Filmul BOX, în regia lui Florin Șerban este selectat în competitiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Toronto și în programul BFI London Film Festival, în cadrul selecției Films in Love.

Prima proiecție publică a filmului la Toronto va avea loc în data de 13 septembrie, iar la BFI London Film Festival, pe 16 octombrie.

Variety afirmă despre BOX: „Jumătate dramă socială, jumătate comedie romantică aspră, cel de-al doilea film al lui Florin Șerban este o curiozitate provocatoare

În rolurile principale sunt Rafael Florea și Hilda Peter (Katalin Varga), scenariul și regia îi aparțin lui Florin Șerban (Eu când vreau să fluier, fluier), iar producător este Fantascope Films. Marius Panduru (Aferim!, Eu când vreau sa fluier, fluier, A fost sau n-a fost) este directorul de imagine al filmului.

Match Factory este agentul internațional al filmului, iar de distribuția în România se ocupă Earlybird.

Filmul va avea premiera în cinematografele din România pe 30 octombrie 2015.

Sinopsis

Vară, stradă încinsă, amiază. Tocuri pe caldarâm. Fusta ce se arcuiește pe coapse și joacă în ritmul pașilor. O adiere de vânt, părul, un surâs discret de femeie ce se știe privită și admirată.

Pași lungi, gambele cu mușchi întinși, tricoul lipit de umerii rotunzi și puternici. Pielea măslinie. O geantă sport purtată de-a curmezișul și privirea lipită de pielea femeii ce merge la câtiva pași în fața lui.

RAFAEL (19) o urmărește pe CRISTINA (34).

BOX este o poveste de dragoste spusă altfel decât în filmele americane.

În ciuda diferenței de vârstă dintre cei doi, Rafael (Rafael Florea) și Cristina(Hilda Peter) au în comun aceeași nevoie disperată de afirmare. De-a lungul filmului, fiecare învață în felul său lecția maturizării și a compromisului.

Realizat de Florin Șerban, regizorul succesului Eu când vreau să fluier, fluier, BOX este o provocare atât emoțională, cât și intelectuală.

Rafael Florea a abandonat școala la vârsta de 13 ani și a urmat cursuri de box. Câțiva ani mai târziu, a fost nevoit să renunțe la box și să își găsească o slujbă pentru a-și întreține familia. Avea 16 ani și jumătate când s-a înscris la cursurile Școlii de Actorie înființate de Florin Șerban. Dupa un an de cursuri și încă un an de casting, probe și repetiții, a fost selectat să joace rolul principal din acest film.

Toți actorii care apar în povestea lui Rafael sunt actori neprofesioniști și provin din lumea boxului: campioni naționali, balcanici, europeni sau mondiali. Unul din antrenorii lui Rafael în film este Marian Simion, fost campion european și mondial, în prezent antrenorul lotului național de box.

Rafael este el însuși un tânăr boxer fără nicio experiență ca actor înaintea acestui rol.

Hilda Peter (Cristina) s-a născut la Sfântu Gheorghe, în inima comunității maghiare din România.

Ca tânără actriță aflată într-o permanentă căutare de sine, a plecat din orașul natal și s-a angajat la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca (România). Cinci ani mai târziu, aceasta a apărut pe scena Teatrului Orkeny din Budapesta, iar mai apoi s-a stabilit în Londra.

Debutul său în cinematografie a fost marcat de rolul principal în filmul Katalin Varga, care a fost distins cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin (2009).

Toți actorii prezenți în povestea Cristinei sunt actori profesionisti – Hilda Péter, Sorin Leoveanu, Maria Fekete sau regizori – Cătălin Mitulescu.

Filmul BOX a fost distins de curand cu premiul FIPRESCI, în cadrul Festivalului International de Film de la Karlovy Vary.

Pagina de facebook a filmului: https://www.facebook.com/Boxfilm2015

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.