Nomad Shorts: promovare gratuită și premii de 3.500 de euro pentru creatorii de scurtmetraje

Regizorii români își pot promova promova gratuit creațiile în cadrul Festivalului Internațional de Film Nomad.

0
1415
Ascultă acest articol


Pentru a veni în întâmpinarea regizorilor români – fie aceștia amatori sau profesioniști, aflați la început de drum sau consacrați – Nomad Shorts prelungește data limită de înscriere în competiție până la 10 mai 2015.

Cele mai bune 12 scurtmetraje înscrise în competiție vor fi promovate gratuit în cadrul Nomad International Film Festival în patru mari orașe din țară (București, Timișoara, Târgu Mureș și Constanța), iar cele mai bune șase vor fi promovate, în plus, și în Oslo.

Nomad International Film Festival se va desfăşura în perioada 19 mai – 28 iunie și va cuprinde, pe lângă cele 12 materiale video selecționate, șase lungmetraje europene care s-au bucurat de aprecieri din partea criticilor și publicului.

Proiecțiile din fiecare oraș vor avea loc pe parcursul a șase zile și vor fi realizate în aer liber, cu echipamente performante, preconizându-se un număr total de peste 25.000 de spectatori.

Cele 12 filme câștigătoare vor fi anunțate pe data de 15 mai 2015: șase dintre acestea vor fi alese de către public, prin vot online, iar celelalte șase vor fi alese în urma jurizării, atât după subiect, cât și după abordarea cinematografică.

În competiția Nomad Shorts poate intra orice tip material video (documentar, film de ficţiune, experimental, de animație etc.) care aduce în atenție tema minorităţilor etnice din România (cultura, identitatea, tradiţiile sau întâmplări din vieţile unor reprezentanți ai acestora).

Și, nu în ultimul rând: creatorii celor mai bune trei scurtmetraje vor fi recompensați cu premii în valoare totală de 3.500 euro (premiul I – 2.000 euro, premiul II – 1.000 euro, premiul III – 500 euro).

Nomad International Film Festival este un proiect organizat de Asociaţia Culturală Metropolis în parteneriat cu Muzeul Intercultural din Oslo şi este finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.