Oare de această dată năbădăioșii cumnați vor face pace pentru a lupta împreună, dar fiecare în stilul său personal, împotriva criminalității?

Regizor: Tim Story

Scenariu: Phil Hay, Matt Manfredi

Gen: Comedie, Acțiune

Lansare: 15 ianuarie

Durata: 101m

Studio: Universal Pictures

Distribuitor: Ro Image

Clasificare: A.P.12

Actori:

Ice Cube     …     James Payton
Kevin Hart     …     Ben Barber
Tika Sumpter     …     Angela Payton
Benjamin Bratt     …     Antonio Pope
Olivia Munn     …     Maya
Ken Jeong     …     A.J.

Sinopsis:

Cu “Un polițist și trei sferturi”, Kevin Hart și Ice Cube revin în continuarea comediei-blockbuster “Un polițist și jumătate”, în fruntea unei distribuții care îi include de această dată pe Benjamin Bratt, Olivia Munn, Bruce McGill, printre alții.

Oare de această dată năbădăioșii cumnați vor face pace pentru a lupta împreună, dar fiecare în stilul său personal, împotriva criminalității?

Recenzie:

“Când ești prost,

te doare… rău!”

Salutare “tovarăşi cinefili!”

La mulţi ani pentru noul an şi da, am revenit cu un nou film, proaspăt, de-abia ieşit pe piaţă.
Înainte de toate, pentru că altfel nu o să mă simt bine absolut deloc, trebuie să spun că sunt foarte, dar foarte invidious şi supărat că nu am ajuns să văd şi eu “Star Wars: The Force Awakens”, “The Revenant” şi “The Hateful Eight” (mai ales ultimul titlu) dar, ne spălam cu apă rece pe faţă şi mergem mai departe și discutăm despre materialul de față.

Pentru cine nu a văzut primul film, din 2014, am să încerc să va introduc în lumea celor două personaje şi anume James Payton, interpretat de Ice Cube şi Ben Barber, aka Black Hammer, interpretat de Kevin Hart.

ride-along-2-1Kevin Hart, e un nume de care, sincer, o să mai auziţi de-acum în colo în anii care urmează. De ce spun asta? Pentru că şi dacă îmi permiteţi în a face comparaţia, seamănă ca statura şi la mimica feței, cu celebrul actor de comedie francez din anii ’70 – ’80, Louis de Funes. Ştiu, “devoratorii” de comedie franceză şi cei care îl ştiu pe Kevin Hart or să mă înghită de viu, dar ăsta este adevărul.

Întorcându-ne la atmosfera din primul film – Ben (Kevin Hart), este un coate goale, un “nobody”, îndrăgostit de sora mai mică a detectivului de poliţie James Payton (Ice Cube), pe care vrea să o ia de soţie, dar problema e că îi este frică de viitorul cumnat şi nu ştie cum să îi spună acest lucru. Şi pe bună dreptate, deoarece James este tipul de polițist dur, pretenţios, mai ales când vine vorba de surioara lui şi nu îl înghite deloc pe “piticul” Ben Barber. De-aici se iscă tot felul de situaţii comice, hilare, toate din cauza lui Ben care, în idea de a-i demonstra viitorului cumnat că e alegerea potrivită pentru sora lui, face tot posibilul să intre în poliţie. Mic, împiedicat, pe alocuri chiar prost şi un încurcă-lume, Ben reuşeşte, într-un final să îl impresioneze, dar, aşa cum spune James, “doar norocul chior l-a ajutat să intre în poliţie!”. Cam asta s-a întâmplat în primul film.

În Ride Along 2, film regizat de Tim Story, regizor necunoscut până la apariţia primului film, cei doi viitori cumnati, printr-o conjunctură “norocoasă”, ajung în Miami și se trezesc pe urmele unui hacker, AJ, interpretat magistral de Ken Jeong (seria Hangover). Comicul de situaţie începe din primul minut al filmului, generat de acelaşi “încurcă-lume”, Ben Barber şi pe toată durata filmului, credeţi-mă, o să aveţi de ce râde, mult şi bine.

Filmul are o anume savoare, poate şi datorită muzicii mai nouă şi mai veche, foarte bine aleasă pentru coloana sonoră, dar şi datorită insoritei plaje din Miami.

ride-along-2-2Dinamica filmului este una aparte, cu tenta hip-hop, à la “xXx”, dar şi deliciul din Fast & Furios, când vine vorba de mașinilie perindate prin faţa ochilor şi prin modul de filmare al scenelor de acţiune (nu multe la număr dar consistente, atât câte sunt).

Ice Cube şi Kevin Hart sunt doi actori pe val în acest moment la Hollywood şi aşa cum vă spuneam la început, o să mai auziţi de ei, aş pune rămăşag că o să avem parte de un “Ride Along 3” în curând. Pe Kevin Hart îl puteţi vedea şi într-o altă comedie, “Get Hard”, din 2015.

Primul film, la momentul lansării a stat binişor în box office-ul american, iar pe Metacritic a primit un punctaj acceptabil, 41 din 100. Vedem ce se întâmplă şi cu “Ride Along 2”, după lansarea din 15 ianuarie 2016.

“Ride Along 2” este o comedie plăcută care uneori te face să râzi cu lacrimi. Este un film la finalul căruia rămâi cu ceva în minte, ori cu o replică, ori cu o imagine anume şi cu un zâmbet în colțul gurii, chiar dacă ești o persoană mai dură și te amuzi greu. Nu știu voi, dar eu aştept partea a treia pentru că mi-au plăcut primele două părți.

Ride Along 2
Ride Along 2

Acestea fiind zise, vă salut “tovarăşi cinefili!” şi la multe filme să va curgă prin faţa ochilor și ne şi auzim, de luni până vineri, de la 7:30 la 10:30, cu un review pe zi, la Radio 1 România.

Ride Along 2 / “Un polițist și trei sferturi” va sosi din 15 ianuarie în cinema și este distribuit în România de Ro Image.

Postere:

Ride Along 2

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.