Vine-vine primăvara… și ne-aduce continuarea seriei benzilor desenate The Walking Dead

0
2302
Ascultă acest articol


Ȋncă de anul trecut, de pe 21 noiembrie, Asociația Event Art Tour i-a împrietenit pe fanii din România cu Rick, Shane, Lori, Glenn, Carol și ceilalți eroi din banda desenată The Walking Dead, ce stă la baza binecunoscutului serial de televiziune omonim. Scenariul lui Robert Kirkman și grafica detaliată a lui Tony Moore au delectat sute de cititori români de-a lungul primelor 6 numere și, sperăm noi, au contribuit la lărgirea cercului de cititori de bandă desenată din țara noastră.

Aventurile supraviețuitorilor continuă, într-o lume în care valorile umane și prioritățile se schimbă radical. Dintr-o cauză necunoscută, morții refuză să rămână morți, sunt reanimați și îi vânează pe cei vii. De pe data de 9 martie, odată cu apariția numărului 7 din The Walking Dead – Ro, cititorii vor putea urmări schimbările pe care permanenta lor amenințare le produce asupra omului, aflat acum într-o continuă luptă: împotriva hoardelor de zombi, împotriva condiţiilor meteo din ce în ce mai vitrege, a privării de lucruri pe care omul modern le consideră absolut necesare, dar şi împotriva lui însuşi. Căci fiinţa umană este versatilă şi numai condiţiile extreme pot releva în cine se ascunde adevărata umanitate şi în cine se ascunde un animal de pradă, condus doar de instinctele primare.

După o scurtă pauză, necesară pentru ca Asociaţia sa-şi evalueze şi reorganizeze activitatea editorială, The Walking Dead – Ro revine în mâinile cititorilor cu “haine noi”: deşi Tony Moore continuă să realizeze coperţile seriei, începând cu numărul 7 ne vom continua aventura apocaliptică în compania decorurilor şi personajelor desenate de Charlie Adlard. Acesta jonglează cu scenariul lui Kirkman într-o manieră diferită faţă de predecesorul său. Nominalizat la Eisner în 2006 ca cel mai bun artist de bandă desenată, Adlard abordează un stil mai puţin consecvent în ceea ce priveşte personajele, dar care transmite o atmosferă sumbră, aspră, realistă, care se potriveşte perfect cu tonul scenariului.

Ȋncepând cu 9 Martie, vă invităm să descoperiţi continuarea poveştii în acelaşi ritm bilunar, la preţul de 7,50 lei. Tot din luna martie, reţeaua de distribuţie deja cunoscută (Inmedio, Cărtureşti, Librarium, magazinele de board games şi magazinele online) va fi completată în scurt timp cu www.elefant.ro , unde publicul va putea regăsi toate numerele apărute până acum din The Walking Dead – Ro. Sperăm că astfel vom putea ajunge mai aproape de publicul amator şi dorim să menţinem pe viitor această tendinţă de extindere, pentru a facilita accesul oricărui doritor la banda desenată. Mai multe detalii despre întreaga reţea de distribuţie pot fi găsite pe site-ul oficial http://thewalkingdead.ro/distribuitori/

Ȋn perioada 28-29 martie vom fi, de asemenea, prezenţi la Bucureşti, în cadrul celei de-a patra ediţii a târgului de carte SF & Fantasy “Final Frontier” care se va desfăşura la Nexus Gamers Club. Mai multe informaţii despre acest eveniment se găsesc pe site-ul finalfrontier.ro.

Deşi cumulul vânzărilor The Walking Dead – Ro pentru numerele 1 – 6 ne-a obligat să reducem tirajul pentru următoarele numere, ne-a convins, în acelaşi timp, că segmentul de Benzi Desenate iese, încet-încet, din underground şi în România, fiind apreciat şi descoperit de un public deocamdată puţin numeros, dar vizibil în creştere. Acest fapt nu poate decât să ne bucure şi să ne încurajeze în iniţiativa noastră de a aduce noi titluri şi de a promova artiştii locali de BD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.