“Grozavul şi puternicul Oz”/”Oz The Great and Powerful”, aventura fantastică inspirată de binecunoscuta poveste a vrăjitorului din Oz rulează în Imax 3D, 3D şi 2D pe marile ecrane din întreaga ţară.

oz-wicked-witch-poster

Povestea începe odată cu alungarea lui Oscar Diggs (James Franco), un magician de circ cu principii etice discutabile, din prăfuitul Kansas.  Un balon cu aer cald prins în mijlocul unei tornade îl poartă pe vrăjitorul aspirant în minunatul Tărâm Oz, unde începe să prindă speranţă că ar putea deveni faimos şi s-ar putea îmbogăţi. Însă, în scurt timp, cunoaşte trei vrăjitoare Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) şi Glinda (Michelle Williams) care îl implică fără voia sa în problemele ţinutului şi ale locuitorilor acestuia.

Filmul este un spectacol vizual magnific, care poartă spectatorii într-o lume zugrăvită în culori intense, cu creaturi haioase, născute parcă din imaginaţia a zeci de generaţii fascinate de basme. Magia trece dincolo de ecran şi aduce în sala de cinematograf farmecul unei poveşti de un optimism contagios.

Actriţa Michelle Williams povesteşte:

“A fost încântător să lucrez într-un decor care ilustra lumea magică pe care ne-am imaginat-o cu toţii. Acum nu mai era doar în imaginaţia noastră”.

Regia producţiei cinematografice este semnată de Sam Raimi şi prezintă aventura fantastică inspirată din legenda iubitului personaj Vrăjitorul din Oz, creat de L. Frank Baum acum mai bine de 100 de ani. Recrearea universului magic al lui Oz a fost o adevărată provocare pentru echipa de producţie Disney, care a pus în scenă întreaga poveste cu o atenţie deosebită la fiecare detaliu, personaj sau cărămidă din faimosul drum magic care conduce spre Oz.

Personajul meu a fost conceput pe baza a mai multe tipologii – şarlatan, comediant, seducător sau showman. M-a atras mult posibilitatea de a însufleţi atâtea personalităţi. Nu este un erou în înţelesul său tradiţional, dar are metode neaşteptate de a găsi soluţii. Din acest motiv iubesc atât de tare acest personaj”,

explică James Franco rezumând esenţa filmului şi motivând de ce vrăjitorul din Oz este un personaj în care ne putem regăsi cu toţii.

Filmul este unul dintre cele mai aşteptate producţii cinematografice ale anului şi este potrivit pentru  spectatorii de toate vârstele, pasionaţi de lumi fantastice şi poveşti care hrănesc imaginaţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.