Canon lansează EOS R8, EOS R50 și două obiective RF

0
388
Ascultă acest articol


Canon Europe lansează astăzi două noi echipamente din Sistemul EOS R, EOS R8 și EOS R50, precum și două obiective RF.

EOS R50 este un aparat foto mirrorless APS-C proiectat pentru creatorii de conţinut

Canon Europe lansează astăzi noul EOS R50 – modelul EOS R perfect pentru creatorii de conţinut care îşi doresc să facă trecerea de la smartphone la un nou nivel. Noul model este extrem de versatil, filmează la calitate 4K cu un nivel audio impresionant şi realizează fotografii uimitoare. Cu o interfaţă uşor de folosit, ergonomie simplificată şi moduri automate avansate noi, acest model îi ajută pe utilizatori să obţină rezultate cu aspect profesional. EOS R50 este ideal pentru creatorii de conţinut aflaţi la început de drum, care îşi doresc un aparat foto dedicat pentru a-şi îmbunătăţi fotografiile şi filmările. Împreună cu modelul EOS R50 va fi lansat şi RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – un obiectiv telefoto compact, proiectat special pentru aparatele foto APS-C din gama EOS R.

Înregistraţi cu uşurinţă 

EOS R50 are un design compact şi un grip comod, astfel încât creatorii de conţinut activi să îl poată lua cu ei oriunde. Cu ajutorul ecranului tactil cu unghi variabil, aceştia pot încadra din orice unghi: de sus, de jos sau cu aparatul foto îndreptat către utilizator, pentru vlogging şi selfie-uri. EOS R50 este un aparat foto cu utilizare intuitivă, folosind o interfaţă cu ecran tactil, vizor electronic şi o dispunere simplificată a comenzilor. 

Modul Asistenţă creativă asigură automat setările ideale pentru diferite scene, iar modul Încadrare creativă oferă mai multe variante de aspect pentru fiecare imagine. Astfel, EOS R50 este ideal pentru utilizatorii noi de aparate foto mirrorless care îşi doresc să îşi dezvolte aptitudinile în ritmul lor. 

Conţinut cu aspect profesional 

Senzorul APS-C de 24,2 megapixeli oferă control asupra profunzimii, astfel încât utilizatorii să poată realiza fotografii clare detaliate cu fundal estompat şi înregistrări video UHD 4K 30p supraeşantionate din 6K. Combinarea automată a imaginilor în aparatul foto asigură o focalizare clară la realizarea de fotografii macro. De asemenea, aparatul foto înregistrează cu zgomot digital redus şi controlează zonele luminoase la utilizare nocturnă, asigurând un contrast îmbunătăţit pentru imaginile cu interval dinamic mare. 

EOS R50 le oferă utilizatorilor posibilitatea de a face mai mult şi de a deveni mai creativi cu ajutorul Dual Pixel CMOS AF II, care detectează şi urmăreşte oamenii, animalele, vehiculele pentru a focaliza rapid pe subiecte, chiar dacă sunt în mişcare. Acestea sunt posibile folosind fotografierea continuă la 12cps cu prima perdea electronică şi la 15cps cu obturator electronic silenţios, astfel încât utilizatorii să nu rateze nici un moment. 

Datorită compatibilităţii cu obiectivele RF şi accesului la gama de obiective EF cu ajutorul unui adaptor, creatorii de conţinut au la dispoziţie un obiectiv potrivit pentru orice situaţie. Indiferent că este folosit cu un obiectiv ultra-grandangular, super telefoto, versatil cu zoom sau cu un obiectiv fix, EOS R50 oferă mereu rezultate artistice. 

Cu ajutorul unei patine multifuncţionale, vlogerii pot conecta uşor accesorii externe, precum un microfon, pentru un sunet mai clar decât cel obţinut cu ajutorul unui microfon conectat printr-un cablu. Patina multifuncţională poate fi folosită şi pentru a alimenta de la aparatul foto noile accesorii, aşadar utilizatorii nu trebuie să îşi mai facă griji în legătură cu sursele de alimentare când creează conţinut din mers. 

Conectare şi partajare uşoară

Acest model le oferă creatorilor de conţinut oportunitatea de a-şi depăşi limitele fără întreruperea fluxului de conţinut. Conectivitatea directă Wi-Fi® şi Bluetooth® permite transferul de imagini şi înregistrări folosind aplicaţia Camera Connect, pentru partajare instantă şi înregistrare de la distanţă. Perfectă pentru vlogging şi fotografii de grup, conexiunea prin Bluetooth permite controlul simplu cu ajutorul telecomenzii BR-E1 sau al unui smartphone pentru fotografiere sau pentru pornirea şi oprirea unei înregistrări. De asemenea, EOS R50 poate fi folosit pe post de cameră web utilizând UVC/UAC printr-o conexiune USB, fără a fi nevoie de software suplimentar, pentru transmisiuni live şi videoconferinţe la calitate profesională. 

De asemenea, Canon a actualizat şi image.canon, oferind posibilitatea de integrare cu Adobe® Lightroom® şi compatibilitate cu o gamă de servicii corporative, inclusiv Frame.io şi conturi Google PhotoTM

Obiectivul cu zoom perfect pentru utilizare din mers 

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM este un obiectiv RF cu zoom (aproximativ 3,8x), care este ideal pentru surprinderea subiectelor aflate la distanţă sau pentru a obţine un aspect deosebit pentru portrete în care subiectul iese în evidenţă pe un fundal estompat. Datorită stabilizării optice a imaginii, utilizatorii pot realiza fotografii clare fără trepied, iar sistemul de focalizare STM asigură o focalizare automată discretă, ideal pentru înregistrări video. Obiectivul RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM este potrivit pentru fotografii de călătorie, sporturi sau animale de companie şi se adresează utilizatorilor care vor să experimenteze diverse configuraţii şi să se apropie mai mult de subiect. De asemenea, obiectivul este un accesoriu complementar perfect pentru utilizatorii care folosesc EOS R50 şi RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM. 

Mai multe detalii despre EOS R50 găsiţi aici şi despre obiectivul RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM aici

Caracteristici principale EOS R50 

 • Senzor APS-C de 24,2 megapixeli
 • Moduri automate avansate noi 
 • Dual Pixel CMOS AF II 
 • Ecran tactil cu unghi variabil de 3 inci 
 • Filmare 4K 30p supraeşantionată din 6K 

Caracteristici principale RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM

 • Obiectiv RF-S telefoto cu zoom (aprox. 3,8x) care acoperă un interval telefoto echivalent cu 88-336mm în format full frame 
 • Design optic nou care foloseşte o lentilă asferică PMo
 • Permite fotografierea de prim-planuri cu o mărire maximă de 0,28x 
 • Foloseşte OIS pentru o stabilizare optică a imaginii echivalentă 4,5 stops (conform standardelor CIPA) şi 7 stops când este folosit cu aparate foto cu IBIS

EOS R8 este echipamentul de care fotografii au nevoie pentru a deveni mai creativi cu full frame

Canon Europe lansează EOS R8, un nou aparat foto mirrorless full frame, care foloseşte tehnologii disponibile şi pe EOS R6 Mark II. Cu un design compact similar modelului EOS RP, acest model le oferă utilizatorilor şi studenţilor pasionaţi de fotografie şi videografie tot ce au nevoie pentru a-şi duce pasiunea la un nou nivel. 

Folosind un senzor full frame CMOS de 24,2 megapixeli, ISO crescut şi un interval dinamic îmbunătăţit, EOS R8 este alegerea ideală pentru fotografia de portret, de evenimente sau peisaje, oferind o perspectivă mai amplă, mai artistică. Tot astăzi, Canon lansează şi RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM, un obiectiv mic şi uşor, cu zoom din seria RF, care împreună cu EOS R8 formează un kit compact şi puternic, oferindu-le fotografilor ocazia să devină mai creativi folosind full frame. 

Calitate full frame într-un corp uşor 

Oferind toate avantajele calităţii full frame, EOS R8 foloseşte un senzor full frame CMOS de 24,2 megapixeli, care oferă aceeaşi rezoluţie ca modelul EOS R6 Mark II. Senzorul de nouă generaţie asigură o viteză de citire rapidă şi oferă astfel acces la mai multe funcţii avansate, inclusiv rolling shutter ameliorat, care permite fotografierea continuă la 40cps, folosind un ISO mare cu zgomot redus, de până la 102.400.

Astfel, EOS R8 este perfect pentru utilizare în medii cu luminozitate redusă şi în care subiectele se deplasează în cadru. Intervalul dinamic îmbunătăţit permite înregistrarea de imagini deosebite, în culori intense, iar senzorul full frame oferă o profunzime a câmpului mai mică, pentru a obţine un fundal discret, care ajută subiectul să iasă în evidenţă. 

Cu o greutate de aproximativ 461g (card şi baterie), EOS R8 este cel mai uşor aparat foto full frame din Sistemul EOS R. Măsurând 132,5 x 86,1 x 70 mm, aparatul foto are dimensiuni similare cu modelul EOS RP, dar are în plus multiple funcţii de nivel profesional într-un corp compact. EOS R8 foloseşte un EVF (vizor electronic) cu rezoluţie mare, de 2,36m puncte, şi o rată de refresh de până la 120cps, fiind compatibil cu carduri SD UHS-II.
Interfaţa intuitivă permite utilizarea facilă a aparatului foto din mers, oferind un disc de selectare a modului, cu 12 moduri pentru fotografiere şi filmare, precum şi un comutator dedicat pentru trecere rapidă de la fotografiere la filmare. 

Surprindeţi viaţa în mişcare 

Folosind întreaga lăţime a senzorului avansat, EOS R8 înregistrează 4K 60p supraeşantionat din datele oferite de senzorul 6K, pentru materiale video clare şi detaliate, având şi posibilitate de înregistrare Full HD la 180cps, pentru videoclipuri cu mişcare lentă. Pentru utilizatorii care doresc să exploreze niveluri noi de calitate video, acest model permite înregistrare internă Canon Log 3 la 10-bit YCbCr 4:2:2 H.265, care oferă un interval dinamic excelent şi mai multă flexibilitate în post-producţie. De asemenea, cei care folosesc un flux de lucru HDR pot selecta modurile HDR PQ şi HDR Movie şi pot transmite către dispozitive compatibile prin HDMI fără marcajele de pe ecran. 

Pentru a reduce variaţia distanţei focale la filmare, EOS R8 are o funcţie care compensează modificările unghiului de vizualizare la reglarea distanţei de focalizare. De asemenea, acest model oferă timp de înregistrare de până la două ore pentru înregistrare video normală, ideal pentru vlogging sau evenimente. 

Folosind funcţia Dual Pixel CMOS AF II, întâlnită la EOS R5 şi EOS R6 Mark II, modelul EOS R8 poate focaliza în doar 0,03 secunde chiar şi la 40cps cu obturator electronic. Acest sistem inteligent poate detecta şi urmări numeroase subiecte, precum animale, vehicule şi persoane, cu posibilitate de detectare a capului, a feţei şi a ochilor pentru o focalizare precisă. Pentru mai mult control, utilizatorul poate alege să prioritizeze focalizarea pe un anumit ochi. Pentru a simplifica procesul de detectare, utilizatorii pot alege setarea automată care selectează subiectul în funcţie de încadrarea imaginii. Aceasta poate fi folosită inclusiv la fotografierea în spaţii slab iluminate, cu un nivel de lumină de doar -6.5 EV.

Conectivitate îmbunătăţită 

Oferind conectivitate Wi-Fi® 2,4GHz şi Bluetooth® încorporată, utilizatorii pot partaja cu uşurinţă orice cu ajutorul aplicaţiei Camera Connect, iar autentificarea WPA/WPA2/WPA3 asigură o conexiune securizată. Pentru utilizatorii de iPhone, EOS R8 este certificat iOS MFITM pentru descărcare directă şi operare fără probleme. EOS R8 poate fi folosit pe post de cameră web datorită compatibilităţii USB video device class (UVC)/ USB audio device class (UAC). Utilizatorii cu abonament image.canon pot folosi Neural Network Image Processing Tool, pentru reducerea avansată a zgomotului şi a efectului de moiré, pentru a obţine imagini cu aspect natural, în format JPEG şi HEIF. 

De asemenea, Canon a actualizat şi image.canon, oferind posibilitatea de integrare cu Adobe® Lightroom® şi compatibilitate cu o gamă de servicii corporative, inclusiv Frame.io şi conturi Google PhotoTM

Un obiectiv mic şi uşor cu zoom, pentru utilizare zilnică 

RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM este un obiectiv mic şi uşor, cu 2x zoom şi distanţă focală de 24-50mm, o alegere excelentă pentru utilizatorii care vor să îşi îmbunătăţească aptitudinile de fotografiere şi filmare pentru portrete, interioare sau călătorii. Obiectivul oferă stabilizare avansată a imaginii de până la 4,5 stops, care creşte la 7 stops când este folosit împreună cu un aparat foto EOS R cu IBIS, ajutând utilizatorii să filmeze şi să fotografieze în condiţii de luminozitate redusă fără trepied. Motorul de focalizare STM este rapid şi silenţios, iar obiectivul oferă un inel de control pe care utilizatorii îl pot personaliza şi folosi pentru a schimba între diferite moduri, pentru a fotografia şi filma asemenea profesioniştilor. Folosind avantajele monturii RF, obiectivul RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM poate fi utilizat împreună cu aparatele foto din seria EOS R, fiind compatibil cu funcţiile încorporate ale acestora pentru îmbunătăţirea imaginii, inclusiv panoramare în modul Scenă şi corecţia variaţiei distanţei focale la filmare. 

Mai multe detalii despre EOS R8 găsiţi aici şi despre obiectivul RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM aici. 

Caracteristici principale EOS R8 

 • Senzor CMOS full-frame, de 24,2 megapixeli
 • Înregistrare video 4K 60p supraeşantionată, folosind toată lăţimea senzorului 6K şi Full HD cu 180cps
 • Vizor electronic cu rezoluţie mare de 2,36 milioane de puncte, ce funcţionează cu până la 120cps rată de refresh
 • Detectare inteligentă a subiectului pentru animale, vehicule şi oameni
 • Wi-Fi şi Bluetooth pentru conexiune permanentă

Caracteristici principale RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM 

 • Obiectiv cu zoom standard 2x care acoperă zona grandangulară pornind de la 24mm
 • Stabilizare optică a imaginii de până la 4,5 stops
 • Până la 7 stops prin sincronizarea stabilizării din obiectiv (OIS) şi din aparat (IBIS)
 • STM tip leadscrew pentru AF mai lin la filmare
 • Design compact şi uşor de folosit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.