Ascultă acest articol


Canon lansează PRISMAelevate XL, o extensie a software-ului PRISMA XL Suite, fiind o aplicaţie software uşor de folosit, care permite designerilor grafici de formate mari şi furnizorilor de servicii de imprimare (PSPs) să creeze aplicaţii de imprimare tactilă şi să obţină materiale imprimate în relief de calitate deosebită cu ajutorul imprimantelor Arizona. Software-ul le permite utilizatorilor să îşi extindă oferta de produse cu efecte texturate imprimate şi litere ieşite în relief şi îmbunătăţeşte aspecte precum productivitatea, flexibilitatea, grosimea imprimării în relief, gama de suporturi şi modul de utilizare.

PRISMAelevate XL înlocuieşte Arizona Touchstone şi oferă imprimare în relief de două ori mai proeminent, la viteze mai mari cu până la 20%, oferind posibilitatea de a realiza aplicaţii de imprimare tactilă şi materiale imprimate în relief cu ajutorul imprimantelor Arizona 1300 şi 2300 pentru materiale rigide. PRISMAelevate XL este cel mai nou software din pachetul de succes PRISMA XL Suite, care permite clienţilor să creeze aplicaţii cu valoare adăugată mare, cu efecte texturate prin imitarea suprafeţelor texturate folosind elemente embosate, accente metalice şi litere ieşite în relief până la 2 mm. Acesta extinde gama de aplicaţii creative şi funcţionale pe care utilizatorii le pot realiza, care include acum panouri de semnalizare cu valoare mai mare, decorațiuni interioare și exterioare, premii, reproduceri de artă și prototipuri de ambalaje, pentru domeniile aflate în dezvoltare precum decoraţiuni, ambalaje şi retail. De asemenea, software-ul oferă opţiuni de imprimare inovatoare pentru a putea produce panouri de semnalizare incluzive, precum cele în limbaj braille, pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

Tehnologia patentată Advanced Layer Printing System (ALPS) folosită în PRISMAelevate XL, utilizată împreună cu imprimantele Arizona pentru materiale rigide, oferă posibilitatea de a imprima straturi suprapuse de cerneluri pentru calitate deosebită a culorilor la rezoluţie mare, adăugând elemente tactile superbe sau funcţionale. De asemenea, aplicaţia vine cu plugin Adobe Photoshop şi Illustrator care nu necesită pregătire suplimentară pentru utilizare şi permite realizarea unui design 3D precis pentru proiecte cu imprimare în relief.

Datorită automatizării îmbunătăţite şi funcţiei de verificare pentru imprimare corectă la prima utilizare, PRISMAelevate XL contribuie la reducerea pierderilor eliminând imprimările de test. Cernelurile Canon cu uscare UV respectă cele mai înalte standarde ecologice şi au primit certificarea UL GREENGUARD Gold, aşadar pot fi folosite fără probleme în medii sensibile precum spitale, şcoli, magazine şi alte locuri publice.

Andrea Haklander, Braille and Relief Manager la The Christian Library for the Blind and Visually Impaired (CBB), unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de imprimare braille din Europa, a explicat felul în care tehnologia Canon de imprimare în relief, Arizona Touchstone (acum PRISMAelevate XL), i-a ajutat şi le-a permis să ofere un pachet complet: „Acum le putem oferi clienţilor materiale în format mare imprimate în braille, materiale audio, materiale embosate şi citire digitală cuprinse într-un singur pachet complet, cu ajutorul gamei Arizona. 90% dintre produsele noastre imprimate pe echipamentele din gama Arizona reprezintă materiale imprimate în relief, iar înainte nu puteam combina imprimarea în relief cu structurarea fină sau cu imprimarea complet color şi nici nu puteam imprima în relief pe alte materiale. Dar acum putem face toate aceste lucruri. Este nevoie de experienţă pentru crearea de materiale imprimate în relief, dar cu ajutorul software-ului Touchstone putem realiza un fişier complex care include toate datele de imprimare în relief pe care imprimanta trebuie să le creeze strat cu strat şi astfel reducem costurile cu 65-80%, faţă de procesele anterioare. Calitatea materialelor imprimate în braille este deosebită în comparaţie cu ceea ce oferă alte procese.“

Mathew Faulkner, director EMEA, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group, Canon Europe, a declarat: „Ca parte din PRISMA XL suite, PRISMAelevate XL le oferă clienţilor o soluţie end-to-end pentru crearea de materiale imprimate tactile şi creative deosebite, solicitate mai ales în domenii precum decoraţiuni, retail şi ambalaje. Ideal pentru crearea unui aspect deosebit pentru aplicaţii precum lucrări de artă sau decoraţiuni interioare şi exterioare, PRISMAelevate XL poate fi folosit şi la realizarea de materiale incluzive, precum aplicaţii braille pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Rezultatele variabile şi impredictibile vor fi eliminate, deoarece PRISMAelevate XL oferă o soluţie care transformă ideile creative în realitate, respectând complexitatea procesării pe mai multe straturi şi optimizarea fişierului de imprimare, astfel încât utilizatorii să se poată concentra pe obţinerea unor materiale imprimate deosebite.”

PRISMA XL Suite face parte din portofoliul de soluţii Canon PRISMA pentru fluxurile de lucru şi include PRISMAguide XL, un software uşor de folosit pentru automatizarea sarcinilor, ideal pentru gestionarea lucrărilor complexe. Acesta ajută clienţii să proiecteze şi să previzualizeze un design folosind „formule“ predefinite de sarcini pentru imprimantele Colorado şi Arizona, cu ajutorul ONYX pentru imprimantele Arizona şi Caldera pentru imprimantele Colorado. 

PRISMA XL Suite este completată de PRISMAservice – o nouă platformă bazată pe cloud care oferă utilizatorilor asistenţă mai rapidă şi mai eficientă pentru imprimantele Arizona. Acesta oferă acces permanent la informaţii de service, panouri de control şi date de service relevante care ajută la prevenirea, planificarea şi realizarea activităţilor de service necesare pentru funcţionarea continuă a imprimantelor. PRISMAservice este disponibil gratuit pentru partenerii de service autorizaţi Canon.

PRISMAelevate XL va putea fi comandat şi livrat începând cu luna iulie 2023 prin partenerii acreditaţi sau direct de la organizaţiile comerciale Canon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.