The Gunman – Recenzie

1
2640

Un lunetist dintr-o echipă de mercenari asasini îl omoară pe ministrul minelor din Congo. Ţinta nimerită a lui Terrier îl forţează să se ascundă. Întorcându-se în Congo câţiva ani mai târziu, el însuşi devine ţinta unei echipe de asasini.

RegizorPierre Morel

Scenariu : Don MacPherson

Gen: Acţiune, Crimă, Dramă

Lansare : 20 martie 2015

Durata : 115 min

Studio :  Anton Capital Entertainment, Canal+, Nostromo Pictures, Silver Pictures, TF1 Films Production

Distribuitor RoImage 2000

Clasificare :  N.15

Actori :

Sean Penn     …    Jim Terrier
Idris Elba     …     DuPont
Javier Bardem    …    Felix
Ray Winstone    …     Stanley
Mark Rylance    …     Cox

Sinopsis: Din 20 martie, Sean Penn are o ultimă misiune în THE GUNMAN. PE VIAȚĂ ȘI PE MOARTE. Fost combatant în forțele speciale, acesta e vânat pentru a fi eliminat chiar de către fostul său angajator. În acest action-thriller politic, Sean Penn intră într-o cursă contracronometru pentru a-i ucide el primul pe cei care vor să-l ucidă, din jungla Africii până în străzile Londrei.

RECENZIE:

„The Gunman” este primul film de acţiune în care Sean Penn îşi face debutul. Este o ecranizare a cărţii „The Prone Gunman” scrisă în 1981 de către francezul Jean-Patrick Manchette. Pe Sean Penn (câştigătorul a două Premii Oscar) l-am putut vedea în anul 2013 în „Gangster Squad” unde a avut rolul unui gangster şi într-un rol mic în filmul lui Ben Stiller – „The Secret Life of Walter Mitty”. În 2014 nu a avut niciun film.

În spatele proiectului se află regizorul filmului „Taken (2008)”, Pierre Morel. Filmul se aseamănă din multe TA3A5047.CR2puncte de vedere cu „Taken”, dar Sean Penn nu are niciun copil pe care trebuie să-l protejeze. Penn îl joacă pe Jim Terrier, un fost soldat al forţelor speciale care asasinează un politician congolez. Din echipa mai fac parte Felix (Javier Bardem) şi Cox (Mark Rylance). Contractul le-a fost oferit de o companie multinaţională care vrea să domine piaţa minereurilor. Misiunea a fost indeplinită, toate bune şi frumoase până când cineva vrea să-l omoare pe Terrier, după 8 ani de la tragicul eveniment care a stârnit revolte în Congo.

Pot să spun că după vizionare acestui film, Sean Penn este noul Liam Neeson al filmelor de acţiune. Un musculos cu ditamai bicepsul. La vârsta de 54 de ani se menţine bine. Împarte pumni în stanga şi-n dreapta, împuşcă oamenii care-l vânează şi când are timp se mai iubeşte cu Jasmine Trinca, care o joacă pe Annie. Penn joacă foarte bine pentru primul lui film de acţiune! Am rămas plăcut surprins de modul în care a intrat în pielea personajului, nu a fost unul greu de jucat dar Penn a oferit tot ce a putut.

TA3A3032.CR2Scenariul scris de Don MacPherson îl plasează pe Javier Bardem într-un triunghi amoros alături de Penn şi Jasmine Trinca. Se pune mult accent pe acest triunghi, regizorul Pierre Morel surprizând momentele intime dintre Penn şi Trinca dar şi cele tensionate dintre aceasta şi Bardem. Intriga previzibilă avansează repede, mult prea repede. Nu ne putem da seama ce strategie abordează scenaristul, ce fel de personalitate are Jim Terrier, daca este un personaj rece sau milos. Îl înzestrează în schimb cu o boală care îi afectează memoria şi poate să leşine în orice moment. Ne plimbăm din Africa în Londra şi în Barcelona. Scenele din Barcelona sunt plăcute, mai ales că avem parte şi de o luptă în plină acţiune la coridă.

„The Gunman” este previzibil, dar Sean Penn este atent să nu cadă în capcana filmelor de acţiune, fără formă sau fond şi îşi poartă personajul prin stări diverse, motivat de mizele uriaşe. Filmul este alegerea perfectă pentru fanii exploziilor, ai împuşcăturilor şi ai bătăilor, producţia recomandându-se mai întâi prin distribuţie şi mai apoi prin genul exploziv.

Postere:

The Gunman

Trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.