Ride Along – De vorbă cu Dragoș Bucur

despre Ride Along și alte proiecte de viitor.

0
4214
Ascultă acest articol


Ieri seara a avut loc vizionarea cu presa pentru filmul de comedie-acțiune Ride Along/ Un polițist și jumătate, în care apare și Dragoș Bucur în rolul mafiotului sârb, Marko.

Ride Along/ Un polițist și jumătate îl are ca regizor pe Tim Story (Fantastic 4, Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer), rolurile principale sunt ocupate de Ice Cube (xXx: State of the Union) și Kevin Hart (Grudge Match) cu John Leguizamo (Spawn) și Laurence Fishburne (Matrix) în roluri secundare, iar rolul poate cel mai interesant al filmului îi aparține mafiotului sârb Marko, interpretat perfect de Dragoș Bucur (Love Building).

Ride Along/ Un polițist și jumătate va fi lansat pe marile ecrane din România din 24 ianuarie 2014 și este distribuit de ROIMAGE 2000.

Ieri am avut plăcerea, mulțumită ROIMAGE 2000, să particip la vizionarea cu presa a filmului unde am dat de Dragoș cu care am schimbat câteva cuvinte și apoi am mers, împreună cu membrii presei interne, câțiva bloggeri și alte persoane din mass-media, să vedem filmul.

Înainte să spun câteva cuvinte despre film țin să menționez că atmosfera a fost foarte plăcută, iar în sală s-a râs (nu în hohote) și lumea s-a simțit bine.

Filmul începe fix cu Dragoș, în rolul lui Marko, într-o scenă tensionantă cu urmăriri și explozii, el fiind personajul cheie al filmului ce deschide povestea. James Payton (Cube) și Ben Barber (Hart) sunt un polițist și jumătate, primul un dur, iar al doilea un proaspăt acceptat la academia de poliție ce are o relație cu sora lui James și o înălțime de hobbit. Ben este îndrăgostit de sora lui James și vrea s-o ceară de nevastă. Problema este că… trebuie să primească acceptul lui James, lucru ce se dovedește a fi extrem de complicat.

James nu-l place deloc pe “pitic” și îi promite că-i va da acceptul doar dacă demonstrează că este capabil să aibă grija de sora lui și are stofă de polițist. Pe acest subiect se desfășoară tot filmul. Caz după caz, cei doi trebuie să le rezolve, iar Ben nu se descurcă deloc.

Pe o muzică potrivită pentru scenele de acțiune dar și cele amuzante, filmul se derulează lin, gag după gag, gloanțe zboară, lucruri rele se întâmplă, iar Ben calcă strâmb peste tot dar bineînțeles filmul se va încheia cu surprize. Excesul de prim-planuri este puțin supărător dar nu deranjează, scenariul este destul de lejer, iar punctul forte este chimia perfectă dintre cei doi actori de culoare.

Dragoș face un rol scurt dar intens și perfect jucat, iar filmul va benificia de o continuare în care nu se cunoaște dacă Dragoș va juca (probabil că nu).

Mai multe amănunte despre film, imagini și trailere găsiți în galeria noastră de filme.

Revenind la Dragoș și la discuția dintre noi; am avut plăcerea să-i iau un interviu exclusiv pentru MovieNews.ro în care am aflat câteva amânunte despre rolul lui din film, proiectele de viitor și despre zvonul cum că va exista o continuare pentru Love Building.

MovieNews.ro: Salut Dragoș. Înainte de a începe să discutăm puțin despre cel mai nou proiect internațional în care joci și tu, vreau să te felicit pentru că ești printre puținii actori români care au reușit și în afara graniței și suntem mândri de o asemenea performanță! De asemeni îți mulțumesc că ne acorzi acest interviu.

Dragoș Bucur: Păi ce să zic, mulțumesc și eu. 🙂

 

MovieNews.ro: După ultimul rol cunoscut din The Way Back cel al lui Zoran, care mi-a plăcut enorm cum l-ai interpretat și ai avut șansa să lucrezi cu un regizor și actori de talie mondială, cum e să apari alături de alți doi actori de calibru precum Ice Cube și Kevin Hart în Ride Along/ Un polițist și jumătate?

Dragoș Bucur: Ride Along și The Way Back sunt filme de facturi total diferite! The Way Back este o dramă, povestea reală a 7 deținuti care reușesc să evadeze dintr-un gulag rusesc… filmul impresionează prin greutățile prin care au trecut acei oameni. Ride Along este o comedie spumoasă, cu scene de acțiune impecabil realizate, cu mare premize de box-office! Bineînțeles că și experiențele au fost diferite… Cu Kevin Hart nu m-am întâlnit, în schimb Ice Cube și John Leguizamo sunt doi “băieți” de treabă, actori profesioniști cu umor și energie!

 

MovieNews.ro: Cum ai ajuns ajuns să faci parte din echipa Ride Along/ Un polițist și jumătate?

Dragoș Bucur: Calea clasică: audiție, contract, avion, repetiții și filmare. 🙂 Am dat o probă în România (self-tape îi zic ei) și după vreo 2 săptămâni am primit confirmarea, iar apoi au început muncile pentru viza de lucru. Am filmat 6-7 zile în Atlanta, apoi în LA încă 3-4 zile și cam asta a fost!

 

MovieNews.ro: Cum reușești să afli și să ai șansa de a participa la casting pentru proiecte internaționale? Impresarul tău se ocupă de tot?

Dragoș Bucur: De cele mai multe ori rolurile vin prin agent, dar în ultimul timp se întâmplă să fiu luat direct, în urma altor proiecte anterioare. De exemplu Mirage și Bargain sunt proiecte luate prin mine direct.

 

MovieNews.ro: Din păcate am observat că publicul românesc, chiar și cei din domeniul cinematografiei nu prea a știut că ai un rol în Ride Along/ Un polițist și jumătate și mi se pare un pic cam aiurea lucrul ăsta. Consider că și cel mai mic rol al unui actor român în orice film de peste hotare merită menționat și actorul susținut pe cât de mult posibil de cei de acasă. De ce s-a întâmplat așa ceva?

Dragoș Bucur: A fost acum câteva luni bune un mic buzz cu rolul ăsta, dar să știi că asta depinde mult și de actor și PR-ul lui. În vremea aceea eu eram foarte focusat pe Love Building și sincer să fiu am decis împreună cu PR-ul meu să așteptăm vremea premierei. Și uite, acum îmi iei interviu! Ha, ha!

 

MovieNews.ro:  Ai avut ocazia să discuți, pe platourile de filmare, cu marele Ice Cube și micuțul Kevin Hart?

Dragoș Bucur: Cum ziceam, cu Hart m-am întâlnit, în schimb am tot vorbit cu Leguizamo și Cube. Leguizamo mi-a plăcut foarte mult, un om cald, familist și cu mult umor!

 

MovieNews.ro:  Ai ascultat vreodată muzica lui Ice Cube sau ai văzut vre-un stand-up al lui Kevin Hart?

Dragoș Bucur: Mmmmnu. Dar i-am văzut în filme. 🙂

 

MovieNews.ro:  Cum se desfășoară filmările la producții, în afară, comparativ cu cele din România?

Dragoș Bucur: Diferențe enorme de buget, cred că asta spune tot…

 

MovieNews.ro:  Casting-ul producției conține multe nume sonore, dintre care menționez și pe John Leguizamo și Laurence Fishburne, Ai reușit să intri în discuții cu ei?

Dragoș Bucur: Nici cu Fishburne nu m-am întâlnit din păcate, deși mi-ar fi plăcut mult… Brian Callen (n.a. Miggs în film) în schimb este un alt actor mișto și cu mult umor, de fapt el este faimos în America tocmai pentru stand-up.

 

MovieNews.ro:  Ne poți spune câteva cuvinte despre Marko (n.a. personajul interpretat de Dragoș în Ride Along/ Un polițist și jumătate)?

Dragoș Bucur: Mi-a trimis unul dintre producători o poză făcută în timpul filmării și în titlul mail-ului era scris  “BAD-ASS”. 🙂

 

MovieNews.ro:  A fost greu să intri în pielea lui Marko?

Dragoș Bucur: Nu e un rol de compoziție, e un rol mișto, de acțiune, cu cascadorii și împușcături. Ar fi ușor penibil să povestesc cum am studiat eu 3 luni mafioții sârbi ca să pot intra în pielea personajului! În schimb am avut ore de tras cu arma, repetiții cu cascadorii ca să învăț să răsucesc mașina în timp ce trăgeam cu pistolul, să sar pe și de pe motocicletă, etc.

 

MovieNews.ro:  Unde au avut loc filmările și cât au durat, la Ride Along/ Un polițist și jumătate? Cât timp a trebuit să fii plecat din țară pentru a filma pentru rolul lui Marko?

Dragoș Bucur: Cum ziceam, nu am plecat foarte mult timp. Au fost două plecări de câte 7-10 zile fiecare cu tot cu repetiții, probe, etc.

 

MovieNews.ro:  Ai apucat să vezi versiunea finală, care va ajunge în cinematografe, a Ride Along/ Un polițist și jumătate?

Dragoș Bucur: Nu l-am vazut din pacate, nu am ajuns la premiera din LA. În seara asta îl vedem, nu? 🙂

 

MovieNews.ro: Ai întâmpinat probleme, s-au au fost probleme/accidente/incidente pe platourile de filmare?

Dragoș Bucur: Nu, cel putin cât am fost eu pe platou nu a fost nici o problemă, deși la ce cascadorii se făceau pe acolo riscul era mare!

 

MovieNews.ro: Cum te-ai înțeles cu Tim Story (n.a regizorul peliculei)?

Dragoș Bucur: Foarte bine,  e acel gen de regizor cu care îmi place să lucrez deschis; amuzant și profesionist.

 

MovieNews.ro: Din ce am citit în presa internațională Ride Along/ Un polițist și jumătate a debutat foarte bine în Statele Unite fiind pe primul loc la Box Office cu încasări de peste 41 de milioane de dolari. Crezi că filmul va domina și va avea aceeași popularitate și în România?

Dragoș Bucur:  Are mari șanse! E o comedie/acțiune bună care are toate șansele să aibă succes la publicul român!

 

MovieNews.ro: Ai spus că ești implicat și în proiectele Bargain și Mirage. Ai început filmările? Ce poți să ne spui despre ele și rolul tău în acestea?

Dragoș Bucur: Mirage este deja filmat, cred că deja este într-o fază finală de montaj și acolo joc tot un mafiot :), dar de data asta român! În distribuție mai sunt Isaach de Bankole și Răzvan Vasilescu. Bargain este un low budget englezesc în care joc… surpriză, un mafiot!

 

MovieNews.ro: Mai ești implicat sau va urma să joci în alte filme internaționale/naționale? Ne poți spune și nouă care sunt?

Dragoș Bucur:
Probabil în martie încep filmările la un alt serial englezesc, dar încă nu am nimic confirmat așa că prefer să nu dezvolt subiectul!

 

MovieNews.ro: La încheiere aș vrea să-ți spun că mi-a plăcut Love Building și se auzea cum că ar fi în plan și o continuare. E adevărat?

Dragoș Bucur: Da, Love Building continuă :). Sincer să fiu, abia aștept să începem să îl filmăm!

 

MovieNews.ro: Dragoș, îți mulțumesc pentru timpul acordat și cred că nu e nevoie să-ți repet că suntem alături de tine și-ți dorim cât mai multe proiecte și mult succes în carieră.

Dragoș Bucur: Baftă și vouă și vă aștept la Ride Along!

După cum spuneam, Ride Along/ Un polițist și jumătate va fi lansat pe marile ecrane din România din 24 ianuarie 2014 și este distribuit de ROIMAGE 2000. Acțiune și comedie are, iar Dragoș se confruntă 1 la 1 cu Ice Cube! Mergeți și vedeți-l!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.