Gaming on the Go: Lenovo prezintă noi dispozitive portabile Legion Gaming

Legion 9i, primul laptop de gaming din lume adaptat la Inteligența Artificială cu sistem integrat de răcire cu lichid;

0
469
Ascultă acest articol

Lenovo™ anunță cel mai performant laptop Lenovo Legion™ 9i (16”, Gen 8), primul laptop de gaming de 16 inch din ecosistemul Lenovo Legion – și din lume – cu un sistem de răcire cu lichid autonom. Produsul este dedicat pasionaților de gaming și creatorilor de conținut pentru care performanța este esențială. Lenovo Legion 9i completează gama Lenovo Legion, care include seria Lenovo Legion Pro pentru profesioniștii eSports, seria Lenovo Legion Slim pentru jucătorii care pun accent pe mobilitate și performanță, precum și monitoarele și perifericele Lenovo Legion.

Lenovo Legion 9i (16”, Gen 8) aduce inovația mai aproape de utilizatori prin sistemul integrat de răcire cu lichid și carcasa „A-cover” din carbon forjat

Lenovo Legion 9i (16”, Gen 8) schimbă lumea laptopurilor de gaming. De la procesorul Intel® Core™ i9-13980HX din generația a 13-a, până la placa video pentru laptop NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 și kit-ul de 64GB RAM Dual Channel DDR5 tactat la 5600Mhz ori kit-ul de 32GB RAM Dual Channel DDR5 tactat la 6400Mhz, laptopul este echipat cu hardware-ul necesar pentru a oferi performanțe de neegalat în orice tip de sarcină. Sistemul integrat de răcire cu lichid Legion Coldfront permite laptopului Lenovo Legion 9i (16”, 8) să ofere un maxim de 230W TDP, păstrând în același timp o greutate de doar 2,56 kg. 

Acest sistem este dezvoltat în colaborare cu Cooler Master și are ca rol gestionarea căldurii în timpul sesiunilor extreme de gaming. Sistemul se activează și începe procesul de cooling atunci când placa grafică atinge temperatura de 84°C. ColdFront este optimizat prin Inteligența Artificială și are la dispoziție un sistem de răcire cu 3 ventilatoare, pentru a oferi performanță în timpul celo mai solicitante sesiuni de gaming sau sarcini de editare foto-video. Întreaga experiență de utilizare a laptopului Lenovo Legion 9i prinde viață datorită tehnologiei Lenovo PureSight Mini-LED integrată pe display-ul 16:1 cu rezoluție 3.2K și refresh rate de 165Hz. Creatorii de conținut se pot bucura de standardele de culoare DCI-P3 și sRGB în aplicația preinstalată X-Rite. Afișajul Mini-LED cu raportul ecran-corp de 94% oferă grafică imersivă atât pentru pasionații de gaming, cât și pentru creatorii de conținut. Mai mult, mulțumită stocării de până la 2TB SSD PCIe (Gen 4) va exista spațiu suficient pentru a salva jocurile preferate ori proiectele grafice de lungă durată. Funcția Smart FPS a cipului Lenovo LA-2 AI interacționează direct cu grafica jocului pentru a urmări cadrele pe secundă și pentru a ajusta automat puterea către GPU și CPU, asigurând FPS-ul maxim indiferent de scenariul din joc. De asemenea, cipul Lenovo LA-2 AI sincronizează sistemul RGB Legion Spectrum și Lenovo TrueStrike cu iluminare RGB, ceea ce le permite pasionaților de gaming să se bucure cu adevărat de experiența afișată pe ecran. În plus, software-ul Tobii Horizon urmărește mișcările capului pentru a oferi un avantaj esențial în cele mai competitive sesiuni de gaming. 

Utilizatorii se pot bucura de mobilitatea pe care și-o doresc, pentru că Lenovo Legion 9i (16”, Gen 8) dispune de o baterie de 99,99W oră care poate fi încărcată atât prin intermediul adaptorului slim de 330W, cât și prin adaptorul Type-C® de 140W, ambele incluse în cutie. Conectivitatea Wi-Fi 74 și Bluetooth 5.3 este asigurată de placa Wi-Fi Filogic 380 de la MediaTek, cu viteză a conexiunii wireless de până la 6,5Gbps.

Lenovo Legion GO: Portabilitatea puterii desktop

Lenovo prezintă Legion Go, cel mai nou gadget din ecosistemul său de gaming format din PC-uri, accesorii, software și servicii, pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de gaming așa cum își doresc. Consola de gaming portabilă este alimentată de procesorul AMD Ryzen Z1 Extreme cu grafica integrată AMD RNDA™ și tehnologia inteligentă de gestionare a energiei, Lenovo Legion Go rulează Windows 11 și oferă performanță grafică ce rivalizează cu cele mai performante consolele de gaming. Ecranul Lenovo PureSight de 8.8 inch QHD+ cu raport 16:10 face posibil gaming-ul oriunde te-ai afla. Cu o luminozitate a ecranului de până la 500 de niți și un spectru de culoare DCI-P3 de 97%, grafica este ajustabilă în funcție de stilul de joc, suportând rezoluții de la 1600p la 800p și refresh rate de 144Hz și 60Hz. Ecranul tactil cu 10 puncte de atingere permite controlul natural și intuitiv, fie că este vorba de scroll, atingerea sau glisarea ecranului. Legion Go dispune de până la 16GB LPDDR5X (7500Mhz) RAM cu flexibilitate în gestionarea energiei, care oferă performanță optimă în gaming și timp de încărcare mai rapid în funcție de scenariu, precum și de un SSD PCIe Gen.4 de până la 1TB și un slot micro-SD care suportă până la 2TB de stocare suplimentară.

Lenovo Legion Go beneficiază de o baterie cu o capacitate de 49.2W oră, iar sesiunile de gaming pot continua mai mult timp, fără a necesita reîncărcarea. Lenovo Legion Go integrează și suportul pentru încărcare Super Rapid Charge, permițând încărcarea bateriei până la 70% în doar jumătate de oră. Atunci când Lenovo Legion Go este conectată la priză este activat modul de bypass pentru alimentare care protejează bateria de degradarea ulterioară și disipă căldura produsă în timpul încărcării. Tehnologia termică Lenovo Legion Coldfront este prezentă și pe Lenovo Legion Go, având un ventilator cu 79 de lame din polimer cristalin lichid care menține dispozitivul ventilat și silențions la mai puțin de 25dB în Modul Quiet, iar Modul Custom permite dispozitivului să atingă un TGP complet de 25W pentru un boost esențial în gaming.

Controllerele Lenovo Legion Go integrează joystick-urile cu efect hall care maximizează capacitatea de reacție și acuratețea în timpul sesiunilor solicitante de gaming, pentru precizie în atingerea tastelor. Alte caracteristici sunt: trackpad integrat, tastatură direcțională, rotiță de scroll și un total de 10 butoane care pot fi programabile. Iluminarea RGB este prezentă pe butonul de pornire, decorat cu însemnul „O” Lenovo Legion, iar culoarea led-ului din jurul semnului indică modul de performanță selectat de utilizator. De asemenea, inelele RGB personalizabile din jurul joystick-urilor acționează ca un sistem de notificare pentru procesul de conectare cu un alt dispozitiv. Mai mult, controllerele Legion TrueStrike dispuse pe Lenovo Legion Go sunt detașabile pentru a permite o mai mare flexibilitate în ceea ce privește stilurile de gaming. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.