Omul Pescăruș sau Drumul spre frumos – Prima reprezentație a spectacolului de teatru-acrobatic

0
1911
Ascultă acest articol


Marți, 29 noiembrie 2011, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City a avut loc prima reprezentație a spectacolului de teatru-acrobatic “Omul Pescăruș sau Drumul spre frumos”, în regia lui Chris Simion.

Timp de zece săptămâni, spectacolul se va juca în fiecare zi de marți, începând cu ora 20:00, la Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City), sala Grand Epika. Biletele sunt puse în vânzare la casele de bilete a cinematografului. Prețul unui bilet este de 60 lei.

“Omul Pescăruș sau Drumul spre Frumos”, producție a companiei de teatru D’AYA, este primul spectacol de teatru – acrobatic fabricat în România. Montat de către regizoarea Chris Simion care semnează totodată și scenariul, spectacolul îi aduce în scenă pe acrobații trupei Xtreme- Casian Badescu, Alina Gheorghe, Madalina Croitoru, Alina Ulmeanu și Doru Mois. Acesta din urmă s-a școlit în arta acrobației lucrând cu celebra coregrafă Debra Brown (de la Cirque du Soleil) în Canada. Întors în țară, a format trupa Xtreme, în cadrul căreia este acrobat și coregraf. Exercițiile acrobatice în aer și la sol sunt însoțite de vocile actorilor care au dat glas personajelor din nuvela – Marius Manole ( Jonathan Livingston), Vitalie Bichir (tatal lui Jonathan), Carla-Maria Teaha (mama lui Jonathan), Gabriela Iacob (Fletcher Lynd), Dragos Olaru (Sullivan, discipolul Maestrului ) și Cristi Iacob (Chiang- Maestrul).

 Spectacolul este o fabulă a zborului și a desăvârșirii umane. Experiment 100% de la sol până la 15 metri în aer, show-ul este de o sensibilitate uimitoare transmisă prin dans, text, video-proiecție, acrobație, sunet, virtuozitate, forță.

Este Povestea a cinci tineri care se întâlnesc, se uită la TV și se fixează pe un documentar cu pescăruși. Acest fapt îi determină să își imagineze că ei înșiși se transformă în păsări. Unul dintre ei își dorește mai mult decât zborul limitat al celorlalți. Stolul îl reneagă, îl proscrie. Jonathan Livingston nu renunță la zbor și reușește să își depășească limitele. Astfel, reușește să întâlnească un alt stol de pescăruși, mai înțelepți, care zboară la altitudini mult mai înalte, care îl adoptă și care au ca scop să trăiască bunătatea și dragostea.

Realizată după celebra nuvelă PESCĂRUȘUL JONATHAN LIVINGSTON de Richard Bach, versiunea scenică prezintă momentele cheie ale celei mai citite parabole moderne după Micul Prinț, printr-o simbioză impresionantă a teatrului cu acrobații spectaculoase și mișcări ce par imposibile.

Omul Pescăruș este un spectacol pentru toate vârstele, care provoacă emoție și curaj și care îți propune să te descoperi altfel decît te vezi în fiecare zi, care îți reamintește să zbori, să fii liber…viața nu are nicio valoare închisă între limite.

Când vorbești despre performanță este ridicol să convingi cu argumente teoretice. Este suficient să înveți spectatorii să vadă singuri de ce nu e doar un spectacol de teatru și acrobație și că se poate face și în România un spectacol de inspirație Cirque du Soleil.

Este o experiență care-ți curăță sufletul, e o poveste care te învață cum să înlături ce e urât și meschin în tine și să redescoperi ce e frumos și adevărat.

Chris SIMION

Compania de Teatru  D’ AYA a fost înființată de scriitoarea și regizoarea Chris Simion (Președinte) și celebrul scriitor francez  Pascal Bruckner (Președinte Onorific).  Anul acesta Compania de Teatru “D’AYA” a împlinit 12 ani de activitate: 22 de producții de teatru, premii internaționale și naționale, participări în festivaluri de profil de prestigiu, o muncă susținută în mod profesionist cu rezultate foarte clare.

Chris Simion este binecunoscută publicului din România atât prin spectacolele de succes pe care le-a regizat (“Oscar și Tanti Roz”,  “Dragostea durează 3  ani” (550 reprezentații),  „Ce ne spunem când nu  ne vorbim”, “Și caii se împușcă, nu-i așa?”, “Scaunele”,  “Hell”, “Te iubesc! Te iubesc?” și multe altele) cât și pentru cele 8 cărți publicate.

Membrii trupei de acrobați Xtreme au atins excelența în sport, dar au vrut mai mult, așa că s-au îndreptat spre acrobație. La sol, în aer – pe eșarfe, chingi, hamuri și cercuri –  sau chiar pe fațadele clădirilor, Xtreme se luptă cu gravitația, demonstrând că limitările corporale sunt niște simple convenții.

Xtreme pledează împotriva convențiilor și cu acest spectacol, în care acrobația este ridicată la rang de artă, iar corpurile umane vorbesc. Coregrafia este semnată de liderul trupei Xtreme, Doru Mois.

Situat în Zona Comercială Băneasa, Grand Cinema Digiplex este un cinematografic premium, echipat cu tehnologii de ultimă generaţie în materie de proiecţie, sunet şi lumini, care le oferă cinefililor posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de opţiuni. Grand Cinema Digiplex este cel mai mare cinematograf complet digitalizat din ţară, acoperind o suprafaţă  totală de ​​14.000 mp şi oferind peste 2600 de locuri de vizionare. Cele 13 ecrane adaptate pentru suprafeţe largi de proiecţie 3D, unghiurile perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac din Grand Cinema Digiplex destinaţia perfectă pentru vizionarea filmelor în cele mai bune condiţii. Accesul se face direct pe la etajul întâi al centrului comercial Băneasa Shopping City. Pentru mai multe informaţii privind programul filmelor şi al tuturor activităţilor din cinematograf, vă rugăm să vizitaţi www.grandcinemadigiplex.ro.

 Caută neîncetat să rămâi liber. Inima ta poate iubi tot ce dorește.

Sperăm că și tu vei pleca cu același gând după spectacol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.