Mrs Buică – din 8 decembrie pe marile ecrane

0
1019
Ascultă acest articol


Documentarul „Mrs. Buică“, în regia lui Eugene Buică, are premiera în cinematografele din România în data de 8 decembrie 2023, după selecția în competiția locală la cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Filme Documentare ASTRA.

Impertinență, autenticitate, umor și melodramă. Veniți pe propria răspundere!​
Fugită din fața comunismului, o familie de români trăiește Visul American, dar nu poate scăpa de păcatele sufletului balcanic. Iubire, scandal, tragedie și destrămarea căsniciei unor părinți, sub ochii unui fiu care documentează totul.

Documentarul semnat de Eugene Buică a avut săptămâna trecută un spectacol de avanpremieră – personalizat conform perioadei la care face referire producția – la care au participat numeroși reprezentanți ai industriei de film și mass-media, printre care îi menționăm pe regizorii Nae Caranfil, Paul Negoescu, actorii Cristi Popa, Alex Bogdan, Antoaneta Cojocaru, Cătălina Mihai, sau îndrăgita vedetă Gianina Corondan, alături de mulți alți invitați speciali.

O mare parte din proiecțiile dedicate publicului vor fi urmate de o sesiune de Q&A cu regizorul Eugene Buică.

BILETE

Cinema Muzeul Țăranului Român, proiecție unică în prezența regizorului, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri – vineri, 8 decembrie, ora 20.00. Bilete, aici https://eventbook.ro/film/bilete-mrs-buica

Cinemateca Eforie, proiecție unică în prezența regizorului, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri – duminică 10 decembrie, ora 19.00. Bilete, aici https://eventbook.ro/film/bilete-mrs-buica

Cinema Union, proiecție unică în prezența regizorului și a echipei, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri – marți, 12 decembrie, ora 20.00: https://eventbook.ro/film/bilete-mrs-buica-r-eugen-buica

Movieplex Plaza România – bilete, aici https://www.movieplex.ro/movieplex/m/mrs-buica-196

Povestea unei iubiri pierdute

Documentarul surprinde imagini filmate pe parcursul a 24 de ani în România și în America.

Când în anul 1998 o parte din membrii familiei Buică se reîntorc pentru scurtă vreme din America (țara adoptivă) în țara lor natală, România, Doamna Buică îl atacă jucăuș și uneori cu note de cruzime, pe soțul ei exploziv și diagnosticat cu cancer. Fiul lor, Eugene, reușește să surprindă disfuncționalitatea cuplului, în timp ce căsnicia lor se destramă.

În anul 2000, Eugene reușește să filmeze la New York interviuri profesioniste cu fiecare dintre părinții săi. Doamna Buică își arată caracterul șarmant și manipulator, prezentând o realitate paralelă în care Domnul Buică, deja slăbit de boala agresivă, se cațără în exterior pe geamurile sigilate ale apartamentului ei.

Când, la final, Eugene încearcă să-și salveze mama bolnavă, care s-a mutat între timp în România, Doamna Buică refuză, rugându-l să își amintească de ea în ipostazele surprinse de filmările lui.

MRS. BUICĂ

  • Doi Lei Si O Chifla prezintă un film de Eugene Buică
  • “Mrs. Buică” montajul Ligia Popescu și Andrei Ionita
  • imaginea Gene Gamache și Eugene Buica
  • scris, regizat și produs de Eugene Buica
  • Filmul va avea premiera în cinematografe în data de 8 decembrie și este distribuit de Doi Lei Si O Chifla

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.