Ascultă acest articol


Lucrul pe teren nu e unul tocmai ușor, mai ales când lucrezi în inginerie, proiectare, construcții sau job-uri asemăntoare, pentru că trebuie să ai cu tine echipamentele necesare. Laptop-ul și telefonul sunt nelipsite în acest caz, dar ce faci dacă nu ai semnal pentru ele, cum le protejezi de intemperii? Ei bine, toate astea se pot rezolva ușor dacă folosești echipamente special create pentru a fi utilizate în medii dure, cât despre lipsa semnalului, un modem este perfect în acest caz, dacă are și acoperire 5G și este și el creat pentru lucrat cu el în medii extreme, cu atât mai bine.

Un astfel de echipament are în portofoliu, Acer, și anume Acer Connect ENDURO M3 5G Mobile Wi-Fi care vine să te ajute nu numai să-ți ofere un semnal bun, dar este și construit să reziste în condiții dure. “ENDURO M3 este protejat împotriva căderilor, loviturilor, apei și multor altele – oferindu-vă libertatea de a vă deplasa oriunde, luând și proiectele cu dvs.” și la fel de important, “oferă semnal puternic 5G sau 4G din orice rețea și asigură o conexiune stabilă.”

ENDURO M3 vine într-o cutie de carton de dimensiuni reduse, deși ușor mai greuț față de dispozitivele mobile de acest gen, datorită “armurii” sale. Pe partea din față avem o imagine cu dispozitivul, numele complet al acestuia și mențiunea că lucrează cu conectivitatea 5G, iar pe lângă câteva avantaje aduse de acesta – certificare MIL-STD 810H, IP54 Compliant, Long Battery Life, avem scrise pe spate specificații extinse tehnice, iar în cutie găsim un șnur (strap), cheiță pentru sim, un ghid de instalare/utilizare și modemul într-o punguță de protecție.

În mână, la o primă analiză ne dăm seama de costrucția robustă din materiale rezistente. În partea din față, sus este display-ul și deasupra lui sigla Acer, iar sub acesta avem o zonă cu striații pentru un grip bun în mână, în primul rând. Combinația de culori albastru închis (petrol) cu negru este una aleasă bine, cu toate că probabil te așteptai să fie, după cum e trendul (?!), kaki – acel verde “milităresc” utilizat în cazul armatei.

Este destul de butucănos, iar colțurile sunt acoperite cu plastic tare care să reziste la căzături, iar în partea de sus avem un mic locaș unde vine legat șnurul – menit să-l poți fixa la curea, spre exemplu, iar în partea opusă – latura mică de jos, se observă portul USB Type-C pentru încărcarea dispozitivului. Partea din spate e simplă asemănătoare zonei din față, de sub display, iar acolo este și sticker-ul cu codul de bare și alte informații imprimate.

Hotspot mobil robust

Pe latura din dreapta avem locașul pentru cardul nano-SIM, găurica pentru Reset și butonul de Power, iar controlul se face prin display-ul (2.5 inch) cu suport touch având un meniu simplu și ușor de umblat cu el, accesul la setări fiind rapid și intuitiv. Setările avansate sunt pentru cei care au nevoie să facă modificări amănunțite și poți supraveghea ce se întâmplă cu conexiunile, vitezele de trasfer și altele.

Design-ul a primit premiile Red Dot 2023 și iF 2023, deci tragem concluzia că putem avea încredere în el și din aceste puncte de vedere.

Tehnic vorbind, construcția lui ENDURO M3 este realizată cu certificarea MIL-STD-810H, “durabil și cu protecție IP54 împotriva prafului și a apei, acest hotspot mobil robust este conceput pentru rezista tuturor loviturilor și căderilor neașteptate din timpul călătoriilor zilnice”, conectarea la el se face via USB-C la dispozitive cu Windows, Linux și Mac. Dimensiunile sunt de 138 x 83 x 17.1mm și cântărește 245 g și înăuntru se ascunde un chip Octa Core 2.4GHz, 3GB RAM și 8GB eMMc.

Nu-ți faci probleme nici din punctul de vedere al bateriei aceasta fiind de 6500mAh și mai mult, funcționează și ca acumulator, iar pe partea de conectivitate putem folosi nano-SIM sau vSIM (SignalScan – un serviciu plătit de la SIMO în SUA) cu acoperire superioară 5G, dar și 4G. La el poți conecta până la 16 device-uri mulțumită Wi-Fi6 2×2 MIMO (este dual-band 2,4 GHz și 5GHz) fără să-ți faci griji nici de securitatea datelor pentru că beneficiază de protecții WPA3 și VPN. Există, de asemenea, posibilitatea unui abonament lunar/anual prin vSIM care-ți asigură “20GB International Data” și-l poți folosi practic oriunde în lume.

Acer Connect ENDURO M3 5G Mobile Wi-Fi se comercializează la un preț de aproximativ 1.799 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.