CAY Films aduce pe marele ecrane din România un film de Cannes: “Mascarada” / Mascarade

0
488
Ascultă acest articol

Mascarada / Mascarade, cel mai recent film de la regizorul francez Nicolas Bedos, aclamat pentru succesul producțiilor Mr. & Mrs. Adelman și La Belle Époque (proiectat în deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Film Transilvania 2020) a avut premiera la Cannes 2022 și propune o incursiune în lumea mondenă a Rivierei Franceze. Drama picantă creează o fuziune a genurilor cinematografice, pornind de la crimă și dramă până la nelipsitul romantism. Filmul va avea premiera în cinematografele din România vineri, 26 mai, distribuit de CAY Films.

Bazat pe romanul nepublicat al lui Bedos și pe unele experiențe personale, Mascarada se inspiră în mare parte din clasicii hollywoodieni: iubirea transformă fiecare personaj. Amplasat printre visătorii și figurile înșelătoare de pe Coasta de Azur, „un loc deosebit, cu persoane dubioase”, după cum îl demască personajele chiar din prima scenă, filmul oferă doza optimă de escapism într-un peisaj maiestuos scăldat în soare, lux, atitudini îndoielnice și Dancing in the Moonlight în fundalul unor plot twist-uri.

Adrien (Pierre Niney), un dansator atrăgător a cărui carieră a fost distrusă de un accident de motocicletă, își irosește tinerețea pe Coasta de Azur, unde are grijă de el Martha (Isabelle Adjani), fost star de cinema. Viața lui Adrien urmează o cu totul altă direcție după ce o cunoaște pe Margot (Marine Vacth), o femeie frumoasă, interesată doar de relații complicate și avantajoase. Împreună, cei doi visează la o viață mai bună și pun la cale un plan diabolic, o mascaradă emoțională.

Allan Hunter relatează pentru Screen International: „Pânza de păianjen elaborată a lui Nicolas Bedos, plină de intrigi duble și trădări, creează un thriller întortocheat în jurul emoțiilor încâlcite ale unei iubiri tragice”, în timp ce Jan Lumholdt descrie filmul pentru Cineuropa ca fiind „ușor în ton, dar cu câteva momente categoric cinice, o extravaganță de tip hollywoodian pe care Hollywood-ul ar fi puțin probabil să fie capabil să o facă. Mascarada și marele său ansamblu servesc o porție suculentă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.