Fostul funcţionar guvernamental Bryan Mills este acuzat de o crimă nemiloasă pe care nu a comis-o şi la care nici măcar nu a asistat. În timp ce este localizat şi vânat, Mills se foloseşte de abilităţile sale speciale pentru a-i da de urmă adevăratului criminal şi a-şi reabilita numele.

RegizorOlivier Megaton

Scenariu : Luc Besson, Robert Mark Kamen

Lansare : 9 ianuarie 2015

Durata : 109 min

Studio : EuropaCorp

Distribuitor : Freeman Entertainment

Clasificare : N-15

Actori :

Maggie Grace   …    Kim
Liam Neeson    …     Bryan Mills
Famke Janssen    …     Lenore
Forest Whitaker    …     Franck Dotzler
Dougray Scott  …     Stuart St. John

Sumar: “Fostul funcţionar guvernamental Bryan Mills este acuzat de o crimă nemiloasă pe care nu a comis-o şi la care nici măcar nu a asistat. În timp ce este localizat şi vânat, Mills se foloseşte de abilităţile sale speciale pentru a-i da de urmă adevăratului criminal şi a-şi reabilita numele.” IMDB

Despre: Mai întâi şi-a salvat fiica şi a deconspirat o reţea de traficanţi de carne vie din Paris, iar apoi a eradicat o bandă de terorişti în Istanbul pentru a-şi recupera soţia. De această dată, Bryan Mills (Liam Neeson) este pus în postura de a-şi demonstra cu pistolul nevinovăţia în ultima parte a francizei, „Taken 3: Teroare în L.A.”. Urmărit atât de poliţie cât şi de criminali periculoşi, Mills va trebui să-şi razbune familia şi să pună capăt terorii odată pentru totdeauna.

RECENZIE:

Cine s-ar fi gândit că „Taken” o să devină o trilogie? Nimănui nu i-a trecut prin cap acest lucru când a văzut pentru prima dată „Taken: Teroare în Paris” în anul 2008. După un succes imens cu „Taken 2: Teroare în Instanbul (2012)”, devenind cea mai mare reuşită a cinematografiei franceze, depăsind până şi „Les Intouchables” s-a decis să se facă şi o a treia parte, numindu-se „Taken 3: Teroare în L.A.” La cârma acestui proiect se întoarce regizorul celei de-a două părţi – Oliver Megaton împreună cu scenaristul celorlalte două – Luc Besson (cunoscut pentru franciza „Taxi”, „Lucy” şi „Transporter”).

T3_Atlanta_DanMcFadden-3656  Veteranul cinematografiei Hollywoodiene, Liam Neeson (în vârstă de 62 de ani) nu lipseşte şi oferă filmului acţiunea cu care i-a încântat pe fanii acestei francize de-a lungul timpului. Bryan Mills (Liam Neeson) este un agent CIA retras, aflându-se în continuare într-o relaţie emoţională mult mai puternică cu fiica sa, Kim (Maggie Grace). Kim este la fel de relaxată ca întotdeauna, legatura dintre ea şi tătăl ei este puternic evidenţiată de momentele dintre cei doi. Fosta soţia, Lenore (Famke Janssen) este îndrăgostită de soţul ei – Stuart St John, interpretat de către Dougray Scott („My Week with Marilyn”, Mission: Impossible II”). Toate bune şi frumoase până când Lenore este găsită moartă în apartamentul lui Bryan. Cine este vinovat pentru această crimă? Bryan va încerca pe parcurs să îşi apere onoarea cu pistolul şi să descopere care este ucigaşul care i-a luat viaţa frumoasei Lenore.

_ARP7405  Scenariul scris de Luc Besson împreună cu Robert Mark Kamen („Taken 2”) mizează în mod special pe relaţia tată-fiică şi pe abilităţile de super-spion pe care le avea şi încă le are Bryan. Regizorul Oliver Megaton a schimbat foaia cu „Taken 3”. Dacă în „Taken 2: Teroare în Instabul” aveam parte de explozii şi de o acţiune cu o intensitate maximă (ca să impresioneze audienţa), în „Taken 3” acţiunea este cu totul la un alt nivel, unul mai scăzut, dar plăcut. Se pune un mare accent pe imaginile cu locaţiile din Los Angeles, scenele cu bătaie fiind mai puţine, iar caracterul personajelor rămâne neschimbat. Acelaşi Bryan, aceeaşi Kim şi aceeaşi Lenore. Intriga este una solidă, cu răsturnări de situaţie şi momente de acţiune pe care fanii le aşteptau.

T3_Atlanta_DanMcFadden-111  Performanţa lui Maggie Grace, cea care a interpretat-o pe Kim, este la fel de bună ca în toată seria. Deşi putea să fie un personaj cu o personalitate amplificată, ea este oprită de scenariu, care se vrea a fi unul despre drama prin care trece familia Mills. Un alt personaj care atrage atenţia este Forest Whitaker, cel care îl interpretează pe Franck Dotzler – detectivul care îl investighează pe Bryan Mills. Whitaker a câştigat în anul 2007 Oscar-ul pentru cel mai bun personaj într-un rol principal – „The Last King of Scotland”. Ultimul său rol cu care a impresionat criticii şi publicul a fost „The Butler” (pentru care precizez că merita un Oscar). În „Taken 3” personajul său are un tic cu un elastic, în anumite scene fiind mult exagerată atenţia asupra acestui aspect. Rolul său este unul relaxant, chiar dacă este detectiv, ştie cu cine are de-a face şi îi acordă o atenţie sporită lui Bryan. Cu toate că finalul lasă loc unei continuări, eu sper să se oprească aici. Deşi a îmbrătânit, Liam Neeson nu a dezamăgit şi a oferit o interpretare formidabilă.

Datorită unui scenariu complex şi o intrigă solidă, „Taken 3” oferă o acţiune plăcută dusă la un cu totul alt nivel. Dacă nu mai avem complexitate în înfruntările dintre erou şi antagonişti, totul se compensează cu interesul pentru dezvoltarea unui cadru complex pentru un personaj până acum neglijat (Maggie Grace).

Postere:

Taken3

Trailere:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.