Comic Con la Arena Națională a fost fantastic. Ce ne dorim în 2024?

0
3629
Ascultă acest articol


Îmi doream să scriu impresii proaspete despre prima ediție de Comic Con la Arena Națională după fiecare dintre cele trei zile, așa cum am procedat cu vineri și sâmbătă. Ziua 3 a fost pentru mine personal cea mai reușită ca experiență personală. Nu am mai scris la momentul respectiv căci viața reală din timpul săptămânii s-a răsturnat peste mine ca o avalanșă fără să-mi dea răgaz de a relata experiențe și de a sta la taclale.

Acum la finalul lunii să zicem că am trecut și peste depresia post-Comic Con cu toții, mulți dintre noi pansând dorul de eveniment cu Asia Fest weekend-ul ce tocmai a trecut și el în viteză. Eveniment care apropo a fost la rândul său chiar reușit pentru fanii culturii asiatice, de la ateliere la bunătăți culinare.

Pe grupul public s-a pus și întrebarea dacă preferăm Arena Națională sau Romexpo, ulterior confirmându-se că anul viitor ne revedem în ambele locații. Când? 19-21 aprilie 2024 la Romexpo și 13-15 septembrie 2024 la Arena Națională. Destul de cool să știm cu un an înainte, este?

Ce altceva a mai fost grozav la primul Comic Con de la Arena Națională?

Relatam în raportul zilei 2 de Comic Con Arena Națională că nu apucasem să înțeleg ce se petrece de fapt în zona asiatică. Am schimbat tactica duminică și am abordat zona încă de la prima oră. Am aflat de la fiecare stand te ceva despre cultura japoneză, în special despre tradiții și superstiții.

De ce era atât de aglomerat mai târziu? Pentru că mecanismul care te împinge să vizitezi cât mai multe standuri a presupus un mic premiu la alegere dacă reușeai să colecționezi 10 ștampile de la fiecare activitate de stand. Am învățat să fac un lotus din origami, am pescuit mingiuțe de cauciuc dintr-o mică piscină, am gonit spirite rele, am aflat ceva despre viitorul meu, am văzut cum arată numele meu scris în japoneză și multe altele. Activitățile sunt ingenioase și te prind mai ales datorită ștampilelor. Te alegi adesea cu un suvenir oricum de la aproape orice activitate nu numai cu noile cunoștințe.

Așa că abia aștept ca la noi ediții de Comic Con sau Asia Fest să pot participa la noi activități creative și dinamice inspirate din cultura Asiei. Implicarea voluntarilor pasionați de tot ce înseamnă Japonia a fost de vis și sper să-i revăd cu aceeași energie.

Între timp am încercat după atâția ani în sfârșit mystery box-urile de la GeekCorner. Nu știu de ce eram atât de sceptic înainte, cutiile acestea chiar merită prețul de achiziție. Cel puțin dacă îți plac surprizele. Conținutul cutiei valorează aproape dublu față de prețul dat. Și sunt obiecte de calitate din franciza sau categoria geek aleasă.

Am insistat anterior deja pe spațiul aerisit de pe culoarele arenei precum și spațiul generos din zona food truck-urilor. Pur și simplu a fost revigorant să petrecem un Comic Con cu atât de multă lumină naturală. Până și sunetul de la scenă a fost potrivit. Este evident că asta ne dorim și de la următoarea ediție. Cu siguranță planul va arăta și mai bine după lecțiile învățate la prima ediție.

Wishlist pentru East European Comic Con 2024: Romexpo + Arena Națională

Întotdeauna e loc de mai bine, mai mult, mai grozav. Ce s-ar putea aduce în plus la edițiile anului 2024 la East European Comic Con? Ei bine nu știu ce șanse sunt pentru a aplica ceva din lista mea de dorințe sau câți alți fani le împărtășesc. Dar cred că merită ca cineva din organizare să arunce un ochi pe aici.

Un invitat non-actor, care a participal la producția unor filme și/sau seriale. Poate fi un cascador, cineva din echipa de editare grafică sau sonoră, make-up artist. Orice rol din culisele unui film sau serial mi se pare interesant. Aș vrea să aflu câte ceva despre o producție care mi-a plăcut și din alte perspective decât ale actorilor. Știu, abia se cumpără bilete cu poze și autografe la actori care sunt cunoscuți. Dar cine știe, poate se găsește o soluție win-win.

Afișe, multe afișe; o tonă de afișe. Erau ani în care distribuitorii de filme ofereau la Comic Con afișe sau alte materiale promo ale filmelor anului respectiv. Nu am mai văzut de ceva ediții încoace niște afișe mari. Aș fi dispus inclusiv să le cumpăr (la un preț rezonabil) dacă se păstrează calitatea pe care o știam. Din păcate multe afișe nu am reușit să le păstrez așa cum mi-aș fi dorit, și dacă știam că sunt pe cale de dispariție țineam mai tare de ele. Paragraful acesta-i pentru distribuitori și cinematografe.

Panel benzi desenate românești: oricine, dar să fie. Un panel cu mai mulți artiști care au contribuit la Revista Comics. Sau un panel cu o parte din expozanții de pe Aleea Artiștilor. Mi-aș dori foarte mult măcar un astfel de panel în program. Nu desenez, dar aș avea atâtea întrebări! Pe la standuri rareori apucăm să vorbim cumsecuvine cu artiștii. Merită atenția de pe scenă. Știu că nu vor umple sala, dar dacă s-ar întâmpla suficient de frecvent un astfel de panel, ar trebui să apară mai mulți curioși cu timpul. Așa sper, cel puțin. Bine, asta dacă își doresc și artiștii mai puțin timizi.

Jocuri noi de încercat, AAA și indie deopotrivă. Nu mă refer la E-Sports și expoziții de PC-uri. Îmi este dor să testez la fața locului un demo și să am ocazia să pun întrebări despre un joc ce urmează să se lanseze în curând. Au mai fost prezente și studiouri mari precum Activision-Blizzard sau Ubisoft, însă pe lângă ei m-aș bucura să întâlnesc o echipă indie locală care să prezinte un proiect proaspăt. Da, este acum destul loc la Buchares Gaming Week pentru așa ceva, dar interacțiunile cu dezvoltatorii de jocuri aveau ceva aparte la Comic Con. E lesne de înțeles că aș fi fascinat de un panel dedicat unuia dintre producătorii de jocuri.

Cam astea ar fi mofturile mele pentru viitoarele ediții. Mă bucur mult de direcția în care a evoluat evenimentul nostru preferat în cei 10 ani de existență. 2023 chiar a fost un pas important, cu tot cu ediția obișnuită de la Romexpo, prezența de la Iași și mai ales prima variantă în aer liber la Arena Națională. Sper ca organizatorii să o țină tot așa și să reușească să includă câte ceva din ce îmi doresc cu ardoare. Multe elemente țin însă și de expozanții și sponsorii anului viitor, sper că și ei vor citi doleanțele.

Mai departe vă las cu încântătorul after-movie de la Iași, așa pentru diversitate. Până apare un after-movie cu Arena Națională.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.