O animație despre loialitate și curaj, pentru întreaga familie, din aprilie pe marile ecrane

1
430
Ascultă acest articol


Micuța Ping și Dragonul (Dragonkeeper), ecranizarea primului roman din seria celor șase scrieri multi-premiate ale autoarei australiene Carole Wilkinson, ajunge din 19 aprilie în cinematografele românești, cu avanpremiere în datele 13-14 aprilie.

Cu un scenariu semnat chiar de autoarea cărților, în colaborare cu Pablo Castrillo, Ignacio Ferreras, Rosanna Checchini și Wang Xianping, co-producția se adresează nu numai celor mici, ci tuturor iubitorilor de aventură și fantezie, fiind o veritabilă lecție despre loialitate și curaj.

Călătoria micuței Ping, de la viața de slujnică, la aflarea adevăratului său destin

Acțiunea se petrece în Imperiul Chinez antic, pe vremea când dragonii, din aliați și prieteni ai oamenilor, ajung să fie vânați de aceștia pentru proprietățile lor vindecătoare, închiși în temnițe și chiar uciși. Lucrurile urmează să se schimbe atunci când apare pe lume micuța Ping care, deși este doar o slujnică orfană, ajunge protectoarea neînfricată a dragonului de a cărui existență depinde întreaga sa specie.

În regia lui Salvador Simó (cunoscut pentru Buñuel en el laberinto de las tortugas), drept regizor principal, și Li Jiangping, filmul de familie are în spate o poveste plină de suspans și emoție, cu numeroase răsturnări de situație, care aduce în prim-plan teme de actualitate precum prietenia, responsabilitatea și etica propriilor decizii, fiind potrivită pentru toate vârstele, dar mai ales pentru cei mici.

Pelicula este produsă de Dragon Keeper AIE, China Film Animation și China Film Corporation, Telefónica Audiovisual Digital S.L.U. și Atresmedia Cine S.L.U., iar printre vocile personajelor din limba română se regăsesc actori precum Ștefan Velniciuc, în personajul dragonului Danzi, Lidia-Maria Șofron ca micuța Ping, eroina poveștii, dar și Vadim Staver (Diao) și Cosmin Șofron (Wang Chao).

Animația este semnată de studioul Ilion (cunoscut pentru Wonder Park, Planet 51), iar regia vizuală este asigurată de către Sergio Pablos (Rio, Despicable Me), alături de Borja Montoro (Zootopia).

1 COMENTARIU

  1. Mi-am petrecut copilaria citind seria de carti Dragonul (Dragonkeeper) a autoarei australiene Carole Wilkinson si sunt incantata sa aflu ca primul roman a fost ecranizat si ajunge in cinematografele romanesti din 19 aprilie, cu avanpremiera pe 13-14 aprilie. Cu un scenariu semnat de insasi autoarea cartilor si cu un sfarsit plin de aventura si fantezie, sunt sigura ca acest film se adreseaza nu doar copiilor, ci tuturor iubitorilor de povesti si actiune. Sunt nerabdatoare sa urmaresc calatoria micutei Ping si sa vad cum ajunge ea sa isi descopere adevaratul destin, in timp ce lupta pentru loialitate si curaj, in Imperiul Chinez antic. Cu siguranta, acest film ne va aduce o lectie pretioasa despre prietenie, responsabilitate si importanta eticii in luarea deciziilor, si sunt convinsa ca va fi pe placul tuturor varstelor! Felicitari pentru echipa de productie si pentru distributie, cu siguranta ne asteapta o animatie de calitate semnata de studioul Ilion si regizorii Salvador Simo si Li Jiangping.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.