Ascultă acest articol

Paramount Channel a pregătit un weekend fermecător pentru telespectatorii săi din 10 și 11 octombrie, având semnătura lui Steven Spielberg. Fiecare dintre titlurile programate pentru următoarele două zile sunt o dovadă a magiei cu care Spielberg își face filmele, neîncetând să își surprindă publicul.

  • 10 octombrie, de la 15:00 – O poveste americană: Fievel merge în vest, Tânărul Sherlock Holmes, Lista lui Schindler, Fălci
  • 11 octombrie, de la 15:00 – Tata (Dad), Lângă tine mereu (Always), E.T. Extra-Terestru,  Inteligență Artificială

Steven Spielberg este fără îndoială unul dintre cei mai cunoscuți regizori ai tuturor timpurilor, fiind de asemenea și producător și scenarist, regizând 55 de filme și producând 153 de filme, animații și seriale. Filmele sale au marcat imaginația și sufletele spectatorilor, dar au schimbat și modul în care au fost făcute filmele după ele. Filmul care însă l-au propulsat printre cei mai buni regizori a fost lansat în 1975, Fălci.

Filmele ce au urmat au fost de asemenea extrem de aclamate, însă Spielberg a făcut istorie din nou 1981 când a făcut Căutătorii arcei pierdute cu Harrison Ford în rolul lui Indiana Jones, iar în anul următor a lansat nu mai puțin de două filme revoluționare: Poltergeist și E.T. Extra-Terestru, ultimul dintre ele având efecte speciale ce au dus industria cinematografică la un nou nivel.

În a două parte a anilor ’90, Spielberg a fost implicat în proiecte preponderent în calitate de producător, dar în 2000-2001 s-a întors pe scaunul de regizor pentru filmul Inteligență Artificială. În tot acest timp, însă, legenda de la Hollywood are un punct sensibil pentru animații, producând o serie de filme animate și desene cum ar fi O poveste americană: Fievel merge în vest, Cine vrea pielea lui Roger Rabbit? și a integrat tehnologii de animații în filmele sale, cum este exemplul E.T.

„Tehnologia poate fi cel mai bun prieten, însă tehnologia poate aduce și mult rău în viețile noastre. Ne întrerupe propriile povești, ne întrerupe procesul gândirii sau chiar atunci când visăm cu ochii deschiși, când ne imaginăm ceva frumos, pentru că suntem prea ocupați traversând drumul de la cafenea la birou cu telefonul în mână.”- Steven Spielberg 

Filmele lui Spielberg, însă, nu sunt doar despre efecte speciale și valuri de adrenalină ce creează dependență, și dovadă este o capodoperă a cinematografiei, câștigătoare a 7 premii Oscar printre care și Cel mai bun film și Cel mai bun regizor: Lista lui Schindler.

În acest weekend, pregătiți-vă să fiți fermecați de Paramount Channel și Steven Spielberg!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.