„Brave”/”Neînfricata”, cea mai nouă animaţie marca Pixar, va rula pe marile ecrane din întreaga ţară începând cu data de 17 august, atât în variantă dublată, cât şi subtitrată. Basmul Pixar este în opinia criticilor americani cel mai bun film de animaţie al anului 2012 şi va cuceri cu siguranţă atât copii cât şi adulţii.

„Neînfricata”  este povestea Prinţesei Merida, rebela şi încăpăţânata fiica a Regelui Fergus şi a Reginei Elinor, care decide să încalce vechile tradiţii ale regatului şi să îşi schimbe destinul după propria voinţă. Maestră în mânuirea arcului şi curajoasă, prinţesa scoţiană respinge pretendenţii la mâna ei şi, decisă să îşi schime soarta cu orice preţ, cere ajutorul unei vrăjitoare. Astfel, Merida dezlănţuie un blestem vechi de mii de ani şi este obligată să dea dovadă de curaj şi multă înţelepciune pentru a dezlega cumplitul blestem.

Coloana sonoră în limba română este interpretată de Paula Seling şi se numeşte „Chiar pot zbura”. Artista a filmat şi un videoclip al piesei, într-un vechi castel din Polonia, recreând astfel atmofera de legendă a filmului. Videoclipul a fost lansat în România la începutul lunii august:

Animaţia Pixar se remarcă prin atenţia deosebită la detalii, spre exemplu pentru bogatul păr roşcat al Meridei, semn distinctiv pentru întreaga familie regală, au fost “sculptate” grafic peste 1.500 de şuviţe, care adună în total peste 111.700 de fire de păr. Mai mult decât atât, peste 96% dintre cadrele din Brave includ mişcare simulată pe computer, astfel Brave a devenit cel mai sofisticat şi îndrăzneţ proiect al celor de la Pixar.

“Brave ridică standardele artistice la un alt nivel – animaţie umană şi animală, inclusiv urşi şi cai, costume, peisaje naturale şi monumente istorice. Este o combinaţie incredibilă de acţiune, umor, magie, mister, vrăjitorie şi aventură şi este exact genul acela de experienţă care te va ţine ţintuit de scaun”,

explică John Lasseter, producător executiv şi director de creaţie la Walt Disney şi Pixar Animation Studios.

“Este un tur de forţă tehnologic şi artistic şi este, în acelaşi timp, o poveste minunată, spusă cu mult umor”,

a adăugat acesta.

“Neînfricata” este o poveste care va fermeca şi va învelesi spectatorii cinematografelor din România, începând cu 17 august şi îi va purta, timp de aproape două ore, pe meleaguri scoţiene. Astfel îi va face părtaşi la dezlegarea unui vechi blestem scoţian şi implicit la misiunea de salvare a prinţesei Merida şi a familiei regale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.