Maze Runner: The Scorch Trials – Recenzie

4
3903
Ascultă acest articol


Thomas (Dylan O’Brien) și prietenii săi din Luminiș se confruntă cu cea mai mare provocare de până acum: căutarea indiciilor referitoare la misterioasa și puternica organizație WCKD.

Regizor : Wes Ball

Scenariu T.S. Nowlin, James Dashner (nuvelă)

Gen : Acțiune, SF, Thriller

Lansare : 11 septembrie 2015

Durata : 131 min

Studio : 20th Century Fox

Distribuitor : Odeon Film

Clasificare : A.P. 12

Actori :

Dylan O’Brien     … Thomas
Giancarlo Esposito    …     Jorge
Patricia Clarkson     …     Ava Paige
Barry Pepper     …     Vince
Lili Taylor     …     Mary

Sinopsis :

În Labirintul: Încercările Focului (Maze Runner: The Scorch Trials), următorul capitol din saga Labirintul, Thomas (Dylan O’Brien) și prietenii săi din Luminiș se confruntă cu cea mai mare provocare de până acum: căutarea indiciilor referitoare la misterioasa și puternica organizație WCKD. Călătoria lor îi poartă până în Scorch, un peisaj părăsit plin de obstacole inimaginabile.

Împreună cu luptătorii din rezistență, locuitorii Luminișului se confruntă cu forțele superioare ale organizației WCKD și descoperă planurile șocante pe care aceasta le are cu ei.

Recenzie :

Trilogia “The Maze Runner” este bazată pe nuvelele lui James Dashner în care un puști, Thomas, încearcă să scape dintr-un labirint, dintr-un viitor post-apocaliptic și ajunge să se răzbune pe organizația WCKD (RĂU) – cea care a pus monopol pe lumea și așa împuținată și răvășită.

În prima parte a trilogiei cinematografice, “The Maze Runner” – lansată în 2014, Thomas este aruncat într-un labirint în care supraviețuiește o comunitate. În acea comunitate există câțiva “alergători” care încearcă de multă vreme să deslușească care este capătul labirintului, între comunitate și “finiș” existând o grămadă de pericole de tot felul. După multe peripeții și multe cadavre lăsate în urmă, Thomas reușește să scape din labirint și descoperă cine erau cei din spatele acestui joc sadic, iar încercarea sa de a scăpa și de această organizație sfârșește într-o altă comunitate deșertică ce ar putea fi scăparea lui și a celor care au mai supraviețuit.

scorch2Din acest moment începe “The Scorch Trials”, iar regizorul Wes Ball continuă cu rețeta primei părți, filmul fiind plin de faze tensionante, acțiune și peisaje superbe.

Ajungi într-un loc ce pare a fi sigur, departe de WCKD și ființele ciudate care populează deșertul, Thomas descoperă rapid că nu este deloc în siguranță și vă vor urma să fie folosiți într-un experiment ciudat.

Pus din nou pe fugă, alături de câțiva alergători din labirint dar și câțiva colegi noi, Thomas evadează în Scorch și curând va fi vânat de “Infecți” (un fel de zombi) dar și de WCKD care au nevoie de ei cu orice preț pentru a găsi un leac împotriva virusului “Flare”.

Agățați de niște informații descoperite anterior, Thomas și alergătorii încearcă să dea de “Mâna Dreaptă” – un grup de răzvrătiți care luptă împotriva WCKD și care sunt localizați undeva în munți.

scorch1Până să ajungă la locație, Thomas trece printr-un mall părăsit, e urmărit de o furtună impresionantă și trece printr-o altă locație clandestină a căror locatari sunt și ei împotriva WCKD. Aliați cu aceștia, Thomas ajunge într-un sfârșit la “Mâna Dreaptă” și se pregătesc să pună la cap un plan de a desființa odată pentru totdeauna organizația și de a găsi un remediu pentru “Flare”, dar în urma unei surprize neplăcute totul este dat peste cap, lăsând, bineînțeles loc pentru ultima parte a trilogiei – The Maze Runner: The Death Cure, care va fi lansată cândva în 2017.

Prima parte a fost interesantă, tensionantă și foarte bine montată, lucru ce pot să-l spun și despre “The Scorch Trials”. Peisaje aride, apocaliptice, sunt detaliate minuțios, muzica alertă este fix pe acțiunea din film, iar filmul în sine m-a dus mult cu gândul la o seria de jocuri video de succes, “The Last of Us” (PlayStation 4) în care am regăsit multe elemente asemănătoare.

scorch4“Infecții” sunt de această dată eroii negativi principali (în prima pare aveam niște păianjeni robotici) și sunt o combinație de creaturi din “I, Legend”, “The Walking Dead” și “Resident Evil” / “The Strain”. Mi-au plăcut în mod special că aceștia aduc o tentă horror filmului.

“The Scorch” este la fel de bun ca primul și aștept cu nerăbdare ultima parte a trilogiei. Pentru cei care nu au citit cărțile (eu inclusiv) o să vi se pară amuzante denumirile folosite în filme, să nu mai pun că traducerea în română a lor este și mai hilară.

Așadar avem o acțiune-sf-aventură-suspans-groază care te ține cu sufletul la gură pe tot parcursul filmului. Chiar dacă scenariul nu e cine știe ce și nu-s prea multe răsturnări de situație, ritmul alert și diversitatea locațiilor, acțiunii și de ce nu, al personajelor (apar “fețe” cunoscute pe tot parcursul filmului), te țin priponit în scaun. Pot chiar să exagerez puțin și să spun că ar fi arătat mai bine dacă era convertit în 3D. Chiar merita!

scorch3

Maze Runner: The Scorch Trials / “Labirintul: Încercările focului” a intrat în cinematografe din 11 septembrie şi este distribuit de Odeon Film.

Postere:

maze

Trailere:

4 COMENTARII

  1. Un film foarte bun, cu multa actiune, mai multa decat in primul film dar nu cu atat suspans. Daca in prima parte am avut suspans in ceea ce priveste actiunea si ceea ce se afla in acel labirint, in cea de-a doua avem parte de actiune, sau mai bine zis mai multa actiune dupa parerea mea. Mi-a placut acest film si merita vazut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.