Ascultă acest articol


Într-un trend tot mai des întâlnit în lumea jocurilor video, tot mai multe companii fac reduceri de personal și anulează proiectele pe care le dezvoltau. Atât studio-urile mici cât și cele mari au trecut prin această restructurare din 2022 până în prezent, iar cea mai nouă companie care încearcă să își reducă costurile este Sony Interactive Entertainment, care tocmai a anunțat concedierea a 900 de angajați (echivalentul a 8% din totalul personalului la nivel global) și închiderea  studio-ului PlayStation din Londra. Această reducere a personalului va afecta toate regiunile S.I.E. (America, EMEA, Japonia și APAC).

Reducerea de personal va afecta studio-uri cunoscute precum Firesprite Studios (Horizon Call of the Mountain), Guerilla Games (seria Horizon), Insomniac Games (seria Marvel’s Spider-Man), Naughty Dog (The Last of Us și Uncharted) împreună cu diviziile de Tehnologie, Creativ și Suport.

Atât Jim Ryan (președintele și CEO al S.I.E.) și Hermen Hulst (Head of PlayStation Studios) au reiterat că această reducere de personal vine ca un răspuns la nevoile pieței și pentru a putea menține calitatea produselor Sony.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.