Cel mai important spectacol din cadrul Festivalului de la Salzburg, Boema, va fi transmis live de Grand Cinema Digiplex, cinematograful din Băneasa Shopping City.

 Una dintre operele puse în scenă cel mai frecvent, Boema a lui Giacomo Puccini, va avea marea premieră din 2012 la Festivalul de la Salzburg şi va putea fi urmărită live în cinematograful Grand Cinema Digiplex, miercuri 1 august, ora 20:30. Puccini şi libretiştii săi au conferit o notă teatrală poveştilor lui Henri Murger, cel care a comemorat viaţa artiştilor parizieni şi a celor din Boemia de la jumătatea secolului al XIX-lea. Asemenea unor secvenţe dintr-un film, scene, imagini şi impresii trec prin faţa spectatorilor. Scopul principal al regizorului artistic Damiano Michieletto este acela de a contura o viziune contemporană pentru poveste şi de a reliefa atitudinea tineretului actual: cei care luptă pentru pasiunile lor, care îşi suţin valorile şi care îndrăznesc să caute viziuni noi în domeniul artistic – fără a se teme de un posibil eşec monumental.

Începutul lunii august aduce în prim-plan încă un spectacol de excepţie: Flautul Fermecat. Grand Cinema Digiplex continuă astfel seria spectacolelor culturale, începută în primăvara aceasta cu superproducţia Romeo şi Julieta, transmisă live din Londra.

Flautul Fermecat, probabil cea mai consacrată operă a lui Mozart, va putea fi vizionată la Grand Cinema Digiplex, luni, 13 august, ora 20:00. Creată cu ajutorul celebrului libretist Emanuel Schikaneder în 1791, Flautul Fermecat deschide seria de creaţii artistice ale Festivalului de la Salzburg de anul acesta şi implicit statutul de director artistic al lui Alexander Pereira, cel care l-a convins pe Nikolaus Harnoncourt  să dirijeze opera prin instrumente tradiţionale. Reprezentaţia va fi pusă în scenă la The Felsenreitschule şi astfel, Flautul Fermecat se întoarce acasă, în acel loc magic şi tradiţional unde îşi are originile. Regizorul artistic Jens-Daniel Herzog va fi resposabil pentru producţie, alături de partenerul său de scenă, Mathis Neidhardt.

Spectacolele culturale vor continua vara aceasta la Grand Cinema Digiplex cu Bărbierul din Sevilla de Gioacchino Rossini, care va putea fi vizionată pe 16 august. Pe 24, respectiv 31 august vor putea fi vizionate înregistrările operelor Romeo şi Julieta şi Don Giovanni ambele interpretate în 2008 în cadrul Festivalului de la Salzburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.