Comic Con Arena Națională – Ziua 2 – Artiști, cosplayeri și un strop de Japonie

1
740
Ascultă acest articol


După ce mi-am notat în minte harta evenimentului în timpul turului pe ultima sută de metri ieri, sâmbătă am încercat să analizez cu mai multă atenție conținutul original al fiecărui stand.

Pentru ediția aceasta nu am găsit o listă completă a expozanților de pe Aleea Artiștilor, fie nu este la îndemână fie ea nu există oricum. Cu atât mai mult, un motiv în plus să nu eziți să colecționezi cărțile de vizită ale artiștilor care îți plac, ca să ști cum să-i găsești și altă. Se vor bucura de interesul tău, și pe deasupra, fiecare carte de vizită e unică în felul ei.

Am văzut și fețe cunoscute dar și fețe noi pe Alee. Artiștii s-au întrecut pe ei înșiși cu noi ilustrații fanart. Astarion din Baldur’s Gate 3 este cea mai nouă vedetă fictivă și am fost plăcut surprins să văd că deja se terminau stocurile de ilustrații cu îndrăgitul vampir.

O idee foarte cool impletementată anul acesta de aproape toți artiștii sunt mystery bag-urile și tombolele. Nu ști ce să îți alegi? Un pachet misterios conține afișe, insigne, stickere etc. aranjate aleatoriu de către artistul tău preferat, la un preț mai mic decât dacă le-ai fi cumpărat separat. Sincer așa am procedat și noi în cazurile în care pur și simplu nu știam ce ne place mai mult.

Pe lângă multitudinea de personaje anime pe care le recunosc doar vag fără să le știu numele, printre cosplayeri am întâlnit cel mai des persoane-păianjen. Spider-Man: Across the Spider-Verse este cel mai bun film inspirat de benzi desenate din 2023 pentru mulți fani, ceea ce se vede atât în afișele desenate de artiști și în multitudinea de Spider-Gwen și Miles care populează Comic Con.

Am vizionat cosplayeri și pe scenă. Personal am apreciat mai mult coregrafiile care recrează scene care au consacrat personajele, decât dansurile cu mix-uri de melodii cunoscute. Dar gusturile nu se discută, important e că toată lumea se distrează.

Zona dedicată bunătățior Japoneze, cu standuri drăguțe similare cu cele din ediția din mai, a fost extrem de populară în ziua de sâmbătă. Atelierele creative au beneficiat de energie pozitivă datorită voluntarilor pasionați de cultura asiatică. Cu AsiaFest la orizont (tot luna aceasta, tot pe Arena Națională), simt un interes tot mai ridicat pentru cultura japoneză. Tot ce aș vrea însă este să pot măcar vedea ce se întâmplă la micile standuri colorate, căci la orele de vârf uneori nici nu disting ce pune la dispoziție fiecare stand.

Am adus și poze, dar îți garantez că vei găsi poze mult mai bune pe pagina oficială a evenimentului. Găsește aici albumele oficiale de poze de la Comic Con.

Și hei tocmai m-am prins de ceva: la ediția aceasta nimeni nu se plânge de aerul condiționat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.