Bucharest Gaming Week: recapitulare 2022

Cum a fost în 2022 și la ce ne așteptăm de la ediția 2023?

0
513
Ascultă acest articol


Cel mai tare eveniment de gaming din România se întoarce luna aceasta: Bucharest Gaming Week 2023 are loc pe 14 și 15 octombrie la Palatul Parlamentului. Dacă nu știai, la BGW vei putea testa jocuri noi și să participi la diverse concursuri cu premii fabuloase.

De asemenea ai ocazia să întâlnești personalități ale comunității românești de gaming precum BERCEA, LECTURA, IHATEPINK, GANNICUS, SALBATICU SEBI, OVVY, THEO ZECIU, ISILENT, MADALIN, TUDOR BUTAN, ANDU, MEITII, LUCA LUK, WERTY , ANTONIA, BOBOSPIDER, KARINUUL, ADRII, IceManLucky și mulți alții.

Cât de curând vor fi publicate noi detalii despre planul și programul complet al evenimentului. Până atunci ce zici să ne uităm pe niște poze de la ediția de anul trecut și să recapitulez câteva dintre impresiile pe care mi le-a lăsat evenimentul?

Să fiu sincer nu urmăresc îndeaproape niciun streamer de gaming însă faptul că i-am văzut prezenți la eveniment într-un număr mare interacționând cu fanii care au venit într-un număr și mai mare m-a încărcat cu entuziasm pentru cultura jocurilor video de pe planul local. Nici nu pot zice că am un spirit competitiv ca să mă poți vedea la concursuri de Valorant, League of Legends sau altele.

Pe mine mă găseai mai degrabă lângă console PS5 testând jocuri lansate recent sau în zonele în care sunt expuse console antice de jocuri, vizitând istoria jocurilor video. God of War: Ragnarok, Gotham Knights, FIFA 23 și altele au fost printre cele mai populare jocuri disponibile la diversele standuri.

Personal cred că cel mai încântat am fost de colțul Gameloft, unde am putut încerca cel mai recent joc Asphalt pe Nintendo Switch și Disney Dreamlight Valley pe PC în regim Early Access. Câțiva membri ai echipei de la Gameloft erau prezenți la stand și erau atenți la feedback. Eu și prietena mea eram printre singurii adulți așezați la calculatoare. Ne-am ales și cu un key pentru joc în urma impresiilor lăsate pentru dezvoltatori.

Anul acesta îmi propun să încerc nu numai jocuri single-player puse la dispoziție, cum va fi de exemplu Assassin’s Creed Mirage de la Ubisoft. Mă voi încumeta la un meci din noul Counter-Strike 2. Sau poate chiar un turneu de Mortal Kombat 1. Celălalt cel mai popular nou joc competitiv al toamnei este bineînțeles EA Sports FC 24 unde, totuși, n-o să mă vezi dând cu stângul în dreptul.

Sunt convins că și anul acesta sponsorii evenimentului vor pune la cale activități care mai de care mai jucăușe unde poți câștiga produsele lor. Anul trecut de exemplu Kaufland, inmedio și Rockstar Energy Drink au oferit premii publicului interactiv de la standurile dedicate. Cei mai energici dintre noi se puteau distra la un concurs de dans cu premii Rockstar și Doritos, pe când cei ceva mai serioși care se pregăteau de începutul carierei puteau încerca un simulator de Kaufland în interiorul GTA Online pentru a vedea ce presupune munca într-un supermarket.

Bucharest Gaming Week presupune mult mai multe decât ce tocmai am descris. Anul acesta voi participa din nou pentru redacția MovieNews, iar de această dată voi publica imagini în timp real pe canalele noastre sociale.

Fie că ai fost la toate edițiile de până acum sau abia acum te decizi să participi, ai o grămadă de motive să ajungi la Palatul Parlamentului pe 14 și 15 octombrie. Găsește aici bilete pentru eveniment și hai ne vedem acolo! Tu ce joc abia aștepți să încerci? Sau crezi că te-ai antrenat suficient pentru unul dintre turnee? Vrei pur și simplu să-l vezi în carne și oase pe unul dintre streamerii tăi preferați? Spune-ne în comentarii!

Vizionează mai jos și Aftermovie-ul oficial pentru BGW2022:

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.