The Cobbler – Recenzie

1
3783
Ascultă acest articol


Max Simkin repară pantofi în acelaşi magazin newyorkez care s-a aflat în familia sa de generaţii întregi. Dezamăgit de felul în care decurge viaţa sa de zi cu zi, Max dă peste o moştenire de familie magică care îi oferă posibilitatea de a “împrumuta” viaţa clienţilor săi, văzând lumea într-un fel nou. Câteodată, să te pui în pielea altcuiva este singurul mod în care poţi descoperi cum este acea persoană cu adevărat.

RegizorThomas McCarthy

Scenariu : Thomas McCarthy, Paul Sado

Gen: Comedie, Dramă, Fantastic

Lansare : 13 martie 2015

Durata : 99 min

Studio :  Voltage Pictures

Distribuitor RoImage 2000

Clasificare :  A.G

Actori :

Adam Sandler   …    Max Simkin
Steve Buscemi   …     Jimmy
Ellen Barkin    …    Elaine Greenawalt
Melonie Diaz   …     Carmen Herrara
Dustin Hoffman   …     Abraham Simkin

Sinopsis:  Max Simkin (Adam Sandler) e un cizmar din New York, aflat la a patra generație în meșteșugul său. Un om între două vârste care locuiește cu mama lui (Lynn Cohen), Max nu are o viață prea interesantă, singura lui preocupare fiind să aibă grijă de atelierul pe care i l-a lăsat tatăl său (Dustin Hoffman) înainte de a dispărea, cu mulți ani în urmă. Își petrece zilele reparând încălțămintea vecinilor săi de cartier, fiind martor tăcut la felul în care aceștia trăiesc, de multe ori dorindu-și să fie în locul lor. Singurul său prieten este Jimmy bărbierul (Steve Buscemi).

RECENZIE:

Ce dor îmi era de Adam Sandler! Ultimul film în care l-am văzut a fost „Blended”, în care a jucat pentru a treia oară alături de Drew Barrymore. Sandler a primit numeroase Zmeure de Aur pentru filmul „Jack and Jill” (categoriile: cel mai prost film, cel mai prost actor) şi pentru „That’s My Boy” (cel mai prost actor). „Blended” a fost pentru mine o comedie seacă şi lipsită de glume, un proiect dezamăgitor.

De această dată, Adam Sandler nu se află în spatele filmului în calitate de scenarist sau producător. La cârma acestui proiect – „The Cobbler”- se află nominalizatul Premiului Oscar, Thomas McCarthy (cunoscut pentru „2012”, „Meet the Parents” şi „Up”), în calitate de regizor şi scenarist. Acesta colaborează cu Paul Sado („A Talent for Trouble”) pentru redactarea unui scenariu atractiv, cu mize misterioase uneori sau periculoase rareori.

the cobbler [800x600]Adam Sandler interpretează rolul unui cizmar –  Max Simkin din New York care repară zilnic pantofi. Acesta dă din întâmplare peste o masină de cusut magică, care atunci când coşi pantofii  îţi vor da posibilitatea de a căpăta înfăţişarea proprietarului.

Adam Sandler m-a impresionat cu acest rol. Nu am mai privit persoana care era în comediile standard ale acestuia, ci am văzut un personaj schimbat total, amintind de o altă dramă a acestuia. Joacă mult mai bine ca în ultimele producţii tâmpe şi ne convinge mai bine şi mai mult de un potenţial talent mascat într-un măscărici. Filmul poate fi catalogat ca o reuşită. Steve Buscemi joacă, din nou, pentru a doua oară, alături de Sandler după comedia „Grown Ups 2”. Mult prea serios, personajul său pare echilibrat. Acesta îl interpretează  pe Jimmy, un prieten al lui Max. Dustin Hoffman, câştigător a două Premii Oscar se află şi el în distribuţie, ca fiind tatăl lui Max. Un om respectat în comunitatea de evrei şi un cizmar apreciat. Acesta dispare fără urmă şi îşi lasă familia să se descurce singură. Acest fapt este o greşeală  în scenariu, după părerea mea.

Antagonista este Ellen Barkin (Elaine Greenawalt), care interpretează o prosperă femeie de afaceri care the cobbler 1doreşte să se îmbogăţească în fiecare minut. Interpretarea sa este îndoielnică şi agasantă, nepotrivindu-se rolului atribuit.

Scenariul te înduioşează pe alocuri şi îţi smulge câteva râsete, iar regizorul surprinde aceste cadre cu atenţie. Chiar dacă trecem de la drama la comedie mult prea repede, filmul te poate binedispune într-un mod plăcut. Vei avea posibilitatea de a vedea un alt Adam Sandler, acelaşi ca în „Reign Over Me”. Întreaga distribuţie este una solidă şi atrăgătoare, mai ales Hoffman şi Buscemi.

„The Cobbler” este după părerea mea unul dintre cele mai bune filme ale lui Adam Sandler din ultimii ani. Chiar dacă filmul nu excelează la genul comedie, aşa cum ne-am obişnuit, Sandler are grijă şi joacă cu mare atenţie rolul unui cizmar cu un suflet deteriorat. Muzica jazz oferă un stil retro producţiei, iar asta oferă o perspectivă diferită uneori, în comparaţie cu un soundrack comandat. „The Cobbler” are câteva hibe în scenariu, dar le uiţi repede pentru că ştie cum să îţi arunce uneori câteva puncte complexe care schimbă direcţia evenimentelor. O dramă uşoară, fără teme majore, dar bine conturată.

Postere:

The-Cobbler_Ro_final

Trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.