Ricki and the Flash – Recenzie

0
2321
Ascultă acest articol


La două decenii după multi-premiatul “Philadelphia”, regizorul Jonathan Demme revine în atenţie cu “Ricky and the Flash”, o dramedie cu Meryl Streep în rolul unui star rock ajuns la senectute.

Regizor : Jonathan Demme

Scenariu Diablo Cody

Gen : Comedie, Dramă, Muzical

Lansare : 11 septembrie 2015

Durata : 101 min

Studio : TriStar Pictures

Distribuitor : InterCom Film

Clasificare : A.P. 12

Actori :

Meryl Streep     …     Ricki
Mamie Gummer     …     Julie
Sebastian Stan     …     Josh

Sinopsis : La două decenii după multi-premiatul “Philadelphia”, regizorul Jonathan Demme revine în atenţie cu “Ricky and the Flash”, o dramedie cu Meryl Streep în rolul unui star rock ajuns la senectute.

Eroina îşi dă seama că a venit vremea să lase în urmă deceniile de concerte explozive şi relaţii ultra-mediatizate şi să revină în sânul familiei de care s-a distanţat pe nesimţite. Faptul că fiul ei trece printr-un divorţ neplăcut este poarta de intrare în cercul copiilor şi al rudelor care o privesc iniţial cu neîncredere.

Au ei ceva de învăţat de la sălbatica vocalistă şi viziunea ei cu totul specială asupra lumii?

Recenzie :

ricki-and-the-flash-1Este ceva ce Meryl Streep nu poate face?! Ea poate juca convingător orice rol i se oferă! În filmul “Ricki and the Flash”, ea este Ricki Rendazzo, un rockstar în devenire, foarte ascuţită, fabuloasă şi complicată în această dramedie plină de umor.

Ricki (care de fapt se numeşte Linda) şi-a abandonat familia pentru a-şi urma visurile în a deveni un rockstar. Lucrurile nu s-au strecurat afară destul – ea lucrează într-un supermarket, răzuind şi distrând mulţimea veche din bar – însă a pierdut legătura cu cei trei copii ai săi.

Într-o zi, ea este sunată de fostul ei soţ, Pete (Kevin Kline), care îi solicită să se întoarcă în Indianapolis, deoarece fiica lor, Julie (fiica adevărată a lui Streep, Mamie Gummer) este în pragul unui divorţ şi este în depresie. Ea realizează cum şi-a tratat familia – incluzând cei doi fii: Joshua (Sebastian Stan) şi Max (Gabriel Ebert) – luând decizia să încerce să îndrepte lucrurile. Vei şti cum se va termina, însă călătoria în sine este distractivă, iar eu m-am bucurat de ea foarte mult. Stângacia, ura şi diferenţele din familie sunt toate dezastruoase, însă personal favorita mea este Gummer, care deţine orice scenă. Ea este depresivă, nu are niciun filtru şi nu îi pasă de aparenţa sa sau de rănirea sentimentelor, aceste fapte fiind perfecte pentru această comedie.

ricki-and-the-flash-3Scenele sale cu Streep sunt favoritele mele, plus scenele cu Ricki alături de banda sa, care îl includ pe iubitul ei, Greg (Rick Springfield), în special când cântă melodii moderne precum „Bad Romance” şi „Get the Party Started”.

Acest lucru provoacă mamele cu dublu standard să-şi lase copiii pentru muncă când tatăl pleacă împreună cu aceasta – ceva ce suport în totalitate. Ne arată de asemenea dificultatea de a balansa dintre o mamă naturală şi o mamă vitregă, rol jucat de Audra McDonald.

ricki-and-the-flash-4

Mi-au plăcut cum aceste scene au fost scrise, iar scenariul este în general grozav – are câteva coborâşuri briliante şi momente sentimentale. Este un film plăcut, care poate fi uşor întrecut, însă poţi sta liniştit… este menit să fie un film distractiv şi atât!

“Ricky and the Flash” intră în cinematografe de astăzi, 11 septembrie şi este distribuit de InterCom Film.

Poster:

ricki-and-the-flash-433904l

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.