Salonul Benzii Desenate de la Craiova revine după o pauză de 11 ani

0
2127
Ascultă acest articol


Fanii celei de-a IX-a arte și toți iubitorii de frumos sunt invitați în perioada 20-22 noiembrie la Salonul Benzii Desenate, desfășurat la sediul Alliance Française (Str. Romain Rolland, nr. 7, Craiova).

12193771_747386285366005_5212999376641393720_n

Evenimentul este organizat de către redacția revistei AbațiaBD cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, al Asociației Bedefililor din România și al Grupului BDC.

“După o pauză de 11 ani de la ultimul eveniment de acest gen din Cetatea Băniei, am onoarea să particip la readucerea în atenția publică a unui fenomen cultural în continuă creștere: lectura de benzi desenate. Ne-am propus să realizăm acest Salon pentru că ne dorim să sprijinim dezvoltarea și consumul benzilor desenate românești, dar și pe artiștii care stau în spatele acestor file de istorie culturală”,

declară Bogdan Ciocănea, editor AbațiaBD .

Programul evenimentului conține lansări de noi albume de bandă desenată, ateliere de desen dedicate copiilor și tinerilor de liceu pasionați de această artă, proiecţii de schițe și benzi desenate contemporane, live-drawing realizat de către artiștii grafici prezenți, concursuri cu premii, dar și întâlniri și discuții cu autori români de bandă desenată. Printre invitați se vor afla autori și artiști grafici precum: Puiu Manu, Alexandru Ciubotariu, Robert Obert, Adrian Barbu, Alexandru Popa, Mirel Drăgan, Alin Ivan, Cristian Dârstar, Raluca Dragomir, Victor Drujiniu, Gabriel Rusu, Tudor Popa, Ionuț Popescu, Valentin Sava, Marius Leștaru, Cristian Păcurariu, Tiberiu Beka (Serbia), Marko Stojanovic (Serbia), Dragan Predic (Serbia), și craiovenii Răzvan Chelaru, Marian Mirescu, Viorel Pîrligras, Cristian Ciomu și Dodo Niță.

Nu vor lipsi nici revistele și cadourile celor de la HACBD, Walking Dead România, Lex Comics (Marvel) sau AbațiaBD.

“Am pus la cale și un concurs de benzi desenate pentru toți pasionații genului – înscrierile se încheie pe 19 noiembrie. Avem un premiu mare, pentru care mulțumim Wacom România și premii mai mici, însă tot atractive”,

 declară editorul AbațiaBD. Mai multe informații, precum și regulamentul concursului poate fi consultat aici: http://www.abatia.ro/salonul-benzii-desenate-craiova-2015-concurs/ .

Afișul Salonului Benzii Desenate este semnat de către maestrul Viorel Pîrligras. Conceptul acestuia este în strânsă legătură cu istoria arhitecturală a orașului Craiova și face referire la podul suspendat din Parcul Romanescu.

Participarea la eveniment este gratuită. Mai multe detalii despre desfășurarea evenimentului puteți afla din evenimentul de Facebook aflat la adresa: https://www.facebook.com/events/1658179831121508/ .

Vă așteptăm vineri după-amiază (de la ora 18), sâmbătă (între orele 10-19) și duminică (între orele 10-18).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.