La data de 5 noiembrie 2011, a avut loc ceremonia de premiere a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus. România nu a plecat cu mâinile goale.

 Două premii au fost decernate coproducţiei româno-poloneze, Crulic. Menţiunea specială a juriului internaţional a fost acordată regizoarei Anca Damian, care cu ajutorul unor tehnici de animaţie diversificate relatează o poveste bazată pe fapte reale. În anul 2008 Claudiu Crulic, emigrat în Polonia, ajunge nevinovat în închisoare şi intră din protest în greva foamei. Şi juriul ecumenic al festivalului s-a arătat impresionat şi a premiat modul inovativ prin care li se acordă dreptul la replică celor ce nu mai sunt.

La competiţia de scurtmetraj a fost mai mult decât convingătoare premiera mondială a filmului Aşteptând zorile, în regia lui Mihai Şofronea. Scurtmetrajul spune povestea unui cuplu în prag de ruptură. Ana îl iubeşte pe Radu, dar s-a îndrăgostit de altcineva. Cele două personaje sunt interpretate de actorii Elena Popa şi Adrian Văncică. Imaginea este semnată Toni Cartu, scenografia Cezara Armasu, montajul Doina Zavadschi şi sunetul Marius Obretin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.