Neînfricata (titlu original “Brave”), animaţia Pixar care a fost lansată în România vineri, 17 august, a adus deja peste 42.000 de spectatori în sălile de cinematografe, incluzând şi spectacolele în avanpremieră.

 Filmul a rulat în variantă dublată şi subtitrată şi a atras spectatorii de toate vârstele, care s-au lăsat fermecaţi de aventurile animate ale curajoasei prinţese Merida.
Filmul prezintă povestea rebelei prinţese scoţiene, fiica Regelui Fergus şi a Reginei Elinor, care decide să îşi schimbe destinul şi să încalce astfel o veche tradiţie. Apelând la o vrăjitoare pentru a-şi împlini dorinţa, aceasta dezlănţuie, fără să vrea, un blestem puternic, care se abate asupra familiei regale. Astfel, prinţesa trebuie să dea dovadă de înţelepciune şi multă îndrăzneală pentru a dezlega cumplitul blestem şi a-şi salva familia.

Basmul înfăţişează în detaliu minunatele peisaje scoţiene şi este construit cadru cu cadru, cu multă atenţie la detalii şi cu măiestria binecunoscută a echipei de animaţie Pixar.

Katherine Sarafian, producătoarea animaţiei, a anticipat succesul producţiei cinematografice la nivel mondial şi a explicat:

“Povestea Meridei este universală. Cred că foarte mulţi oameni, copii, adolescenţi şi adulţi deopotrivă se vor regăsi în ideea principală a filmului, aceea de a-ţi croi propriul destin. În acelaşi timp, deşi îşi urmează propria soartă, aproape toată lumea trebuie să ţină cont de apartenenţa la familie şi să se încadreze în anumite limitele impuse de aceasta. Aşadar, aflaţi din film ce se încadrează în limite şi ce nu.”

Coloana sonoră în limba română este intrepretată de binecunoscuta cântăreaţa Paula Seling şi se intitulează “Chiar pot zbura”. Videoclipul acestei piese, filmat într-un castel medieval, cu o atmosferă de legendă, are deja peste 25.000 de vizualizări pe YouTube, la doar câteva săptămâni de la lansarea sa în România.

Mai multe detalii despre film puteţi găsi pe www.neinfricata.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.