Blu-ray & DVD – Noutatile saptamanii (28 ianuarie – 04 februarie)

Titlul original: Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole

Titlul romanesc: Legende din Regatul Bufnitelor

Regie: Zack Snyder

Distributie: Jim Sturgess, Hellen Mirren,Ryan Kwanten, Emily Barclay, Sam Neill

Gen: Animatie, Aventura, Fantastic

An de productie: 2010

Pret DVD: 49.9 RON

Pret Blu-ray: 99.9 RON

Bazat pe seria de volume ,,Guardians of Ga’Hoole”, de Kathryn Lasky, filmul Legende din Regatul Bufnitelor marcheaza debutul in animatie a cineastului Zack Snyder. Soren este un tanar din familia bufnitelor pentru care povestile  spuse de tatal sau despre eroii din Regatul Bufnitelor sunt demne de urmat. Pentru Kludd, fratele sau mai mare, dorinta lui Soren de a intra candva intr-o astfel de armata si de a lupta contra fortelor raului, este una puerila. Insa, legendele vor deveni realitate in momentul in care cei doi, cazand din copac, vor fi rapiti chiar de cei din Armata Purilor. In timp ce Soren va incerca tot ce ii sta in putinta pentru a scapa, Kludd va intra repede in armata Purilor si o va rapi chiar pe propria sora. Continuand sa creada in legendele pe care le iubeste atat de mult, Soren ii va gasi pe Gardieni si impreuna cu acestia va pune la cale o evadare spectaculoasa.

Titlul original: The Vampire Diaries

Titlul romanesc: Jurnalele Vampirilor – Sezonul 1, Partea 1

Regie: Marcos Siega, Guy Ferland

Distributie: Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Katerina Graham, Candice Accola

Gen: Fantastic

An de productie: 2009

Pret DVD: 119.9 RON

Adaptare dupa o serie de carti publicate in 1991,  serialul de televiziune Jurnalele vampirilor/ The Vampirea Diaries a inregistrat un real succes in randul adolescentilor. Elena, o eleva de liceu va trai alaturi de fratele sau mai mic o adevarata drama in momentul in care parintii lor mor intr-un accident de avion. Viata tinerei se invarte acum in jurul liceului si a colegilor, mai ales ca de curand si-a facut aparitia un tanar fermecator, Stefan. Acesta va atrage atentia tuturor liceenelor devenind destul de popular, insa nimeni nu stie ca ascunde un secret coplesitor: este un vampir de 200 de ani.

Titlul original: Tsar

Titlul romanesc: Tarul

Regie: Pavel Lungin

Distributie: Pyotr Mamonov, Oleg Yankovskiy, Anastasiya Dontsova

Gen: Drama, Istoric

An de productie: 2009

Pret DVD: 49.9 RON

Actiunea filmului Tarul/ Tsar se desfasoara in Rusia secolului al XVl-lea, cand Ivan cel Groaznic crede ca a fost investit cu o misiune sfanta. El este sigur ca Judecata de Apoi se apropie, se instaureaza ca monarh absolut si distruge pe oricine sta in calea planurilor lui. In timpul domniei sale de teroare, Filip,  staretul  manastirii din Insula Solovetsky, un om studios si prietenul apropiat al lui Ivan, indrazneste sa se opuna tiraniei lui mistice. Un film istoric, Tarul/Tsar prezinta confruntarea dintre doua viziuni opuse asupra lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.