Ascultă acest articol


Un studiu realizat de Samsung &Ipsos* la nivel european arată cum tehnologia ne-a ajutat să rămânem conectați cu ceilalți în timpul pandemiei și cum această perioadă a transformat modul în care construim și menținem relațiile dintre noi.

Criza sanitară ne-a determinat să ne reorientăm toate activitățile de zi cu zi. De asemenea, ne-a determinat să punem și mai multă valoare pe spațiile noastre de locuit, ne-a făcut să ne reevaluăm relațiile și ne-a forțat să ne gândim la felul în care conectăm unii cu ceilalți.

Ce apreciem în mod special la locuința noastră? Percepția și relația cu casa noastră s-au schimbat semnificativ de la începutul pandemiei.

Rezultatele studiului arată care sunt prioritățile noastre atunci când ne referim la tehnologie în comparație cu alte lucruri. Astfel, un sfert dintre europeni ar cheltui o sumă de bani în primul rând pe tehnologie inteligentă, reflectând astfel importanța de a rămâne conectat în aceste momente încă incerte.

De șase ori mai mulți europeni ar cumpăra mai degrabă articole tehnologice inteligente, comparativ cu cei care ar cumpăra articole vestimentare.

Samsung are un istoric lung de inovație în domeniul inteligenței artificiale și roboticii, folosind cele șapte centre globale de cercetare în AI pentru a dezvolta noi tehnologii. Aducând AI în produsele sale, Samsung creează noi experiențe în locuință – de la mașini de spălat rufe care optimizează volumul de apă utilizat și ciclurile de spălare până la televizoare cu procesoare Quantum AI care pot face upscaling de la conținut HD la rezoluții de 8K.

Pandemia ne-a obligat să regândim felul în care interacționăm cu spațiile de locuit. De asemenea, ne-a făcut să ne gândim mai atent și la felul în care arată acestea, dar și la ceea ce cumpărăm pentru a-l îmbunătăți.

Conform aceluiași studiu, europenii iau în considerare protejarea mediului ca un aspect important în ceea ce privește achiziționarea unui nou electrocasnic. De asemenea, contează și motivele ce țin de practicabilitatea produselor, urmate de cele de eficiență energetică și calitate.

Samsung consideră că un viitor sustenabil necesită investiții pe un spectru larg de domenii, de aceea se concentrează pe trei direcții-cheie care pot beneficia în mod special de pe urma inovației tehnologice: sustenabilitate, educație și accesibilitate.

Studiul mai arată că locuințele noastre au devenit mult mai importante pentru noi și suntem dispuși să cheltuim mai mult, astfel încât locuința să se potrivească cât mai bine cu personalitatea noastră.

Investițiile constante ale Samsung în inovație îi permit companiei să țină pasul cu schimbările rapide. Printre aceste inovații se numără Samsung Bespoke 4-Door Flex – o combina frigorifică foarte ușor de personalizat (gama incluzând mai multe elemente: combină frigorifică, frigider și congelator cu o ușă), care dispune de panouri interschimbabile și oferă posibilitatea de modularizare, adică pot fi alăturate 2 sau 3 produse, în funcție de nevoile clientului. Samsung a lansat și SmartThings Cooking, un nou serviciu creat pentru a oferi o călătorie culinară specială. Un planificator de mese automat amplificat de Whisk’s Food AI, care recomandă mesele pentru întreaga săptămână și face listele de shopping cu ingredientele de care ai nevoie. Pregătirea meselor se poate gestiona cu o singură unitate de control asupra modurilor de gătit, a temperaturilor și a setărilor de timp, dar și monitoriza întregul proces dintr-o singură privire.

Dincolo de felul în care interacționăm cu spațiile de locuit, pandemia ne-a afectat vizibil relațiile, obiceiurile familiale și modul în care ne conectăm în general cu oamenii. Iar lucrurile nu vor reveni la vechiul lor model odată ce Covid-19 a trecut: multe dintre aceste schimbări vor deveni probabil o caracteristică permanentă a vieții noastre.

De asemenea, tehnologia ne-a permis să construim relații mai profunde, să devenim mai conectați cu oamenii din jurul nostru și chiar să reluăm legătura cu prieteni vechi. Socializarea prin intermediul apelurilor video va continua și după pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.