aplicația dedicată care-ți oferă mai multe posibilități de reglaje putând chiar să-ți faci și profiluri pentru tipurile tale de activitate, sau genuri de jocuri. Am mai spus și în alte recenzii de mouși și tastaturi de gaming, personal în fac profiluri pentru utilizare normală (Windows, Browsing, Office) dar și pentru genurile de jocuri de strategie/RPG, respectiv 3rd și first person-uri. Aici e de modificat la DPI, la Polling Rate lăsând întotdeauna opțiunea cea mai mare, cât despre configurarea butoanelor, acea plăcuță pentru MMO oferindu-ți posibilitatea de a configura 9 butoane pentru a le utiliza cum vrei tu. La RGB ai 9 jocuri de lumini, respectiv să le oprești de tot – joculețe chiar plăcute vizual.

Odată ce ai trecut de configurarea profilurilor poți da drumul liniștit la jocuri, iar la teste am băgat Diablo III, Diablo Ressurected, Diablo Immortal, Grim Dawn, Comand & Conquer: Red Alert Remastered și Warcraft Reforged, la categoria de strategie și RPG, dar și God of War, Marvel’s Spider-Man, Syberia – The World Before, DOOM Eternal, Control, Death Stranding, Resident Evil Village și Outriders. E plăcut de jucat cu Xenon 770 și acea plăcuță cu 9 butoane o poți programa în așa fel încât să-ți folosească nu numai în MMO-uri, cum spun producătorii și poți, la fel de bine, să o folosești și în aplicații, Office sau să-l transformi într-o telecomandă multimedia.

Trecem și la mouse pad, Carbon 700 MAXI acoperind o suprafață foarte mare, e nevoie de un birou spațios, iar odată ce l-ai așezat, acolo rămâne datorită suprafeței cauciucate.

Acel Cordura pare a fi un material rezistent deși maleabil, iar cusătura nu deranjează deloc la încheieturi nefiind una tare. Suprafața are striații foarte mici dar a fost gândită pentru viteza moușior și asta se va simți imediat după ce pui un mouse la treabă. Spațiul mare oferit de mouse pad asigură funcționarea și a moușilor cu DPI mic, respectiv a celora care le place să plimbe brațul cu totul, în loc să folosească doar încheietura, și mai mult de atât dimensiunile spun clar că nu este doar un mouse pad per se ci practic o protecție de birou pe care ți și tastatura și sprijini coatele.

Am încercat chiar să vărs puțin lichid să văd cum se comportă și într-adevăr, se formează picături și nu pătrunde în material, deci ai protecție și pentru birou. Am avut la îndemână câțiva mouși de testat pe acest mouse pad, doi fiind pe Bluetooth (unul mic, de laptop și altul de gaming) plus alte trei modele, de la diferiți producători – unul ultra light, unul mai bătrân cu suport de greutăți, respectiv unul standard – pentru utilizare generală. Toți s-au comportat bine pe acest mouse pad, avantajul fiind însă de partea moușilor care beneficiau de aplicații sau posibilitatea de modificare a DPI-ului.

În jocurile precizate mai sus, cu moușii de gaming, rezultatele au fost bune, experiența de joc plăcută, dar aici, încă o dată o zic, a fost necesară o setare de DPI.

De-a lungul acestor teste cele două produse ale noastre, Xenon 770 și Carbon 700 MAXI sau întâlnit și am luat parte la o dragoste potrivire “la prima vedere”! În cadre largi, cu Xenon pe Carbon, poate părea că mouse-ul e micuț, dar din contră, spațiul oferit de mouse pad și dezlegarea la viteză, dezlănțuiesc rozătoarea în jocuri.

Xenon pe Carbon

Mouse-ul, pe patinele sale teflonate, se potrivesc la fix cu suprafața mouse-pad-ului la un DPI la 3200, în Windows 11 la o rezoluție 4K, în jocuri DPI-ul fiind mai mare (RPG, strategie) și mai mic în categoria jocurilor de acțiune. Cât despre potrivire ca aspect, negre amândouă, cu logo-ul Genesis alb, par că sunt cuplul perfect de gaming, iar odată puse în mișcare elementele RGB, parcă și mai mult te face să sari la joacă.

Concluzie

Dacă Xenon 770 reușește să treacă cu brio încercărilor și provocărilor gameristice, fie vorba de jocuri casual sau cele competitive și adaugă un bonus gameplay-ului cu acele laterale interschimbabile și un RGB să se asorteze cu restul elementelor de gaming, Carbon 700 MAXI își etalează și el dimensiunile, stabilitatea pe birou și oferă moușilor care-l calcă, viteză plus protecția biroului.

Cât despre cele două utilizate împreună, sunt un cuplu perfect, puternic și se completează reciproc oferind jucătorilor un duo irezistibil atunci când aceștia se pun la joacă.

Genesis Xenon 770 Gaming Mouse și Genesis Carbon 700 Maxi Gaming Mouse Pad se comercializează la prețuri de aproximativ 160 respectiv 180 ron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.