Elizabeth Banks (Lydia) și Edward Burns (Jack) au acordat un scurt interviu revistei The Hollywood Reporter despre modul în care au colaborat pe parcursul filmărilor. Cei doi sunt doi polițiști NYPD, care se  văd nevoiți să lucreze împreună pentru a-l salva de la moarte pe Nick.

Man on a Ledge/ Dreptate la înălțime are premiera pe marile ecrane din România în acest weekend. Thriller-ul regizat de Asger Leth și avându-i în rolurile principale pe Elizabeth Banks, Sam Worthington și Edward Burns spune povestea unui polițist incoruptibil care se luptă cu un sistem judiciar defectuos, însă nu în sala de judecată așa cum ne-am aștepta, ci la înălțimea unei clădiri de câțiva zeci de metri. Arestat pentru o infracțiune pe care nu a comis-o, Nick (Sam Worthington) caută o cale pentru a scoate la iveală adevărul. Pentru că amenință să se arunce de pe una dintre cele mai înalte clădiri din New York, autoritățile o trimit la fața locului pe Lydia (Elizabeth Banks), un negociator abil care să îl readucă pe acesta la gânduri mai bune.

Dacă Edward a luat câteva lecții despre ce înseamnă munca de polițist de la tatăl său și cei trei veri care activează în acest domeniu, Elizabeth a fost nevoită să se întâlnească cu o negociatoare din Staten Island, care i-a vândut rapid câteva ponturi despre cum să abordeze rolul.

Panicată mai degrabă de erorile umane care ar fi putut cauza accidente pe platoul de filmare, aflat de această dată pe una dintre clădirile extrem de înalte din New York, Elizabeth Banks și-a făcut un nou motto după care s-a ghidat pe întreaga perioadă a filmărilor:

TGFEB (”Thank God for Ed Burns!”)

Q: Știu ca lui Sam îi e frică de înălțime. Tu cum stai la acest capitol?
Elizabeth Banks: Nu aș spune chiar că mi-e frică de înălțime, cât mai degrabă de eroarea umană: să nu mi se prindă o bucată de haină în fereastră, să nu imi alunece pantofii…genul astă de chestii care se pot întâmpla în orice moment.

Q: Și s-au întâmplat genul ăsta de lucruri?
Elizabeth Banks: Da, din păcate o  bucată din clădire a căzut între noi, dar din fericire nu s-a întâmplat nimic grav, că altfel cred că aș fi luat-o razna.

Q: Știu că Ed face parte dintr-o familie de polițiști. Tu cum te-ai pregătit pentru acest rol?
Elizabeth Banks: Eu m-am pregătit stând de vorba cu toată lumea din jurul meu. Am fost norocoasă că am putut discuta cu câțiva negociatori extrem de buni, însă o femeie din Staten Island m-a impresionat cu adevărat. Ea nu se duce la muncă încercând să se comporte ca un bărbat ci admite că este femeie, și că poate face extrem de multe lucruri din această postură. Din păcate, în această meserie femeile trebuie să dovedească în mod constant că sunt capabile, iar acesta este cu siguranță unul dintre aspectele care m-au atras la acest rol. Astfel încât am simțit că trebuie să dau tot ce am mai bun pentru a construi personajul, iar alături de Ed am reușit să arătăm cât de importantă este munca acestor oameni, mai ales că există adevărate preconcepții despre ofițerii din NYPD.

Q: Poți să ne spui despre cum i-ai cunoscut pe partenerii tăi?
Elizabeth Banks: Mai întâi l-am cunoscut pe Sam și apoi pe Ed. Este foarte ușor să creezi o relație cu ambii. Chiar am întrebat-o pe negociatoare daca îți este permis să flirtezi în astfel de misiuni, și ea mi-a zis că trebuie să încerci orice ca să rezolvi situația. Dar atunci când auzi că cel care vrea să sară e Sam Worthington ești mai degrabă interesată să îl inviți la prânz. În ceea ce îl privește pe Ed, chiar am creat un  motto special pentru el:  TGFEB (”Thank God for Ed Burns!”), valabil pe întreaga perioadă a filmărilor. E cu adevarat adorabil și ne-am distrat foarte mult unul cu celălalt. De exemplu, într-una dintre scene trebuia să imi aducă o cafea însa el a băut-o atunci când nu m-am uitat și abia apoi mi-a dat paharul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. E unul dintre lucturile la care te-ai gândi că le poate face Ed. Dar asta e și ideea, să ne distram la filmări și să creăm astfel de momente de care să ne aducem aminte cu plăcere mai târziu.

Q: Ed, cum a fost să lucrezi cu Elizabeth?
Ed Burns: Chimia dintre noi s-a creat încă de la inceput. Am lucrat foarte bine împreună și am încercat să apelăm la tot felul de artificii ca să dăm și mai multă credibilitate personajelor noastre. Una dintre idei a fost ca cei doi polițiști să fi fost parteneri în viața personală cu ceva timp în urmă, așa că ne-am distrat și mai tare la filmări. Dintr-o dată exista o confruntare între ego-urile celor doi.

Q: Cum te-ai pregătit pentru acest rol?
Ed Burns: Nu pot spune că m-am pregătit într-un mod anume, ținând cont de faptul că tatăl meu lucrează ca ofițer de poliție în New York alături de câțiva veri. Mi-am petrecut toată viața înconjurat de polițiști, deci nu a fost prea greu să intru în pielea unuia. Cu siguranță că de câte ori le spun că voi interpreta un polițist fac tot felul de glume pe seama mea, însă nu mă deranjează prea tare. E adevărat că nu am cum să fac totul ca la carte, dar în cele din urmă toată lumea e încântată să mă vadă într-un film de succes.

Anca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.