Cu 8 zile înainte de sosirea stăpânului său la Bucureşti, Mjolnir, faimosul ciocan care îi transportă pe zeul Thor prin cosmos a aterizat în Piaţa Unirii.  Înalt de peste 3 metri, ciocanul este menit să promoveze cea mai nouă producţie Marvel „Thor: Întunericul”.

thor2

Fiind una dintre cele mai puternice arme din mitologia nordică, se spune despre Mjolnir că ar putea nivela munţii. Conform legendelor din benzile desenate Marvel, ciocanul fermecat a fost realizat dintr-o stea neutronică şi a fost folosit întâi de Odin, regele Asgardului. Pentru a primi ciocanul de la Odin, Thor a fost supus de acesta unor grele încercări, menite să îi dovedească regelui că fiul său merită să fie posesorul unei arme atât de puternice.

Ciocanul cu puteri nelimitate poate lovi oricât de puternic, nu ratează ţinta şi nu zboară niciodată atât de departe încât să nu-şi mai găsească drumul înapoi spre Thor. În plus, legendarul Mjolnir a  supravieţuit exploziilor gigantice distrugătoare de planete şi are suficientă forţă încât să distrugă o galaxie întreagă sau chiar o mare parte din Univers. De asemenea, ciocanul îi oferă stăpânului său puteri care îi permit să controleze anumite forţe ale Universului, precum gravitaţia, vremea sau spectrul electromagnetic.

Ciocanul amplasat în Piaţa Unirii anunţă venirea zeului Thor în România, odată cu lansarea pe marile ecrane a producţiei Marvel “Thor: The Dark World/Thor: Întunericul”.

În film, zeul (interpretat de Chris Hemsworth) porneşte într-o aventură intergalactică, alături de Jane Foster (Natalie Portman) şi Loki (Tom Hiddleston), pentru a salva universul de la întuneric etern.

Spectatorii devin astfel părtaşi la povestea celui mai periculos război pe care Thor l-a purtat până acum, cu un inamic căruia nici măcar Asgardul nu-i poate face faţă: Malakeith, reprezentantul răzbunător al unei rase antice.

ciocanul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.