Ascultă acest articol

O poliţistă strictă şi severă încearcă să protejeze o văduvă extrovertită a unui fost traficant de droguri în timp ce fug prin Texas, urmărite de poliţişti corupţi şi criminali înarmaţi.

RegizorAnne Fletcher

Scenariu :  David Feeney, John Quaintance

Gen: ComedieAcţiune

Lansare : 8 mai 2015

Durata : 87 min

Studio : New Line CinemaMetro-Goldwyn-MayerPacific Standard

Distribuitor : Forum Film

Clasificare :  A.P 12

Actori :

Reese Witherspoon   …    Cooper
Sofia Vergara    …     Daniella Riva
Matthew Del Negro   …   Detective Hauser
Michael Mosley  …     Detective Dixon
Robert Kazinsky   …     Randy

Sinopsis: În „Urmărire periculoasă”, Ofiţerul Cooper, o poliţistă crispată şi care face lucrurile ca la carte (Reese Witherspoon), încearcă să o protejeze de un şef al drogurilor pe Daniella Rivera (Sofía Vergara), o văduvă sexy şi prietenoasă, pe măsură ce aleargă împreună prin Texas, fiind urmărite de poliţişti corupţi şi criminali profesionişti.

RECENZIE:

Reese Witherspoon are o carieră consolidată, asta datorită nominalizării din acest an de la Premiile Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal pentru drama „Wild”.  Sofia Vergara este o actriţă controversată în special pentru rolul din serialul de televiziune „Modern Family” (câştigând diferite recunoașteri, printre acestea numărându-se un Glob de Aur). Pe Sofia am văzut-o recent în filmul lui Jon Favreau  „Chef” şi în „Wild Card”, jucând câteva scene alături de invincibilul şi musculosul Jason Statham.

hot pursuit 2Reese Witherspoon reintră în slujba justiţiei, nu ca o avocată via „Legally Blonde”, ci de această dată în rolul unei poliţiste severe – personajul său Cooper face toate lucrurile ca la carte. Pentru aceasta nici o greşeală nu este acceptată. La început ne este prezentată micuţa Cooper în maşina tatălui ei, un poliţist respectat în comunitate. Cu o motivaţie de invidiat, aceasta promite că va călca pe urmele tatălui şi o va face. Cooper primeşte o sarcină foarte grea: să o protejeze pe soţia unui cunoscut traficant de droguri – Daniella Rivera (Sofia Vergara) pentru a depune mărturie. Cele două vor trece prin provocări de neuitat fiind urmărite de poliţişti corupţi şi de criminali profesionişti.

Hot Pursuit” se aseamănă într-o oarecare măsură cu comedia lui Paul Feig  „The Heat”, cele două personaje fiind feminine şi trecând prin primejdii asemănătoare. Regizată de Anne Fletcher, care are o experienţă în comedii, printre acestea numărându-se „The Proposal” şi „The Guilt Trip”, „Hot Pursuit” are un scenariu banal care te surprinde mai ales prin interpretarea actriţelor care se descurcă splendid.

Reese este o persoană minionă, acest lucru făcând din această comedie un punct forte pentru realizarea gag-hot pursuit 1 [800x600]urilor cât mai bine. Scenariştii David Feeney şi John Quaintance au profitat de acest aspect pentru a o prezenta pe Reese într-o postură de femeie eminentă şi sălbatică, dornică de realizări profesionale în viaţă, uitând de crearea unor vieţi sociale. Sofia este o femeie atrăgătoare din toate punctele de vedere, accentul acesteia şi cunoaşterea limbii spaniole fiind un alt punct atractiv pentru comedie. Gag-urile sunt reuşite şi va provoca audienţa la râsete.

Audienţa va fi încântată cu siguranţă de „Hot Pursuit”, scenariul banal fiind unul transformat într-un deliciu pentru fanii genului comedie, datorită prezenţelor feminine. Avem în anumite scene şi o coloană sonoră special compusă de Miranda Lambert, care se potriveşte de minune. Personajul nostim a lui Reese te va face să vrei mai mult de la aceasta dar s-ar putea să fii dezamăgit deoarece scenariul nu îi acordă atenţia pe care o merită. Sofia şi Reese au posturi și înfățișări diferite, ceea ce lasă loc de amuzament deloc forțat.

În contextul cinematografic în care comediile sunt lansate tot mai rar, „Hot Pursuit” este o reuşită care promite audienţiei hohote de râs încă din prima scenă.

Postere:hot_pursuit_ver4Trailere:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.