Seth MacFarlane, încercat prin “Family Guy”, “American Dad” şi “The Cleveland Show” are un hobby. Regia. În 2012 ne-a luat prin surpridere cu “Ted”, povestea prieteniei dintre un ursuleţ cu gura spurcată şi a unui man-child aka pierde-vară. Filmul a avut succes şi în anul de gratie 2015, cunoscut drept anul marilor continuări tocmai ce am văzut “Ted 2“.
Ne confruntăm cu schimbări în cadrul echipei de şoc. Mila Kunis, aflată în concediu postnatal în viaţa reală, a lăsat locul simpaticei Amanda Seyfried, actriţa care nici în ziua de azi nu m-a convins că poate juca dincolo de mascărelile şi uneori momentele când nu îşi dă cu firma în cap şi îşi aminteşte de ABC-ul meseriei.
Subiectul acestui sequel este probleme identităţii şi acceptării identităţii. Ted s-a însurat – nu întrebaţi cum şi de ce, all will be revealed pe parcurs, răspunsul e simplu şi sub nasul tututor – şi vrea să aibă un copil ca să-i salveze căsnicia – yeah right. John (Mark Wahlberg) nu o duce nici el prea bine. Proaspăt divorţat de Lori – găselniţa oferită de MacFarlane pentru a explica plecarea lui Lori aka Mila – John pierde vremea aşa cum ştie el mai bine şi în lipsă de idei se oferă să doneze spermă pentru ca Tami-Lynn şi Ted să aibă pruncul mult dorit.
Totul este dat peste cap atunci când instituţiile abilitate se prind că Ted este o jucărie vorbitoare şi de aici se ajunge la proces. Ted vs Statul American unde Ted doreşte să-i fie recunoscută umanitatea şi statutul de fiinţă vie, iar procuratura leşina de râs cu tot cu John Slattery şi a sa freză fercheză.
Ted: What’s your middle name?
Samantha Jackson: Leslie.
Ted: Oh, my god! You’re Sam L. Jackson!
John: That’s great! I mean, just like Sam L. Jackson.
Samantha Jackson: Who is that?
Ted: You ever seen any movie ever? He’s the black guy.
Cum John şi Ted nu le au cu justiţia şi procesul, în viaţa lor intră Sam L. Jackson adică Amanda Seyfried, sufletul pereche al lui John, iar salvarea lui Ted pare să vină direct din partea lui Morgan Freeman colț cu New York Comic Con.
Seth MacFarlane s-a luat de sfântul western anul trecut cu “A Million Ways to Die in the West”, iar zeii din Bonanza au avut grijă ca norocul să nu se lipească de glumeţul actor-regizor-scenarist şi alte elemente de adăugat cu sau fără liniuţă. N-a picat bine nici sesiunea de glume fără perdea de la Oscaruri, moment care i-a rămas întipărit lui MacFarlane şi în scena de intro al “Ted 2” dar problema serioasă vine din timpii morţi ai filmului sau ce se întâmplă atunci când regizorul-scenarist nu mai are ce să arunce pe ecran. Atunci când bancuri şi mișto-ul la adresa actorilor – Seyfried este luată la caterincă fără perdea şi cu complicitatea actriţei cu ochii cât cepele în viziunea lui Seth. Dacă tot vorbim de Amanda, personajul Sam este conceput fix pentru a umple golul lăsat de Mila Kunis şi dacă mă întrebaţi pe mine, Mila era mult mai bună.
Întreaga distribuţie funcţionează după bunul plac al lui MacFarlane care oferă o comedia bună dar încă nu stăpâneşte noţiunile de character development, character layers, nuanţe şi act final al scenariului. Totul este tras de păr chit că este vorba despre un film cu un urs vorbitor, iar în unele momente se simte zona de comfort pe segmente umoristice, specifice lui Seth față de un show de două ore, pe care trebuie să-l stăpânească.
“Ted 2” îşi face datoria şi este un sequel reuşit
Cu bune şi cu rele, “Ted 2” îşi face datoria şi este un sequel reuşit şi lasă o portiţă pentru aventurile lui Ted şi ale micuţului Apollo Creed Clubber Lang. Forţa să fie cu noi şi machiajul lui Worf să fie pregătit – dacă vedeţi filmul o să înţelegeţi despre ce bat eu câmpii.
“Ted 2” rulează acum în cinematografe și este distribuit în România de RoImage.
Ioana aka Darksys via Edge and Back.